Skocz do zawartości

jaki ciągnik pomocniczy na moje 23 ha (5 ha sadu i owoców miękkich)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MgrLukash Mi widzi się ten zestaw.

Taki mam w marzeniach.

agregat Agro Masz+siewnik Agro Masz=Moje marzenie

Tylko o siewniku to troche pozniej pomysle narazie chce kupic agregat AM 2.7 i podczepić pod niego poznaniaka.

Mówicz janczar że taka tandeta a nie wiesz moze ile u tego kanii.Bo ja patrzałem do tej magdy. :)

Opublikowano

MgrLukash Mi widzi się ten zestaw.

Taki mam w marzeniach.

agregat Agro Masz+siewnik Agro Masz=Moje marzenie

Tylko o siewniku to troche pozniej pomysle narazie chce kupic agregat AM 2.7 i podczepić pod niego poznaniaka.

Mówicz janczar że taka tandeta a nie wiesz moze ile u tego kanii.Bo ja patrzałem do tej magdy. :)

ospusc sobie taki siewnik. za te pieniadze masz amazone D8 czy D9 w bdb stanie, a jakosc wysiewu oraz obsluga nieporownywalna.

Opublikowano

Witam! Jeżeli chcesz kupić ciągnik na 20 ha to w zupełności wystarczy Belarus. Cenowo się zmieścisz w kwocie i może jeszcze na jakąś maszynę wystarczy. Ja mam MTZ i sobie chwalę na podobnym areale. Paliwożerne to to nie jest a robotę swoją zrobi.Belarusy są w orginale a Pronary tylko ładnie opakowane.

Opublikowano (edytowane)

z tego co slyszalem jest coraz wiecej problemow z rejestracja Belarusów wiem to od jednego dilera ktory był z "deczka wstawiony" a to wszystko przez niby jakies emisje spalania normy blau cos tam

wspominal iz w jednym urzedzie komunikacji nie ma problemow a inni robia klopoty tylko nie wiem czy to prawda

a wracajac do tematu mialem dylemat zetor a farmtrac wizualnie i masywnie wygrywa zetor (proxima 80 120tys z rewersem i wałkiem lepszym i jeszcze mozna cos urwac :D ) moim zdaniem natomiast jak zobaczylem zwojnice tak jak w c360 to az mnie odrzucilo chyba w zadnych nowych ciagnika tego typu nie ma a co do spalania mysle ze zetorowski silnik z te 1-2l wiecej spalli

a wiec do sedna sprawy wacham sie miedzy modelami 675dt i 685dt a wiec mam pytanie do posiadaczy ile dawaliscie za owe modele i z jakim wyposazeniem w przeciagu ostatniego roku

za model o ile pamietam 675dt 115tys a za 685dt 120tys i chyba mozna jeszcze urwac z kazdego modelu po te 10tys by najmniej mam taki plan :) he a jak nie to bede go straszyl iz kupie zetora :P i mysle ze z ceny powinnien zejsc

edit. niby te normy spalin co wyzej pisalem maja wejsc od czerwca Prawda to??? i podobno maja wowczas byc znowu podwyzki :(

Edytowane przez janczar810
Opublikowano (edytowane)

moze mi ktos powiedziec jaki model przedniej osi jest montowany w zetorach proxima 80 a jaki w farmtracach 675dt 685dt

wiem ze carraro ale jakie oznaczenie i informacje mowiace o danym nacisku obu modeli

Edytowane przez janczar810
Opublikowano

Ja również polecam Zetora. Sam ostatnio kupiłem proxime plus 90 i jak narazie zero problemów. Klima, napęd na 4, skrzynia z rewersem, ładowacz. Ceny zetorów nie są jakieś kosmiczne, jakość ok. Brałem w ROL-MECHU Strzelno i cenę z upustem dali niezłą, wziąłem jeszcze kilka innych maszyn i pewnie jeszcze u nich coś w tym roku kupię. Jeśli chodzi o jakieś białoruski czy mtz to tylko z euro III brać, bo w urzędach komunikacji robi się problem - niektóre nie chcą zarejestrować jak nie ma normy euro III.

Opublikowano (edytowane)

No to na ten areałek najlepiej było by zakupić Ursusa 914 ^^ do wszystkiego ciągniczek jest dobry.

Edytowane przez milanreal1
post bez argumentacji
Opublikowano

Witam!

Moje pytanie jest następujące czy opłać się kupić DF Agrofarm 410 DT na 21 ha (15 ha - GO, 6 ha - TUZ)? Czy się spłać z czym go kupić tuz czy tur. Albo inne ciągniki za 150.000 - 160.000 zł. Pozdrawiam :)

GO - Grunty orne

TUZ - Trwałe użytki zielone

Opublikowano

Rozmyslam kupno nowego ciagnika chciałbym sie zorientowac który najlepszy na 25 ha 10 ha oranej i 15 ha łaki Case JX 90 , Agrofarm 410 , NH T5040 albo TD5040 chodzi mi dokładnie o NH dobry wybór ?

Opublikowano

Wybór będzie twój... Ale ja polecam DF zrobiłem nim ostatnio 600 balotów i chodził jak zły.. Piękny ciągnik wygodny, cichy, zwrotny, będzie Ci pasował na 100%. Albo bym wziął Case też miałem z nim styczność.. Bardzo mi się podobał.. Ale i tak brałbym DF. :D Na temat NH się nie wypowiem bo nic nimi nie działałem.. Siedzieć siedziałem ale nic poza tym, także żadnych wrażeń :)

Opublikowano

Ile może spalić john deere 7920? Na lekkiej ziemi, z małym obciążeniem? Jakito jest ciągnik czy jest bezawaryjny? Pytam ponieważ trafił mi się taki po okazyjnej cenie i nic o nim nie wiem.

Opublikowano (edytowane)

Panowie, jak w temacie. Posiadam ok 20ha, może za jakiś czas będzie z 10 więcej. Ale na ten moment jest tylko 20. Do tej pory głównym ciągnikiem był 360 3p. Do lekkich prac na takim areale jest wystarczający (opryski, sadzenie ziemniaków, kopanie Anką). Ale orka 2-skibkiem 4h/ha to jakaś makabra. Sianie nawozów do tej pory odbywało sie także lekkim lejkiem. Jak podczepiłem pożyczonego mx 850 to też żal mi go było. 47KM to zdecydowanie za mało. Co byście polecili na taki areał? Głównie chodzi o uprawki.

Edytowane przez tobago