case mx 100 czy case 5140
-
Podobna zawartość
-
Przez MichaJastrzbski
Witam w Case 5140 jest wyciek oleju z okolicy pompy hydraulicznej. Moje pytanie jest takie, czy jest to nieszczelnoś czy oznaka że pompa nadaje się do regeneracji. Dodam że nie sprawdzałem ciśnienia a hydraulika pracuje bez zarzutów.A drugie pytanie czy to normalne że szarpie przy zmianie półbiegów i na 4 słychać jakieś dziwne odgłosy ze skrzyni ?
-
Przez Mario35
Witam wszystkich forumowiczów. Pisze tutaj ponieważ kupiłem nie dawno Case 5150 1997 rok i niestety jak na taki ciagnik jest mułowaty.Wymieniłem filtry paliwa, przedmuchałem wężyk do baku. Przy agregacie ścierniskowym 2,6m max jakim biegiem pójdzie to 2i2 tylko pod wzniesienie na równym to 2-3 prędkość jazdy to ok 8km/h moim NH 100km tyle jade. Wyższy bieg sprawia ze spada z obrotów i jak ma ciężko to dyma nie puści. Drugi mankament jaki mnie meczy to jak podnoszę ten agregat (waga 1100kg) na wolnych obrotach to tez spada z obrotów. Jak mam podniesionego grubera do góry na max to tak czasami troszkę opuści i podniesie podnośnik, takie wkurzające bo szarpie ciągnikiem. Wiec tak jak w temacie proszę pomóżcie.
-
Przez traktorpolo
witam mam problem z podnośnikiem mianowicie podnosi maksymalnie do góry i na duł lecz nie działa regulacja wysokości jeszcze jedno gdzie znajdują się bezpieczniki potrzebuje pilnie mechanika może kogoś polecicie do case dziekuje pozdrawiam
-
Przez Mario35
Witam. Posiadam case 5150 i mam mały problem z hydrauliką. Mianowicie gdy ramiona podnośnika podniesione na max (np. rozrzutnik obornika zapięty na dolni zaczep wiec ramiona muszą być u góry) to olej hydrauliczny zostaje przy większych obrotach silnika wyrzucany przez odpowietrznik znajdujący sie w tyle i tez przez uszczelnienia jednego z ramion. Czy moze być cos gdzieś przytkane? gdzie szukać, od czego zacząć? Pozdrawiam i czekam na pomoc
-

Rekomendowane odpowiedzi
Case Maxxum 115 Pro : Błąd CP
Case 5150