-
Podobna zawartość
-
Przez andrewk
Piszcie jak przetrzymujecie obornik na pryzmie na polu - gdy np. płyta gnojowa jest pełna, a do 1 marca jeszcze daleko. Można przetrzymywać bezpośrednio na ziemi ? Jak nie to wystarczy dać folię pod spód ? Nie chcę nabawić się problemów z arimr, więc muszę zawczasu się przygotować
___________________________________________________________________________________________________________
AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca
-
Przez MarcinKoczewski
Witajcie mam pytanie
Czy dzierżawca jak ma oddaną ziemię w dzierżawę umowa pisemną ma prawo brac dopłaty bezpośrednie
Osoba która chce wydzierzawic ziemie chce brać dopłaty
I tu pytanie czy jak osoba która weźmie ziemię w dzierżawę może złożyć wniosek o dopłaty Cży to będzie zgodne z prawem
Z góry dziękuję i sorki jak juz temat był
-
Przez kris148a
Witam, chciałem spytać czy jeśli mając na siebie ziemię na własność oraz ziemię wziętą w dzierżawę a będę przechodził na rentę chorobowa nie pełną na której nie muszę pozbywać się ziemi własnej a co z tą dzierżawioną muszę ją oddać? To nie dużo 1,5ha ale ona mi jest potrzebna żeby mieć dojazd do swojej. Ale z drugiej strony nie chce mieć problemów w krus -
Przez rolnikk70
Witam w tym roku chciałem zasiać pszenżyto zimowe systemem bezorkowym udało mi się dostać gnojowice od bydła i pytanie czy mogę siać prosto siewnikiem scierniskowym na pole na którym jest gnojowica czy potrzebna by była orka ? Pole było ubigie w nawozy organiczne jest to 6 , 5 klasa i nie chciałbym stosować orki. Pozdrawiam -
Przez Bercik92
Witam. Czy mając te kilka ha gruntów ornych i mając zwolnienie z tzw zazielenienia po wzięciu kilka ha ziemi w dzierżawe na umowe notarialną trzeba będzie spełniać warunki zazielenienia? wtedy będe mieć około 8ha własnego i drugie tyle dzierżawy
-

Rekomendowane odpowiedzi
Co zrobić z zarośniętym polem?
Rauch Mds 901 & Ursus C-360