Skocz do zawartości

Ceny kukurydzy

DamianGabana

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, solek01 napisał:

a ktoś z nimi współpracuje? jak z płatnościami?

Skupowali rzepak w te zniwa w Zarzeczu i prawdopodobnie tam ma byc tez skup kukurydzy. Z tego co wiem to za rzepak na pewno nie zalegali z platnosciami. Mam blisko wiec bym tam wozil, ale nie podpisuje nic na razie

1 godzinę temu, tripad napisał:

Osadkowski  Górzec 520 netto 30 %.  Pierwsze kuku na w okolicach Strzelina, a wiec nie rzadko gleby klasy 1 i 2 maks do 7 ton, średnio kolo 6 ton się kręci. A wiec forumowi napinacze licytacja gdzie pęknie "dycha"?

Napinacze jak napinacze. Sam jeszcze 3 tyg. temu wróżyłem u siebie średnią z całego gospod. około 10 t/ha suchej. A teraz jak patrzę na te kolby i zaschnięte niewypełnione w nich ziarno entuzjazm mi przechodzi i żeby czasem nie wyszło jak piszesz 6t/ha... :(

12 minut temu, damianzbr napisał:

Napinacze jak napinacze. Sam jeszcze 3 tyg. temu wróżyłem u siebie średnią z całego gospod. około 10 t/ha suchej. A teraz jak patrzę na te kolby i zaschnięte niewypełnione w nich ziarno entuzjazm mi przechodzi i żeby czasem nie wyszło jak piszesz 6t/ha... :(

Damian, gościu do którego sprzedawałem qq, za świdnicą twierdzi, że na obecną chwilę średnia w jego okolicach wynosi 4 tony(mokrej), także Stanisław jak się zbierze mniej, to i ty więcej zapłacisz. Zobaczymy po żniwach. Na razie trzeba skosić i pamiętać, żeby nie dać się wyruchać i na procentach i na cenie

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
      Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
      Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
    • Przez gofeer666
      Witam, posiadam male gospodarstow rolne (mniej niz 10ha) do tej pory zawsze wszystko obisiewalem zbozem ozimym (pszenzyto, pszenica) rok temu złożyłem oswiadczenie i po sprawie, jednak w tym roku, chcialbym na polowie ziemi posiac kukurydze. Czy kukurydza jest traktowana jako zboze i czy moge w tym roku tez zlozyc Oswiadczenie, czy powinienem raczej zlozyc normalny wniosek zeby uwzglednic w nim kukurydze? Prosze o szybka porade bo do jutra termin skladania oswiadczen :P
    • Przez figlewicz
      Chciałbym posiać kukurydze na ziarno. Przeglądałem sklepy ale nie wiadomo co wybrać. Co wy siejecie?
    • Przez Romek3249
      Witam. Czy w jednym zabiegu można połączyć Tilt Turbo 0,8, Faxer(prochloraz) 0,8 , Stabilan 0,8, Moddus 0,24, Plonvit Opty 2,4 kg i siarczan magnezu 3 % ? Bo zdania są podzielone. Kolejność mieszania zachowana oczywiście, tylko kwestia czy to nie uszkodzi pszenżyta czy pszenicy ?
    • Przez armin089
      Witam,czy orientuje się ktoś na jakiej zasadzie działa wieloprogowy czujnik poziomu nasion w siewnikach firmy Agro masz?
  • Dodaj nową pozycję...