Skocz do zawartości
Rolnik551

Zacinajaca się 3 sekcja

Polecane posty

Rolnik551    1

Witam problem mam z 3 sekcja w nowym turze trzeba ruszać ta cewką która jest na tym takim pręcie przepraszam ale nie wiem jak to się nazywa wiec tak na to mówię no i trzeba ruszać by coś tam załapał ale i tak robić się nie da proszę o szybką pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    1

To jak mam to sprawdzić czy źle się styka może można zaradzić na to bo właśnie jak między tym elektrozaworem a tym co na nim jest z taką dioda czyli jak mówisz ta kostka jest luz i jak między to naplułem to na chwilkę dioda ta świeciła o zgasła znów może tam smaru dać czy tam co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

bratrolnika    2567

trzeba zrobić żeby się dobrze stykało, podegnij styki, wciśnij coś pomiędzy kostkę a obudowę żeby nie latało, tylko zwarcia nie zrób

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    1

Zaraz tak zrobię a między czasie wyczysciłem ten elektrozawor i działało puki deszcz nie nadszedł później po deszczu też wyczysciłem ale już się zacinało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    1

trzeba zrobić żeby się dobrze stykało, podegnij styki, wciśnij coś pomiędzy kostkę a obudowę żeby nie latało, tylko zwarcia nie zrób

Zrobiłem tak jak napisałeś no niestety nic nie dało, zablokowałem przycisk na joysticku i spojrzałem na diodę ta na elektrozaworze bo widać ją przezroczysta kostka jest i tak przerywała czasem sekundowo i czasem na długie chwile co z tym może być jak myślisz? Ci którzy Podłączyli tura, + i - Podłączyli do rozrusznika dopiero jak odpale to świeci dioda a tak nie ma sygnału tur zamontowany w pronarze 82A o co w tym Chodzi? proszę o szybką pomoc ponieważ będzie mi potrzebny do ładowania bel sianokoszonki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bratrolnika    2567

miernik w łapę, sprawdzić ciągłość przewodów, sprawdzić przewodzenie przycisku, sprawdzić połączenia, jest prąd, więc przy sprawnej instalacji musi działać

skąd jesteś kolego, może zgłosi się ktoś z okolicy kto ogarnia elektrykę i ci pomoże

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agromatik    233

Pytam, bo to co opisałeś wskazuje na uszkodzony moduł rozruchowy. Prąd z aku. nie dochodzi do rozrusznika, po odpaleniu natomiast ma zasilanie z altka, a że te alternatory do elity nie należą, to i nierówne zasilanie. Na próbę daj + bezpośrednio na klemę, nawet jeżeli rozruch masz na 12V . 


"Bóg nienawidzi tego, co sobie robimy w jego imieniu."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    1

W katalogu pisze 24V
Przyznam ci racje gdyż ostatnio ciężko odpala a na lekkich obrotach kontrolka od ładowania się świeci coś elektryka siada klemy wyczyściłem i nawet jak w zimę chciałem ładować aku to nie ładował jak gdzieś się popiołem musiałem ladowac bezpośrednio do aku

Edytowano przez Rolnik551

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agromatik    233

Przełóż zasilanie cewki 3 sekcji z rozrusznika przed moduł, a najlepiej bezpośrednio pod klemę + akumulatora..

Edytowano przez agromatik

"Bóg nienawidzi tego, co sobie robimy w jego imieniu."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agromatik    233

Zasilanie 3 sekcji powinno być wyprowadzone przez przekaźnik z stacyjki. Z opisu wnioskuję ze zamiast tego mechanik poszedł na skróty i podłączył pod zacisk prądowy w rozruszniku. Jak odłączysz w tym miejscu i podłączysz pod + przed przetwornicą to uzyskasz to samo co miałeś tylko ze stałym napięciem z akumulatora a nie alternatora. Dopóki nie wciśniesz przełącznika w dżojstiku cewka będzie odcięta od prądu.

I masz do wymiany ten badziewny przetwornik12/24V jeżeli tego nie zrobisz padnie Ci akumulator. W tej chwili ładuje tylko 1 akumulator, drugi jest od ładowania odłączony, załączany jest tylko na rozruch.  Na forum jest też sposób naprawy tego badziewia.

