Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Małopolska 3,30-3,50 maciory 1,5-2,0 Oby ceny poszły w górę moje życzenie na Nowy rok 16-ty

Jakoś afera w Dani o chorobie którą wykryli ucichła pewnie półtusze przywieźli do So...łowa do zakładu swojego :) z tego co wiem to sprostowali że to pomór klasyczny nie afrykański.Smacznego życzę tym którzy kupują z ZM Sok..ów Dobre bo Duńskie nie trzeba pić leków wystarczy wieprzowinkę :)

Edytowane przez bandyta
Opublikowano (edytowane)

Witam dawno nie zagładałem na forum,te ceny co podajecie to porażka,moja cena lokalny nieduży zaklad 4,2 netto żywiec bez limitu wagowego maciora 3 netto

Edytowane przez massey2645
Opublikowano

jeśli do otwartego też dają kasę to mi to pasuje między 1 października a nowym rokiem sprzedałem 158 sztuk nawet jak dadzą 20 do sztuki to zawsze coś 

Opublikowano

Mazowieckie. Cenę taką dostaje po 12 listopada do dzisiaj wcześniej dostawalem 4,5 netto. Jest to mały zakład przerabia około 100-120 sztuk na tydzien szczego połowę sprzedaje we własnych sklepach. Ma swoich dostawców,ja oddaje dwa razy w tygodniu +-20 sztuk wedle potrzeby nieraz trafiają się sztuki 150kg

Opublikowano

Mazowieckie. Cenę taką dostaje po 12 listopada do dzisiaj wcześniej dostawalem 4,5 netto. Jest to mały zakład przerabia około 100-120 sztuk na tydzien szczego połowę sprzedaje we własnych sklepach. Ma swoich dostawców,ja oddaje dwa razy w tygodniu +-20 sztuk wedle potrzeby nieraz trafiają się sztuki 150kg

Chyba chory na głowę by musiał być ten kupujący żeby płacić złotówkę więcej za 1 kg przy bezproblemowej mozliwosci zakupu dużo taniej także ta wypowiedź to KIT CZERSTWY

Opublikowano

też dostawałem więcej niż gdzie,indziej i co ? Jeśli przetwórca mówi , wiem ile to kosztuje , świnie są po 3,30 a ja ci dam 4,30 to co? dla ciebie to ściema ? gość nie spełnił warunków w okresie przejściowym i został tylko przy produkcji wędlin i narzeka , że dziadowskie mięso, stare. Tyle, że tucznik nie mógł mieć więcej niż 120 kg.

Opublikowano

Chyba chory na głowę by musiał być ten kupujący żeby płacić złotówkę więcej za 1 kg przy bezproblemowej mozliwosci zakupu dużo taniej także ta wypowiedź to KIT CZERSTWY

 

może po prostu myślący a nie cwaniak.

Ja też czasem oddaję do takiej małej pobliskiej ubojni i cenę też dosyć wysoko trzymają. Bo lepiej im teraz dać 4 zł niż  półtusze drożej kupować. A że tu świń mało to muszą trzeźwo myśleć

Opublikowano

te ich opnie z agrobiznesu i programu tydzień to o kant d...

aktualnie na rynkach rolnych jest taka ro***erducha że już chyba nikt nie wie o co chodzi zwłaszcza polski rynek jest tak rozchwiany że szok aktualnie niema czegoś takiego jak nadprodukcja wszystko w zakładach mięsnych schodzi na bieżąco 

ceny w sklepach spadły minimalnie a świnie w skupach sami wiecie 

Opublikowano

Dokładnie boczek 15 zł golonka 12 a to raczej najcenniejsze wyręby nie są :P tucznik 3,20 i kolejki do końca miesiąca

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:
       
      http://moje-ankiety....pond-43841.html
       
      Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!
       
      Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki
       
       
      prosze o pomoc
       
       
      pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         
                                                                                                                           
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v