Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

+/- 100-120 netto

Case Maxxum 130 CVX (4cyl. 131km)- miękka oś, przedni tuz, mocniejszy podnośnik 4 pary wyjść hydr., amortyzacja kabiny, 5x EHR w tym 2 między osiowe (ale o co z tym chodzi to i tak nie zrozumiałem :lol: )i reszta wszystko w standardzie gdzie standard to podłokietnik z monitorem (można zrezygnować z monitora), zarządzenie na uwrociach itd. gdzie w innych markach trzeba dopłacić za to <_< 279tys. netto do neg 

Między osiowe zawory to znaczy że przedni podnośnik będziesz miał podpięty nie pod tylne zawory tylko między osiowe to znaczy umiejscowione gdzieś w połowie ciągnika, bedziesz miał je sterowane zapewne za pomocą joya na podłokietniku, jedna para to podnoszenie opuszczanie podnośnika a druga para to wyjścia hydrauliczne z przodu, a z tyłu zostają 3 pary sterowane "klapkami" na podłokietniku ( w tym 1 para może być sterowana z dzwigni multicontroler

Edytowane przez qazi
Opublikowano

NH t5.95 (99 KM) 167 tyś netto a wyposażenie to klima, siedzenie pneumatyczne, radio, 3 pary wyjść hydraulicznych, wzmocniony podnośnik, lepsza pompa, szerokie gumy, EHR, pneumatyka, okno w dachu, dynamiczne przednie błotniki i to chyba wszystko ;) 

Opublikowano

Kubota M6060 z pneumatyką 121tyś netto

Kubota M8560 z pneumatyką (w tym modelu jest w std.) 140tyś netto

Ceny otrzymane dzisiaj po uwzględnieniu aktualnych promocji, raczej ostateczne.

Opublikowano

NH t5.95 (99 KM) 167 tyś netto a wyposażenie to klima, siedzenie pneumatyczne, radio, 3 pary wyjść hydraulicznych, wzmocniony podnośnik, lepsza pompa, szerokie gumy, EHR, pneumatyka, okno w dachu, dynamiczne przednie błotniki i to chyba wszystko ;)

ile udźwigu ma wzmocniony podnośnik? jaki rozmiar kół?

Opublikowano
Ciagnik - New Holland T7.175
Dane techniczne:
Producent: New Holland CNH
Model: T7.175
Pojemnosc silnika 6728 cm3
Moc znamionowa 140 km
Przekładnia 18x6 Range Command
Kabina ogrzewana z klimatyzacja
Amortyzacja kabiny
Przednia os amortyzowana
Przedni TUZ
4 pary hydrauliki zewnetrznej

cena 310tys netto

Ciagnik - New Holland T6.175
Dane techniczne:
Producent: New Holland CNH
Model: T6.175
Pojemnosc silnika 6,7 l
Silnik 6 cylindrowy
Moc znamionowa 140 km
Przekładnia 16x16
Rewersor elektrohydrauliczny
Kabina ogrzewana z klimatyzacja
Siedzisko z amortyzacja pneumatyczna
Kabina amortyzowana
Przednia os amortyzowana
Przedni TUZ
4 pary hydrauliki zewnetrznej

cena 260tys netto

takie oferty dostałem z nh do MGR, do wniosku dałem oferte t6
Który lepiej kupić, troche mnie nie stać aby dołożyć 50tys do t7,choć t7 to nowa wersja, a t6 jeszcze na ten rok jest stara, więc ciekawe co będzie w 17 roku jakie będzie porównanie nowej t6 do t7.  Ceny zawyżone +-20tys.

Opublikowano

Valtra N114 E

- amortyzacja kabiny

- przedni tuz

- dodatkowe oświetlenie przednie

- fotel pneumatyczny

- Skrzynia HiTech 5 

cena 336 tyś brutto

John deere 6120m

w podstawowej wersji bez TLS 

obciażniki przednie 900 kg 

cena 270 tyś brutto

może ceny dla orjentacji komuś sie przydadzą, ceny z tamtego tygodnia 

Opublikowano

Kolego w przypadku samochodów to koszt wyprodukowania samochodu pokroju skoda fabia 10-12tys. a reszta to koszty sprzedaży serwisu, marketingu, więc w ciągnikach myśle że jest podobnie. 

Opublikowano

koszt wyprodukowania samochodu wartego 30-50tys zł to Twoim zdaniem 10-12tys ?? myślę, że samo lakierowanie kosztowo pewnie koło 10, nie mówiąc o silniku czy skrzyni... już nie przesadzajcie, ale faktycznie koszt wyprodukowania czy to ciągnika czy samochodu to jakieś na pewno 40-60% ceny rynkowej, chcecie taniej kupujcie belarusy, póki jesteśmy w unii jakoś trzeba kombinować z funduszami, zawsze to trochę taniej wyjdzie..  

Opublikowano

Tak kolego moim zdaniem jak najbardziej. A wg twojego zdania to lakier 10 silnik ze skrzynią z 15 podwozie i nadwozie 10, a koncern samochodowy i cała sieć dilerska to caritas :) . Zresztą potwierdzasz moje zdanie w swojej wypowiedzi gdyż 40-60% z 30 tys to właśnie 12-18tys. a ja przyjąłem 12 za górną granice, więc po części się zgadza.

Ja nie mam do nikogo żalu o koszty produkcji czy sprzedaży, poprostu kolega pytał to odpowiedziałem,a że ceny są jakie są to już prawa rynku(dotacji unijnej)

Belarusem miałem przyjemność pracować przez 4 lata i więcej nie planuje.

Opublikowano

Z tymi 10 - 12 tys to przesadziłeś. Za marketing czyli ogólnopolskie reklamy płaci albo producent albo oficjalny importer. Jeśli producent, to koszta idą w koszt produkcji pojedynczej sztuki. Tak samo jest z serwisem. Producent płaci za ewentualne naprawy gwarancyjne. I te koszty idą w koszty produkcji. Za zwykłe serwisy nawet na gwarancji płaci klient. No chyba, że masz jakieś oficjalne wyliczenia. To je pokaż. Ja uważam, że koszt wyprodukowania jednego samochodu to 2/4  może 3/4 jego ceny sprzedaży.

To, ze ktoś daje 46 tys rabatu. To nie znaczy, że tyle lub więcej zarabia na sztuce. Dochodzą tutaj np podatki. Od towaru w magazynie na koniec roku płaci się podatek dochodowy. Więc jeśli taki dealer nazbierał trochę tego towaru. Może jakiś towar sprzedać ze stratą, aby zrobić tak zwane koszta i nie zapłacić tego podatku. Bo chyba lepiej wypchnąć towar taniej i się go pozbyć. Niż tą kasę oddać w formie podatku i zostać z towarem. Tak samo można zrobić koszta dając rabat i księgując to jako działania promocyjne.

Opublikowano

Powiem tak na przykładzie pewnej firmy nie z branży rolniczej nie będę zdradzał jaka to ale koszt wyprodukowania to około 20-25 złotych czyli 25 ceny rynkowej ale koszt producenta to juz 50 procent bo producent sprzedaje to po 50 zł za sztukę a w sklepie kosztuje 100 bo jest po drodze kilka geb do nakarmienia. Przecież o ile dobrze sie orientuje to mf u k......... To ma narzucona marże na poziomie 30% a fendt pewnie wiecej bo przecież Polak zapłaci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v