Oprysk Pszenicy Ozimej
-
Podobna zawartość
-
Przez wojtek8244
Witam.
Chciałbym zastosować tecnophyt i co myślicie o tym Nawozie Płynnym? Czy jest wart swojej ceny? I czy rzeczywiście pomaga w polepszeniu skuteczności oprysków? Powiedzcie coś więcej o nim.
Proszę o wypowiedzenie się Rolników którzy stosowali tecnophyt pH+, ale również tych, którzy chcą zastosować i mają pewne informacje, czy rzeczywiście jest to skuteczne.
Niestety nie znalazłem informacji, jak również tematu, na temat tego specyfiku.
-
Przez livebird
Czy lepiej teraz wysiac azot na pszenice ozimą czy poczekać bo na mniej wiecej 15-20 marca ma być po około od -3 do -6 stopni w nocy???
-
Przez livebird
Witam mam pytanie jeśli w fazie 1 kolanka w pszenicy ozimej zastosowałem regulator wzrostu Kobra 510 SL to mogę w pózniejszych fazach wzrostu dodatkowo zastosować Modus 250 EC?
-
Przez livebird
Witam mam problem z jasnotą purpurową która zachwaściła mi strasznie pszenice ozimą na granicy pola 10-15 arów silnie zachwaszczonych tylko tym chwastem pytanie do was jakim śrdokiem porządnie ją zwlacze teraz i czy dam rady jeszcze teraz to zniszczyć (pszenica- pierwsze kolanko 2cm od węzła krzewienia). Pryskałem już Lancetem którego dałem chyba niską dawke bo miejscami chwasty nie wyglądają jakby siadły.

Rekomendowane odpowiedzi
Traktor renault 133.54 tractonic, tryb awaryjny po godzinie pracy.
Ursus & Opryskiwacz