Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Osm Kosow Lacki + 22 gr do 1 litra

Podwyżki 22 gr.?

W poprzednim miesiącu było 16gr to pewnie w tym odejma 16 a dadzą 22 czyli wyjdzie +6 gr.

Edytowane przez xzzz
Opublikowano

Jakie macie ceny w swoich mleczarniach przy pow 50 tys l i srednich paramertach typu ,3,3 bialko  4,1 tl

w mlekovicie cena identyczna dla tego co ma 30 tys+ i dla tego co ma 200 tys....

Opublikowano

Zawsze tak kolego było i będzie. Tłumaczę jak to się dzieje. Załóżmy że sklep ma 20% marży i kupuje 1kg sera żółtego po 10zł netto przy cenie skupu mleka 1 zł bo na 1kg sera żółtego trzeba 10l mleka. Kalkulując 10zł+20%marży+5%vat=12.6zł cena na półce teraz kalkulujemy 1kg sera przy cenie surowca 1.2 więc sklep kupuje 1kg sera po 12zł netto liczymy 12zł+20%marży+5%vat=15.12zł brutto na półce. teraz pokazuje gdzie jest ta różnica 12.6zł - 10zł = 2.6zł drugi przypadek                15.12zł - 12zł = 3.12zł już teraz widzicie skąd się bierze taka różnica pomiędzy ceną surowca a cena produktu finalnego na półce? i kto na tym zarabia? Nie mleczarnia!!!

Opublikowano

Kiedyś przeczytałem jakiś komentarz człowieka, który dowoził chleb do sklepu. Przyjeżdża do sklepu i mówi, że mąka zdrożała i chleb będzie droższy o 10 groszy. No dobra ok. No to trzeba będzie podnieść cenę na półce o 20 groszy. Wiadomo, że każdy w tym łańcuchu zarabia, ale jak to mówią kokosy zbijają markety. Kiedy oni w końcu stworzą ustawę regulującą działanie slepów wielkopowierzchniowych? W czerwcu mieli się tym zająć i cicho. Wyjdzie ja z tym podatkiem. Ustawa nie traktowała wszystkich równo, bo duży( zagraniczny) musiałby płacić dużo a mały(krajowy) mało. Jak będzie na odwrót to będzie ok.

Opublikowano

co tu duzo gadac a paliwa np jak cena idzie w dol to czeka sie tygodnniami na odpowiednni sapdek a jak idzie do gory to juz jest

nowy sacz +10 gr od grudnia to mi sie podoba poszlo do gory juz 40 groszy

Opublikowano (edytowane)

co tu duzo gadac a paliwa np jak cena idzie w dol to czeka sie tygodnniami na odpowiednni sapdek a jak idzie do gory to juz jest

nowy sacz +10 gr od grudnia to mi sie podoba poszlo do gory juz 40 groszy

To jak kredydowcy mają prawo się bać jeszcze czy mogą już odetchnąć?? Proszę kolego o szybko odpowiedz bo nie wiem co mam robić... Edytowane przez Gość
Opublikowano

moga odetchnac pod warunkiem ze juz nie maja komornika na plecach

potwierdzam

wiedząc że uda ci to spłacić bierzesz kolejny kredyt i spłacasz zobowiązanie u tego komornika, możesz to zrobić nawet dzień przed licytacją..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v