Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie JD 5720 pali od 5 ( przy lekkich pracach i transporcie) do 9 litrów przy ciężkiej robocie wszystko na 1 mtg oczywiście jeśli macie włączoną klimę trzeba dołożyć po 1 litrze ON na mtg

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To droga taka przyjemność, myślałem, że max jakieś 0.4 litra łyknie. Na cały dzień jakieś cztery dychy trzeba liczyć za siedzenie w zimnym ciągniku ;) .

Opublikowano

Zgadzam sie z Mariuszem rozumiem 0,2l a nawet 0,4l ale nie litr, u mnie jak we fendcie na postoju załączyłem klime to pokazał o 0,1l/h więcej. Zreszta co tu dużo będę mówił sam mam takiego jelonka to postaram się go przetestować trochę.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano

przeczytałem ten temat, gdyz od niedawna zastanawiam się nad wymiana zetora 5320 na ZETORa 8441 lub john deera 5720 własnie i musze stwierdzić niestety stwierdzić ze wybór jest trudniejszy niż myślałem heh.....zetor przekonuje mnie troche wieksza masa i udźwigiem a john deere wykończeniem, cena tez sie troche różni.......

Opublikowano
Używanie klimy jest związane z większym obciążeniem silnika?

Z tąd zapewnie większe zużycie paliwa w mniejszych ciągniczkach niż przy tych większych.

no pewnie że tak klima to dodatkowe obciązenie u mnie w ładowarce to z klima wychodzi mi spalanie większe o 0,3l na mth..........

Opublikowano
przeczytałem ten temat, gdyz od niedawna zastanawiam się nad wymiana zetora 5320 na ZETORa 8441 lub john deera 5720 własnie i musze stwierdzić niestety stwierdzić ze wybór jest trudniejszy niż myślałem heh.....zetor przekonuje mnie troche wieksza masa i udźwigiem a john deere wykończeniem, cena tez sie troche różni.......

A kto Ci powiedział,że JD ma mniejszą masę-i co Ty chcesz podnosić czterotonowym ciągniczkiem że jakiś tam niesamowity udźwig jest potrzebny ?

Opublikowano

Pioter ale kto powiedział,że Zetor ma większą masę-moim zdaniem jest lżejszy,udźwigu ma więcej o 400kg(jak jest w praktyce nie wiem)-ale wiem jedno-ostatnio z moim Starszym przejechał się właściciel Proximy-krótko-nie chciał wysiadać ;)

Opublikowano

Po prostu gdzieś tam wyczytałem ,że Proxima waży 3650 kg a u mnie JD było nie było niebogaty ;)-ponad cztery tony.

Co do drugiego zdania-Szef pocisnął 45 km/h a gość ma Proximę 30 kmh-więc :(

Opublikowano
Czy można holować JD 5720 ?

Nie tylko modele 5620 i 5820 :D-a tak poważnie-w instrukcji jest napisane żeby podczas holowania nie przekraczać 10km/h,nie podnosić przednich kół na wysokość większą niż 30 cm i jeszcze tam parę uwag -jak chcesz mogę zeskanować i przesłać

Opublikowano
Tylko sie pytam, bo jeden diler a mianowicie Rogowiak z Łomży chwalący mccormicki mówił że niemożna JD holować

A widzisz-każda pliszka swój ogonek chwali-znam tego Rogowskiego-oglądałem kiedyś u niego McCormicka CX-L-i teraz gdy byłem u niego pytał się co w końcu kupiłem-powiem tak-pochwalił mój wybór-powiedział że faktycznie te mniejsze McCormicki to niekoniecznie najlepszy wybór jest-ale te większe są spoko-no ale przed klientem któremu chce coś sprzedać-co ma chłop mówić ?:D