Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

koledzy czy próbował ktoś z was zasiać kukurydzę na kiszonkę w poplonie po jęczmieniu ozimym?? czy kukurydza da radę urosnąć do odpowiedniej wysokości i czy to się opłaci?

czy lepiej zasiać jakąś mieszankę zbóż z motylkowymi i zawinąć w bele??

Opublikowano

Moim zdaniem to lepsza byłaby mieszanka, choc trudno orzec. W zeszłym roku gdybys posał po jeczmieniu ozimym to miałbys super kukurydze, bo bylo dosc wody. Niestety nie widaomo co bedzie w tym roku, bezpieczniej byloby zasiac mieszanki

Opublikowano

pszenżyto 40%

owies 30%

żyto 20%

soja i śruta rzepakowa oraz witaminki 10%

albo

Ja 800kg paszy tak przyrządzam;

-250kg śruty pszenżytniej

-150kg śruty pszennej

-100kg śruty żytniej

-150kg śruty jęczmiennej

-50kg śruty sojowej

-50kg śruty rzepakowej

-50kg koncentratu firmy provimi.

Opublikowano

co posiac na 7ha ornych i 1,5ha laki dla bykow i ile z takiego arealu utrzymam mam mozliwosc dokupienia wyslodkow mokrych?? mam obore na 15sztuk rodzicie kiedys trzymali 7krow

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez sawyer23
      Witam.Czy w wiacie bez pozwolenia do 50m2 moge hodowac bydło?
    • Przez micgal39533
      Z jaką firmą obecnie najlepiej podpisać umowę na hodowlę bydła. Bo planujemy zwiększyć ilość i przydałoby się coś ogarnąć. 
    • Przez młodyrolnik2000
      Siema. Mam gospodarstwo około 20 hektarów i hoduje okoły 50 świn i 10 sztuk bydła. Planuje zlikwidować świnie i powiekszyć chów bydła do około 20 sztuk oraz bardziej skupić sie na produkcji roślinnej czyli zboża, rzepak lub kukurydze na ziarno. Tylko nie wiem czy mi się to opłaci. Może ktoś zmieniał coś w tym stylu jak ja to planuje? Myślicie że sie opłaci? Z góry dzięki za odpowiedz. dodam że ziemie klasy 3, 4 i 5.
    • Przez KlaudiaRolniczka
      Mam zamiar pobudować oborę na 15 sztuk byków mięsnych interesuje mnie czy lepiej jest trzymać na uwięzi czy luzem i czy jak będą luzem to nie będą się bodły ?

• Przez Mateusz221
      Witam 
      Miejsce do zagosporarowania to obora 11x5,5 myślałem nad obora na głebokiej sciułce. 1,5m korytarz od sciany i boks 11x4 podzielony na pół. Czy to dobre rozwiązanie?

• Dodaj nową pozycję...
v