Sprawdź John Deere 6100 wskaźnik i pompka paliwa na AgroTesty.pl
John Deere 6100 Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez Gość
Witam. Niedawno kupiłem claasa dominatora 76, i problem jest taki, że jak przekręcę kluczyk w stacyjce, to odrazu wskazówka poziomu paliwa ucieka mi na maximum. Zauważyłem, że jak zdejmę przewód z czujnika, to wskazówka tak samo ucieka. Czujnik nie jest zawieszony, w środku na tych drucikach jest dość mocno wytarte. Jestem dość kiepski z elektryki, i szczerze mówiąc nie bardzo wiem od czego zacząć. Ta uciekająca wskazówka to objaw zwarcia, czy raczej przerwy w obwodzie. A może wskaźnik jest uszkodzony. Dodam jeszcze, że ten kombajn nie ma w wyposażeniu czujników awaryjności, napełnienia zbiornika. Może ta informacja jest ważna. A drugie pytanie tak przy okazji. Jak dobrać się do silnika wycieraczki? Są takie dwie linki przyczepione do kabiny, i obudowy silnika, ale nie czuję żadnego przycisku nad głową do podnoszenia dachu. Nawet nie widać, żeby ten dach miałby się otwierać. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
-
Przez Cypis320
Problem z pompką podnośnika słabo podnosi a gdy olej się rozgrzeje to na wolnych obrotach opuszcza pompa czy rozdzielacz?
-
Przez Nowak5425
Witam, mam JD 5055E i nie wiem czy tylko u mnie tak jest czy tak musi być. Wskazówka od poziomu paliwa w zbiorniku strasznie powoli podnosi się do góry.. Opada również powoli. Ma ktoś może ciągnik seri 5E i podpowie coś na ten temat ? -
Przez mocny1994
Podczas belowania suwak unosi się najwięcej do 80 (pole zielone ). Ciągnik zaczyna mieć już ciężko. Owijam bele sznurkiem i jest ładnie dobita. Co może być powodem nie działania tego wskaźnika. Linka jest cała, suwak chodzi lekko
-

Rekomendowane odpowiedzi
John deere 6230
John Deere 6210