Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kangur95    0

Witam mam problem z 6270 na zimnym silniku rewwers dziala znakomicie lecz gdy popracuje nim w polu 2 godzinki to gdy zmieniam jego położenie przód tyl to wcale nie reaguje , tylko zapala się wykrzyknik. co z tym fantem zrobić proszę o jakieś podpowiedzi z góry dziękuję ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

makel9    5

Najlepiej podpiąć kompa ale jesli odp na 2 pytania to może uda sie coś wywróżyć  a wiec 

1 wykrzyknik swieci , miga czy szybko miga 

2 jak zachowuje się brzęczyk 

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
karolas123    86

Masz wersje z automatyką półbiegów czy nie? I co wyświetlają strzałki kierunku jazdy po wystąpieniu problemu? Czy w ogole w tym momencie zaswieca sie tylko wykrzyknik czy i kontrolka cisnienia oleju 17bar lub zapchania filtra?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kangur95    0

kurde jaki rewers to nie wiem , bo niedawno kupiliśmy... wykrzyknik tylko świeci i nic nie słychać żeby brzeczalo
nie no bez automatyki. wyswietla się strzalka ale zaraz gaśnie i zapala sir wykrzyknik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    138

I nie chce ruszyć ani do przodu ani do tyłu ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
felekIII    0

Witam, mam podobny problem,  nawet dokładnie taki sam, wykrzyknik zapala się przy przedłożeniu łopatki np. z przodu na tym, jak dam na neutralny to ginie, po kilkukrotnym przełożeniu ciągnik rusza,  inne kontrolki mi się nie świecą, jedynie ta, i też nie bardzo mogę wyszukać  co ona oznacza,  w skrzyni mam zalany fusch 10w 40 stan  ciągle kontroluje i się zgadza, filtry wymienieone wszytkie na nowe, ciągnik  nabyłem nie  dawno i jak był stary olej to nie pracowałem nic, więc na zimnym też  chodziło mi elegancko,  może ktoś  zna przyczynę   tego stanu i potrafi pomóc ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marcin2303    0
Napisano (edytowany)
Dnia 18.04.2018 o 15:44, felekIII napisał:

Witam, mam podobny problem,  nawet dokładnie taki sam, wykrzyknik zapala się przy przedłożeniu łopatki np. z przodu na tym, jak dam na neutralny to ginie, po kilkukrotnym przełożeniu ciągnik rusza,  inne kontrolki mi się nie świecą, jedynie ta, i też nie bardzo mogę wyszukać  co ona oznacza,  w skrzyni mam zalany fusch 10w 40 stan  ciągle kontroluje i się zgadza, filtry wymienieone wszytkie na nowe, ciągnik  nabyłem nie  dawno i jak był stary olej to nie pracowałem nic, więc na zimnym też  chodziło mi elegancko,  może ktoś  zna przyczynę   tego stanu i potrafi pomóc ?

Miałem takie same objawy, po przełączeniu do przodu lub tyłu gasły strzałki i zapalał się wykrzyknik. Okazało się ze zepsuł się czujnik na sprzęgle, Nr katalogowy czujnika 3778375M2. U siebie zamiast wymiany, rozciąłem przewód i połączyłem przewody i problem zniknął

Edytowano przez marcin2303

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez witch
      WItam mam problem iż  kupiłem ostatnio pług lemken variopal, na początku nie chciał obrócić  po kilku próbach obracał , a teraz obraca do połowy i sie wraca,. Zauwazyłem ,że z tyłu 2 węże które ida do rozdzielacza na zdj niżej ten prosty robi w nim ciśnienie i slychać jakby się elektrozawór zaciął ten z lewej strony nad kołem. Kiedyś jak zaciął mi się podnośnik robiło cisnienie we 2 wężach  i ruszyłem go awaryjnie to wtedy elektrozawór sie odciął, próbowałem teraz  dzwiga i opuszcza  lecz dalej pcha przez 1 węża olej. Wrzucam zdj i fimlik.
      Jak się dobrze słuchacie to słychać elekrozawór jak chodzi ciągnik spadł z  900 obrotów na 800-850.
       

       
       


    • Przez kostek
      Dzisiaj z wujkiem jedziemy do korbanków po nowy traktor MF 5465 jest jakiś uzytkownik takiego traktoru dodam ze ma skrzynie dyna 4 są jakos mocno awaryjne????
    • Przez DominikPocisk
      Witam, wszystkich użytkowników serii 6200. Czy ktoś może potrafi skalibrować rewers i sprzęgło? poczytałem na forum trochę tematów lecz nic konkretnego nie znalazłem.
      Ciągnik mam kilka miesięcy a sprawa wygląda tak ze jak włączę do przodu, to czuć delikatne szarpnięcie, a następnie ciągnik łagodnie ruszy, przy włączaniu do tyłu od razu delikatnie rusza posiadam MF 6280.
       
      Czym może być spowodowane szarpniecie przy ruszaniu w przód? czyżby wymagał kalibracji a może już skrzynia jest częściowo wyeksploatowana?
    • Przez pulek227
      Witam.
      Mam problem z odnośnikiem w Mf6480
      Podniósł pług a teraz nie idzie to w żaden sposób opuścić. Na panelu pokazuje niby kontrolną w dół że opuszcza Ale podnosnik ani drgnie. Na blotnikach przyciskami też nie reaguje
      Próbowałem też pod ciągnikiem awaryjnie alektrozaworami opuścić
      Ale na sadzonym ciągniki te przyciski z gumkami się wciskają na obu elektrozaworach A gdy ciągnik zapalony to jeden się wciska a drugi nie da rady a pług jak był w powietrzu tak jest. 
      Może ktoś pomóc w tej sprawie
    • Przez djjanik
      Witam.  Mam problem z moim mf 4255. migają te kontrolki od rewersu?? Ta jedna miga 6 przerwa 2. Z tego co doczytałem to jakis błąd z czujnikiem obrotów?

      Ponadto nie da sie wrzucić nawet biegu i ten rewers strasznie dziwnie się zachowuje tzn:
      Przykład nr 1 ( sprzęgło wciśnięte) 
      - rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      - rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      - rewers do TYŁU - analogicznie jak wyżej,
       
      Przykład nr 2 ( sprzęgło do góry)
      -rewers na "0" - nie da się wrzucić biegu ( ale jak sie dociśnie dźwignie biegów to ciągnik powoli toczy sie do przodu) 
      -rewers do przodu - analogicznie jak wyżej,
      -rewers do TYŁU - nie da sie wrzucić biegu ( ale jak się dociśnie dźwignie to ciągnik powoli toczy się do TYŁU)
       
      Przykład nr 3 ( silnik wyłączony) - wchodzą wszystkie biegi 
       
      Przykład nr 4 ( bez wciśniętego sprzęgła, dźwignia biegów na luzie) 
      Przełączenie rewersu z "0" do przodu - zero reakcji,
      Przełączenie rewersu z "0" do tyłu -  o dziwo widać reakcje na silniku ( dźwięk choćby był wrzucony bieg i traktor zaczynał ruszać ale stoi w miejscu) Jakieś pomysły co to może być, co sprawdzić, jak sprawdzić i co wymienić lub wyczyścić? 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.