Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Od czasu kiedy dostałem władymirca kopcił na niebiesko, 2 lata temu został zrobiony mały remont (nowa pompa wtryskowa, końcówki wtryskiwaczy). Ciągnik nie bierze oleju i ma moc. Próbowałem też z kątem wtrysku ponieważ był przestawiony. Nic nie pomogło. Otóż nie wiem co dalej robić.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że może.

Jak ma moc i nie spala oleju to zostaw to, jak nie kopci straszliwie, masa ciągników jezdzi i puszcza dymki ^^

Pytanie jeszcze kiedy dostałeś władzia i czy zaczął kopcić nagle?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

kopci od kiedy w 97 roku od pierwszego właściciela kupił go mój tata. Dostałem go w tamtym roku. Dodam że był mocno zdezylowany jak tata go kupił w tedy za 3000 złotych

Edytowane przez wladek_t25
Opublikowano

Ja rozumiem że człowiek chciałby jak najlepiej, ale to nie apteka, trochę puszcza dymka i tyle,

nic mu to nie zaszkodzi, podejrzewam że będzie tak chodził że ho ho :)

Opublikowano (edytowane)

Zasilanie paliwem, po postoju spiernicza a jak zapali to pokuleje i chodzi równo.

I co @władek_25 rozkminiasz to paliwo?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

nie zasysanie od góry tylko trzeba uszczelki posprawdzać i zaciski. A u kogoś spotkałem pompkę ręczną od zetora. I co zdaje egzamin?

jutro wykombinuje coś z filmikiem dymienia mego ciagnika

Opublikowano

u kogoś spotkałem pompkę ręczną od zetora. I co zdaje egzamin?

Ja mam. Jest dużo lepsza, bo nie leje sie z niej, a cena ta sama. Polecam.

U mnie pompowane zdarza się może 2 razy w roku jak paliwa zbraknie.

Mam szczelny układ, to czasem jak postoi miesiąc to jedynie zgaśnie i go drugi raz odpalę i już chodzi normalnie.

Naprawdę, czy to taki wielki koszt wymienić podkładki tam gdzie się choćby poci i co jakiś czas zawór?

Opublikowano (edytowane)

Miałbym prośbę. Jak by ktoś miał oryginalną miarkę oleju silnikowego w władku i mógłby sprawdzić na jakiej wysokości ma znak B

@zbyszekbrzuze układ mam szczelny tylko ta pompka denerwuje bo jak pompuje to paliwo wybija i mam zamiar założyć taką jak w zetorze

Opublikowano (edytowane)

a jeszcze mam pytanie gdzie dostać oryginalną miarkę oleju do ruska? Lub na jakiej wysokości na bagnecie znajduję się znak B? i jaka jest wysoka do zabezpieczenia od wpadnięcia tzn kołnierza?

Opublikowano

odświeżam

Prawdopodobnie znalazłem winowajce dymienia. Trzeba wymienić uszczelniacze zaworowe. A co sądzicie o zagęszczeniu oleju? Bo ja leje superol i wydaje mi się że jest za rzadki. Wcale to nie wina lejących wtrysków.

Opublikowano

Jeżeli już to możesz wymienić prowadnice zaworów. Władek to nie samochód - nie posiada uszczelniaczy na prowadnicach. Co do superolu, to nie powiedziałbym że jest rzadki. Ja osobiście tego czegoś już daaaawno nie stosuję do żadnych silników.

Opublikowano

Pompka od Zetora potwierdzam super sprawa, mam taką samą jak Zbyszek.

Właśnie jestem po małym remoncie Władka tzn głowice i góra silnika. Niestety ciągnik na wolnych obrotach trochę kopci na niebiesko na zimnym i na rozgrzanym. Wtryski były zmieniane i ustawiane, kąt ustawiony idealnie. Pompa może być rozregulowana ale jak zmniejszam dawkę nic to nie powoduje zmniejszenia puszczania dymku. Jakieś pomysły ?