Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , bateria jest z tego roku z marca , rozrusznik jest nowy na gwarancji , prąd w akumulatorze jest cały czas , a jak przekrece kluczyk to kontrolki gasną ale nie odpala , jak tak parę razy wezmę to w końcu zapali . Ale nie wiem co może być . Są tu jakieś przekaźniki od tego ? Gdzie i od czego zacząć szukać ?

Opublikowano

Moze nie jasno napisałem , przekrecam kluczyk raz i zapalają się kontrolki , drugi raz żeby zapalić to gasną kontrolki i nie kręci nawet . Za którymś razem w końcu się uda

Opublikowano (edytowane)

Masa i przekaźnik od rozrusznika do sprawdzenia tylko nie pamiętam czy występuje przekaznik ale pewnie tak. I szukaj przetarc na kablach

Edytowane przez damianos95
Opublikowano

wieszają się szczotki w rozruszniku jak nie kręci to weź klucz i popukaj w rozrusznik w okolice szczotek żeby wykluczyć stacyjke i inne pierdoly spróbuj na krótko pod akumulator podłączyć

Opublikowano

kolego czy do odpalenia musisz ustawić gałka od biegów w położeniu neutralnym? bo jeśli tak to prawdopodobnie masz uszkodzony czujnik od zabezpieczenia przed przypadkowym uruchomieniem. jeśli jest uszkodzony w łatwy sposób da się go ominąć

Opublikowano

To ze się wciska kluczyk to oczywiste . Tak jak pisałem rozrusznik jest nowy wiec to raczej nie on . A stacyjka to nie wiem ale wiem ze jak przekrecam i powinnem kręcić to gasną kontrolki I nic się nie dzieje . Na początku popatrze ta masę i kable

Opublikowano

Witam moj renualt 103-14 nie chce odpalic nawet na po pych. odpowietrzylem go i nic. prosze pomozcie. moze z pompa jest cos nie tak ale nie wiem co pomozcie dajcie jakies pomysly i opisy co moge zrobic zeby odpalil

Opublikowano

odkręć końcówkę rurki przy wtryskiwaczu i kręć rozrusznikiem powinno lecieć paliwo jeśli nie leci pozostaje wymontowanie pompy i sprawdzenie u pompiarza bo jeśli odpowietrzyłeś to pewnie pompka paliwowa i filtry w porządku  możesz jeszcze sprawdzić filterek w głowicy pompy wtryskowej

Opublikowano

kręciłeś  rozrusznikiem leci paliwo z rurki ? filterek jest pod rurką doprowadzającą  paliwo do głowicy jak to zrobić opisał AlaCapone w którymś  temacie tylko nie pamiętam  tytułu poszukaj na AF zamieścił też zdjęcia i rysunki

Opublikowano

Zacznij sprawdzanie od początku : wymień wkład filtra paliwa , wyczyść siateczkę w górnej części  pompki zasilającej a następnie filterek na pompie wtryskowej tak jak opisano , dokładnie odpowietrz przez dwie śruby 8mm , następnie zadbaj żeby paliwo dotarło do wtryskiwaczy