Edytowano przez agromatik

"Bóg nienawidzi tego, co sobie robimy w jego imieniu."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    1

Tak podłączone czerwony + brązowy - i tyle potem do josticka i elektrozaworu do stacyjki nie idzie


post-183919-0-70701800-1461766549_thumb.jpg


W tej czarnej kostce na czerwonym przewodzie jest bezpiecznik

Edytowano przez Rolnik551

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agromatik    233

Zdjęcie wiele wyjaśnia, odłącz brązowy z zacisku rozrusznika i podłącz go do masy ciągnika (śruba przy puszce z bezpiecznikiem mocująca rozrusznik) i tur ożyje. Na przyszłość nie dawaj piwa mechanikowi, kolejnego :D.

Edytowano przez agromatik

"Bóg nienawidzi tego, co sobie robimy w jego imieniu."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agromatik    233

W tej chwili masa jest przez rozrusznik który działa jak spory opornik, przeżuć masę na korpus i git. A przetwornik masz i tak do wymiany/naprawy.

Edytowano przez agromatik

"Bóg nienawidzi tego, co sobie robimy w jego imieniu."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    1

Przetwornik to tylko że akumulatory rozladowuje tak? Nie Będzie z nim problemu przy Turze? A i jeszcze jedno gdzie tą masę tak dokładnie podłączyć? Znam się na elektryce tyle co dziecko z przedszkola :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agromatik    233

Wcześniej napisałem o śrubie przy puszeczce z bezpiecznikiem, ta która mocuje rozrusznik do korpusu ciągnika. Na zdjęciu masz widoczną jeszcze jedną przy korpusie, więc masz wybór.  Przetwornik to niedoładowany akumulator, na tura to nie wpływa. Jeżeli nie chcesz go wymieniać, to od biedy co jakiś czas przestaw akumulatory


"Bóg nienawidzi tego, co sobie robimy w jego imieniu."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    1

A tak może być ma lince do gaszenia? Pancerz się kończy i blaszka jest będzie dobrze?

post-183919-0-92699300-1461771648_thumb.jpg

Edytowano przez Rolnik551

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agromatik    233

jak ta blaszka przykręcona jest do silnika to powinno działać

 


"Bóg nienawidzi tego, co sobie robimy w jego imieniu."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik551    1

No już po testach temat jeszcze trwa dioda mryga jak by się przycinało coś masa nic nie poprawiła coś musi być z elektryka bo również światła tylko po prawej stronie nie działają żarówki nie spalone oraz kierunki w ogóle nie działają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Lukasz21_Lubelskie
      Witajcie mam problem. Otóż postanowiłem założyć do swojego Deutz tura. Adaptacje posiadam, jest taka jak na zdjęciach. Z tego co się orientowałem to pasuje do modeli takich jakich podałem w temacie. Czyli: Mailleux mx 100/120. I teraz pytanie czy będzie to pasowało? Czym różnią się te modele?



    • Przez HorPol65
      Witam!! Mam takie pytanie jaki tur da rade zalozyc do 60-tki??
    • Przez mlody456
      Chce zamontować tur na 80-tke, wiadomo krajowego producenta, tutaj zastanawiam się nad inter-tech it 1600, metal-technik mt02, hydromet xtreme-1, metal-fach t229 czy coś innego? Na olx kosztują ok. 12 500zł bez osprzętu a nawet taniej Poza tym w inter techu są różne malowania/nalepki i to jest też różnica w jakości? Prosiłbym o szybką pomoc bo chce jeszcze przed 1 pokosem zakupić
    • Przez Freek
      Witam poszukuje osób oszukanych przez tą firmę może ktoś się znajdzie wiem że na pewno nie jestem sam. Chce odzyskać swoje pieniądze bo ten tur to porażka liczyłem się z tym że to nie będzie cudo ale bez przesady. Tur został na ciągnik dosłownie powieszony strach go używać a wgl to nawet się nie da, nic nie podłączone joystick wrzucony do kabiny tur cały chodzi śruby sworznie luźne. Prawdopodobnie przy próbie użycia poważnie uszkodzę ciągnik. Panowie wraz z szefem uciekli z montażu zostawiając mnie z tym szrotem. Liczę na was razem coś zdziałamy. Zamieszczam link do tego bubla. 
      https://www.olx.pl/oferta/tur-5-ladowacz-nowy-ursus-zetor-mtz-new-holland-CID757-ID8HqDR.html#85cd672596
    • Przez FAGROSsc
      Założyłem nowy temat w którym chętnie pomogę każdemu w doborze ładowacza czołowego do ciągnika nowego na gwarancji jak i też tych najstarszych, mniejszych i większych. Jeśli ktoś ma wątpliwości chętnie pomogę w wyborze producenta jak i też w doborze osprzętu. 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.