Skocz do zawartości
biel-piotr

Przedni napęd blokuje

Polecane posty

biel-piotr    0

Witam od dłuższego czasu coś stuka i blokuje przedni naped w zetorze 7745 były rozbieranie zwolnice i wymienione łożyska i krzyżacki i uszczelnienia po obu stronach ale dalej coś stuka i blokuje aż ciągnikiem szarpie i zawsze na włączonym napędzie dodam że mam mechanizm samoblokujacy proszę powiedzie co moze powodować blokowanie i szarpanie ciągnikiem i jaki koszt naprawy i co trzeba wymienić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacus    95

. trzeba ustalic skad stuka-bo mozliwosci sa rozne, jesli nie boki to moze srodek,sprawdzales przystawke, najlepiej podnies go na windach i na sucho krecic zeby ustalic zrodlo problemow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Marcelix    52

Odkopie temat, bo widzę że nic się nie dzieje. Otóż w naszym 7745 dzieją się te same rzeczy co u kolegi biel-Piotr. Ma to związek z dyfrem przedniego mostu a dokładnie z samoczynną blokadą tzw. Nospin. Są tam takie jakby stożkowe sprężyny spiralne po obu stronach mechanizmu różnicowego i to one odpowiadają z ten cały bałagan i blokowanie podczas jazdy z włączonym przednim napędem. Jeszcze gorzej sytuacja ma się przy zamontowanym ładowaczu - pod obciążeniem ma się wrażenie jakby miało za chwilę coś się rozerwać, zwłaszcza przy jeździe po łuku. Kiedyś wymieniliśmy te sprężyny, ale ciężko dostać oryginalne (na zamówienie w Kaliszu) my zamontowaliśmy od C - 380 ale pomogło może na pół roku, a roboty trochę jest.

   Kolega może już się uporał z problemem do tej pory, to może się pochwali co z tym zrobił.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×