Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

łowicz się niby chwali że różnica w cenie pomiędzy najwiekszym a najmniejszym to zaledwie 18gr a ostatni to 30 tys ale ja w to nie wierze bo ci więksi dostawcy jak np sylwester i. dawno by już odeszli

Opublikowano

Dopłaty do 1 litra w Łowiczu

Za dostawy miesięczne

- od 1l do 3.000 l 0,12

- od 3.001 do 5.000 l 0,13

-od 5.001 do 7.000 l 0,14

-od 7.001 do 10.000 l 0,15

-od 10.001 do 20.000 l 0,18

-od 20.001 do 30.000 l 0,23

-powyżej 30.000 l 0,26

Opublikowano

A ja gospodarzenie po rodzicach zaczynam od nieco ponad 3000l mleka przy 10 krówkach..... przy cenie jak dobrze pamiętam 78g za litr od naszej kochanej, podobno upadającej, z resztą już kilka lat Sudowii Suwałki....zero dbałości poprzedników o genetykę i odpowiednie żywienie, no bo przecież swój byczek jest, po co ta inseminacja, jeszcze HF-em? żeby chuderlaki się rodziły?

Tak się zastanawiam, za co tutaj przeżyć, o rozwijaniu się już nie wspominam.

Opublikowano

A ja gospodarzenie po rodzicach zaczynam od nieco ponad 3000l mleka przy 10 krówkach..... przy cenie jak dobrze pamiętam 78g za litr od naszej kochanej, podobno upadającej, z resztą już kilka lat Sudowii Suwałki....zero dbałości poprzedników o genetykę i odpowiednie żywienie, no bo przecież swój byczek jest, po co ta inseminacja, jeszcze HF-em? żeby chuderlaki się rodziły?

Tak się zastanawiam, za co tutaj przeżyć, o rozwijaniu się już nie wspominam.

Możliwe że już niedługo "mlekpol" dzis chyba były rozmowy o przejęciu

Opublikowano

Możliwe że już niedługo "mlekpol" dzis chyba były rozmowy o przejęciu

Dla mnie kolega , który oddaje do Sudowi , mówił że nie mlekpol , a mlekovita rozważa o przejęciu.

Opublikowano (edytowane)

A ja słyszałem jeszcze inną wersję, że Giżycko albo Grajewo, z tym że Grajewo nie chce samej mleczarni, a dostawców, co zgadzałoby się z tym że zamkną Suwałki, tak jak Augustów. Swoją drogą nie obraziłbym się, gdyby chociaż dostawców przygarneli...kiedy ja miałem 62-64 grosze za litr, sąsiad za podobną ilość mleka, może minimalnie więcej dostawał podobno 1,18 w Mlekpolu...

Mam nadzieję, że szybko się okaże co się stanie, bo ta kilkuletnia agonia Sudowii jest nie do zniesienia.

Edytowane przez niesamowity90
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v