Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos z was (właścicieli 5720) kupił do niego bronę talerzowąunii?????, bo ja jeszcze się zastanawiam nad cut 2.3 czy 2.8 jak myslicie,,,,bo nie chcę żeby zdechł bo gleby mam cieżke...:/ doradzcie....

Opublikowano

jondery :) jondery bo śmieszniej, a tak przypuszczałem że w mainhaim ale skąd wzieła sie opinią wsród dielerów innych marek niż jd że 5*20 są składane we włoszech z brazylijskich części :)

Opublikowano
jondery :) jondery bo śmieszniej, a tak przypuszczałem że w mainhaim ale skąd wzieła sie opinią wsród dielerów innych marek niż jd że 5*20 są składane we włoszech z brazylijskich części :)

Dilerzy często nie znają swoich marek a o innej nie wspomnę. Radze zmienić dilera :)

Opublikowano
czy ktos z was (właścicieli 5720) kupił do niego bronę talerzowąunii?????, bo ja jeszcze się zastanawiam nad cut 2.3 czy 2.8 jak myslicie,,,,bo nie chcę żeby zdechł bo gleby mam cieżke...:/ doradzcie....

No nie wiem jak ciężkie masz te ziemie mój Zetor 5340 z 2.8 na większych talerzach (na III,IV klasie) nie miał większych problemów z uciągnięciem jej.

Opublikowano

między tymi dwoma ciągnikami jest tylko 2KM różnicy a masa tez będzie podobna.

5820 już nie jest produkowany, chyba że znajdziesz jakiegoś na placu.

cena nowej R będzie większa

Opublikowano

Witam .

To i ja wtrącę swoje 3 grosze .

Mamy tego JD 5720 w wersji Advanced już niecałe dwa lata . Ma bardzo mało mth ponieważ pracuje tylko z TUREM i w transporcie i jeszcze ani razu nie był w polu . Ma na liczniku 700 mth . Jeszcze nie było (odpukać) ani jednej awarii . Wg. mnie wykonanie super oraz komfort , ale może dlatego że przerzuciłem się z 1614 na JD . Rewers elektrohydrauliczny , ale mimo to zawsze używamy sprzęgła do zmiany kierunku jazdy . Skrzynia 16+16 . Jakby nie patrzał to trochę się ciągnik marnuje bo ani razu nie był w polu .

pozdrawiam

Opublikowano

a jak to jest koledzy bo ja slyszalem ze ten 5720 to ma malo mocy brakuje mu czy w gospodarstwie 25 to z powerem bedzie pracowal we wszystkich robotach bo jak ogladalem filmy to z turem to licho chodzi a w urce na lepszej ziemmi tezs jak to jest podrzuccie wiadomosci

Opublikowano

Witam ;[

Mam takie pytanie . Jak zmieniać biegi jadąc np. z pełną przyczepą zboża żeby nie spalić sprzęgła ?? (skrzynia PowrQuad)

I jeszcze jedno czy też macie taki wewnętrzny strach gdy jedziecie nawet bo lekkim skosie ? Bo ja nawet gdy jadę po lekkim skosie zawsze mam strach że ciągnik się wywróci na bok :lol:

Z góry dziękuję za pomoc :(

Pozdrawiam

Opublikowano

Widziałem rozebranego JD (z taką pół okrągłą kabiną nie pamiętam jaka seria) z przebiegiem coś ponad 10 tys. i na sprzęgło ,mechanik ,który ma dość duży warsztat u nas w wiosce stwierdził ,że nie do za...bicia jest :lol:

Opublikowano

Achaa , nawet nie wiedziałem :lol: Nie wiem czemu , ale strasznie boję się tych skosów zawsze mam strach że ciągnik się wywróci ... ;[