hanssss

Wózek widłowy -naprawa hydrauliki

Polecane posty

hanssss    48

witam. posiadam wózek widłowy i problem mam z hydraulika
od zakupu od samego początku pompa hydrauliczna przy  trochę wyższych obrotach bardzo głośno pracuje(drze sie),niezaleznie czy podnoszę sam maszt czy z ladunkiem, jedynie ciszej chodziła jak olej rozgrzał ale to i tak niebylo to bo naciskajac pol pedala gazu huk niesamowity. Więc zabralem sie za sprawdzanie, wymieniłem wąż głowny miedzy zbiornikiem a pompa bo stary miał jakiejś dziwnie przyłacze przy zbiorniku, wymontowalem pompe w celu sprawdzenia czy lekko chodzi czy z  lekkim oporem, i jednak lekki opor mia czy moim zdaniem sprawna. Wymontowałem rozdzielacz i rozebrałem go na stole i byl przytkany zawór ktory przepuszcza olej do zbiornika (przelew) gdy żadna sekcja nie jest używana. Skladajac sekcje rozdzielacza, zauwazyłem ze w jednej dorabianej uszczelce nima 2 otworów które odpowiadaja za przeplyw oleju do jednej z sekcji,wiec poprawiłem to bo widać bylo ze były "przeciśnięte" w jedną stronę. Poskładałem wszystko i pompa cicho chodzi, i juz szcześliwy robię probe a tu du*a blada bo  znow sie drze pompa ale tylko wtedy gdy otwieram jakąs sekcje. i znow pytanie gdzie teraz szukac przyczyny? zamowiony mam dzielnik oleju bo wspomaganie tez niedziała ale to moze z mojej winy bo stracilem sprezynk z tego dzielnika.  Mozliwe ze on winny tej sytuacji? ten uklad hydrauliczny bardzo prosty jest w budowie  taki jak w bizonie, bo z bizona pochodzil ten dzielnik. pozdrawiam i czekam na odpowiedzi


JESTEM MARTIN :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wymień filtry hydrauliczne nie wiem czy są dwa czy jeden. Jeden powinien być w zbiorniku. Oraz sprawdź stan oleju czy jest min czy max. Czy olej jest właściwy wlany? Bo jak będzie za gęsty i nie będzie miał spełniających norm tak się będzie działo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Hombre
      Witam. Mam problem z hydraulika w  Case mx 135 a mianowicie nie podnosi ładowacza czołowego, tylny podnośnik nie reaguje... wczoraj wszystko działało tylko, że jakby z opóźnieniem...  zanim podniósł maszynę trzeba było odczekać tak z 10 sekund, ładowacz podnosił tylko, że wolno a ,,najlepsze" w tym wszystkim jest to że próbując podnieśc maszyne i jednocześnie tura ( w tym samym czasie ) tur przez tą chwile zaczął działać poprawnie (tak jakby był wiekszy przepływ oleju...Podczas jazdy przerzucając półbiegi też działał z opóźnieniem a nawet był w stanie się zatrzymać...  Dodam że filtr oleju jest wymieniony, poziom jest prawidłowy na wyświetlaczu jest 0.  a było raz 0  a raz 0.   Nie wiem czy winą jest jakiś elektrozawór który blokuje przepływ oleju ?> od czego zacząć ?>  jak sprawdzić ciśnienie i jakie powinny być parametry ?> Z góry dzięki za odp
    • Przez tedek2
      Witam. Mam kolejny problem. Wolno dzialajacy podnośnik, tur oraz hydtaulika zewnetrzna. Olej zalany fusha stou 10w30 filtry oba zmienione. Cisnienie na turze 180. Co moze byc przyczyna? 
    • Przez Bananek
      Witajcie Chłopy! mam taki problem z moją trzydziestką. Od tygodnia hydraulika zrobiła się słabo wydolna. Wymieniłem pompę i niewiele to zmieniło. Rozdzielacz tura podłączony mam na blotniku jako pierwszy po pompie. Jak coś podnoszę to muszę gazować dużo i po pociągnięciu dźwigni tur drgnie w górę i staje w miejscu. Jak puszczę dźwignię i znów pociągnę to znów drgnie kilka cm i staje. Czy możliwe jest to, że ślizga się drugi stopień sprzęgła? tak mi to wpadło do głowy wczoraj. Czy hydraulika może stawiać takie opory, że posunęłaby się tarcza? Pomocy, bo ładowanie obornika jest teraz baaaardzo irytujące.
    • Przez szymek28032001
      Witam
      od pewnego momentu mam problem z hydrauliką w zetorze  forterra objawem jest ciągłe piszczenie podnosić podnosi tylko piszczy cały czas . Myślałem ze to wina oleju ,olej wymieniony i nadal piszczy. Podczas wymiany oleju wypadło cos takiego ,zdjęcie na dole , może miał kto taki problem i mógł by pomóc ,za odpowiedzi z góry dzięki . 
       


    • Przez SzymoooN
      Witam. 
      Zaczęło mi brakować wyjść hydraulicznych. Dlatego też pojawił się pomysł, by podłączyć rozdzielacz 3 sekcyjny pod wyjścia hydrauliczne dla przedniego ładowacza.
      Robił ktoś coś podobnego i mógłby mi udzielić rad, przede wszystkim jaki rozdzielacz wybrać?
      Chciałbym, aby miał 1 sekcje pływająca i 2 że stałym dociazeniem, oczywiście wszystko na linkach lub elektorzaworach.
      Na koniec dodam że wydajność pompy to 95 litrów, za wszelką pomoc dziękuję. 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.