Zetor 7211 - dołożenie przedniego napędu a kwestie prawne
Przez
torq1906, w Oś przednia
-
Podobna zawartość
-
Przez Mateusz_105
Dorabiał ktoś przedni napęd do Zetora 7211 jak to cenowo i gdzie można dostać orginalny napęd do Zetora, tylko dlatego chcę dorobić bo mam sprawdzony sprzęt a jak sprzedam tego i kupię coś z przodem to nie wiadomo co kupię.
-
Przez materrol
Cześć,
Planuje założyć przedni napęd do zetora 7211, jednakże zastanawiam się jaki.
1opcja:
oryginalny używany napęd z zetora 7245
2 opcja:
cały napęd robiony przez z mostu ZiŁ, Robur itp. po generalnym remoncie.
Która opcja byłaby lepsza? I jeszcze jedno, jak dobrać przystawkę i rozmiar przednich kół? Czy ktoś posiada przelicznik? Z tego co wiem to były montowane bodajże 4 rodzaje skrzyń. Posiada ktoś taki katalog gdzie to jest wszystko rozpisane?
Dzięki za każdą radę!
-
Przez Staszek0509
Witam. Szukam wałka atakującego wraz z kołem do przedniego napędu . Nr. na kole 4472 353 357 ZP 13:36. Nr katalogowy AL55434. Jeśli ktoś miałby taki używany proszę o kontakt.
-
Przez Rafal_Zgierz
Witam
Mam taki problem z zetorem 7221, przy skręcie w lewo do oporu przy samym końcu zaczyna przeskakiwać i targać kołami przednimi ( w drugą stronę jest wszystko OK) co to może być proszę o jakąś podpowiedz. Dodam ze mam serwomechanizm.
-
Przez Adapra
Witam. Mam taki problem z zetorem 7245 gdyż po włączeniu przedniego napędu ciągnik strasznie hamuje czuję opór przy jeździe na wyłączonym nie ma żadnego problemu opony jakie są założone przód 11.2-24 tył 16.9-30 przód zmieniałem na 12.4-24 nie było różnicy jest możliwość że opony 16.9-30 nie zgrywają się ani z tymi oponami ani z drugimi czy też problem może występować w jakimś trybie lub samym przednim napędzie dodam że mam zetora 7745 opony przód 12.4-24 a tył 16.9-34 i nie ma żadnego problemu
-