Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak się składa ze na placu nie stoje już 3 lata tak że nie wiem kogo widziałeś ☺ chyba że mi sprzedales towar bo nie raz się ładuje na giełdzie.... tak dla twojej informacji laduje na Turcję po 34gr czerwonego i 30gr żółtego

Opublikowano

O to mnie zagiąłeś,ale napewno stałeś z towarem pamiętam dobrze tylko niepamiętam kiedy ,nawet rozmawialiśmy! To ja też się pochwalę żebyś się za dobrze nie poczuł że sprzedaję żółtego w kalibrze 45-80 po 0,35pln/kg netto w skrzyniach albo big bagach. A te powyżej 80 nawet drożej ,w niektórych marketach jest jako "ziemniak grillowy" tylko mniejsze ilości tego schodzą. Jak niemam czasu robić swojego to zawsze jakiemuś znajomemu powiem żeby sortował i ja zawoże na swoje konto i płace mu tyle ile mi płacą-tylko netto bo muszę vat zapłacić a nie proponuję im 1000zł za hektar.

Opublikowano

Jak tam wykopki A i mam takie pytanie czy w anna z644 idzie podnieść kosz wyżej abym mógł sypać bez problemu na 2 burtowe przyczepy

Ja już od miesiąca mam wykopane, sprzedaż też już kończę. W tym roku to tylko plon zadowalający... 

Pytanie czy masz już podniesiony kosz na jedno z dwóch fabrycznych mocowań kosza? Chodzi oczywiście o miejsca na których kosz jest podparty. Mi to wystarcza.

Opublikowano

Wieluń handlarzyki oferują 2 złote za worek a słyszałem, że nawet poniżej 2zł ludzie sprzedawali - szkoda słów, Rumunów na razie nie widać. Realna cena na miejscu to 2-2,5zł.

Opublikowano

Panowie zasypałem przechowalnie a jeszcze 1,5 ha zostało do wykopania i tak się zastanawiam czy warto to kopać czy lepiej zostawić na polu. Dzwoniłem do mojego odbiorcy i mówił że by mi nadwyżkę zdjął po 3zł/15kg ale czy to warto sobie garba wyrabiać to jest pytanie.

Opublikowano

Sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie. Każdy z nas ma inne ciągniki inne maszyny i inaczej zbiera ziemniaki.Jednemu zajmie to kilka godzin drugiemu 2 dni. Według mnie wykop sobie  kopiec w polu i wal prosto z kombajna, jak podrożeją to zbierzesz jak nie to niech sobie zgniją w tym kopcu ale to moje zdanie.

Opublikowano

Rumuni to sa i sie laduja po 30gr. Sam zaladowalem im 4 tiry.

U Was są a u nas na Wieluniu na razie cisza i spokój. Teraz na szczęście trochę się uspokoiło z tym rozdawaniem za 2 złote, większość pokopała to posypali gdzie się dało i czekają aż coś się ruszy.

Opublikowano

raczej ten spokój jest spowodowany kopaniem marchwi pietruszek żniiwa qq ii cięcie kapusty zimówki. również pogoda dała znaki i kto kopał bezpośrednio trochę się wstrzymał  więc towar trochę drgnoł. Rybitwy cenią 5 zł wyyjście po 4 . Wczoraj Proszowice cenili 4 zł wyjście 3,5 ale większość kupców czekała na  ilośći (tirowe) bo mogli coś urwać i tak było po 3,-2,5 się doładowali oczywiście  ceny za żółtego. Ziiiemniak podobno ostro gnije wam też?

Opublikowano

czerwony u nas w okolicy gnije, i to dużo osób narzeka. Tajfun u mnie na jednym polu trafiał sie zgnity w ilości doś sporej, a na drugim  polu praktycznie wcale. Zwarzywszy że tajfun raczej nie gnił nigdy u nas będąc na suchym polu jeszcze w dodatku

Opublikowano

witam. dostałem oferte po 25 gr na rękę za żółtego w workach 15 na tira . i teraz moje pytanie jak u was kształtują sie ceny za ilości tirowe? jest w ogóle jakiś odbiór za granice? u nas w okolicy (Łuków) raczej nikt powyżej 20 gr nie chce płacić

Opublikowano

witam. dostałem oferte po 25 gr na rękę za żółtego w workach 15 na tira . i teraz moje pytanie jak u was kształtują sie ceny za ilości tirowe? jest w ogóle jakiś odbiór za granice? u nas w okolicy (Łuków) raczej nikt powyżej 20 gr nie chce płacić

Orientujesz się po ile płacą za Catanię?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez farmer1111
      Poszukuje ziemniaków paszowych  lubelskie
    • Przez Szydre
      Witam! 
      Nie wiem czy w dobrym dziale piszę to pytanie. Macie jakieś sposoby na przetrzymywanie ugotowanych ziemniaków dla świń? Mam 4 świnie i ugotowałem dla nich parnik ziemniaków, jak je przetrzymywać żeby nie skisły? Zostawiłem je w skrzynce wystudzone w ciemnym, chłodnym garażu. 
    • Przez warchest
      witam sprzedam obsypnik do ziemniakow 3 rzedowy stan dobry lokalizacja powiat płocki , nr tel 728 381 453 lub 728 563 090 

• Przez MarcinSp10
      Potrzebuje od specjalistow rady na temat ziemniakow czym najlepiej spryskac ziemniaki od chwastow zawsze przed wschodami dawalem roundupem ale potem i tak zarastaly. Polecono mi na nastepny rok spryskac Srodkiem titus 25wg tydzien po posadzeniu . Czy warto tym pryskac??
    • Przez topfarmer
      Cześć
      Mam problem z moim kombajnem grimme lk650 i nie wiem jak go rozwiązać.
      Podczas kopania ziemniaków i przejechaniu dosłownie kilku metrów pod plastikową rolkę podchodzi kamień ( około 3 cm) i blokuje całą taśmę boczną podajnikową. Sprawdzałem w katalogu wszytko jest na swoim miejscu , rolki praktycznie nowe. W załączniku przesyłam zdjęcia.
      Czy ktoś z posiadaczy tego modelu spotkał się z takim problemem?
      Dodam że ogólnie w tamtym miejscu gromadzi się bardzo dużo łęcin, ziemi itp. Czy jest to normalne?

• Dodaj nową pozycję...
v