-
Podobna zawartość
-
Przez lanzer25
Witam wszystkich na forum . Chciałbym zapytać co niektórych kolegów co znają się na hydraulice o to jak zrobić hydraulikę w mf 255 aby ciągle pracowała.
Powiem tak kopiłem opryskiwacz pilmet 1615 ciągany i chciałbym zęby mały mf z nim pracował . Widzialem gdzieś kiedyś ktoś pracował takim ciagnikim z opryskiwaczem ale z krukowiakiem 1200 ale nie zauważyłem żeby miał rozkładana belkę hydraulicznie moj jest troszkę wiekszy ma rozkładana belkę hydraulicznie , ale nie ma o czym tam pisac o opryskiwaczu . Chciałem sie dowiedzieć czy jest możliwość przerobienia hydrauliki w tym ciągniku bo jesli nie to będę szukał jakiś ciągnik z rodziny ursusa nie wiem jak tam jest w( 5314 i większych ) . bede sie rozglądał o ciągniku do 90 km z przeznaczeniem do siewu nawożenia i opryskiwania
-
Przez bizon5588
czy ktoś może mi dokładnie krok po kroku opisać to co na zdjęciu a w szczególności do czego służy sprężyna i dźwignie prostokątna od góry i niżej z tymi czarnymi kulkami bo mam problem jak to poustawiać jak by miał ktoś książkę do tego był bym wdzięczny bo u mnie dobija do 14MPai dopiero na niski biegu normę robię co grane???
-
Przez Alfa1985
Chciałbym kupić nowy opryskiwacz 400l/12m. Nie wiem na jaką markę się zdecydować. Chciałbym wydać niewięcej niż 5,5tyś. Którą polską fimę polecacie?
-
Przez AgroSikora
Jak w temacie:)
Tylu jest tu znawców tematu co lepsze a co najlepsze:
TO MOŻE KTOŚ WYTŁUMACZY NA FORUM NA JAKIEJ ZASADZIE DZIAŁA SYSTEM TEE JET AIR JET.
JAKIE SĄ ZASADY STOSOWANIA?
JAKIE CIŚNIENIA?
JAKIE DYSZE STOSOWAĆ itd....
-
Przez kris14
Witam
Poszukuję zdjęć i informacji czy pod rozwadniaczem jest zamontowany jakiś kołnierz z uszczelką (jeżeli tak to jaki) i czy połączenie jest szczelne, szukam info ponieważ u siebie mam taki rozwadniasz w TAD-LENie i od nowości jest zamontowany kołnierz od zwykłej pokrywy z gwintem więc występuje tam nieszczelność co utrudnia wykonywanie zabiegów z pełnym zbiornikiem. Chcę porównać to z "oryginałem" bo być może producent w czasach młodości swojej działalności popełniał takie gafy.
Mam na myśli taki rozwadniacz:
Z góry dziękuję i Pozdrawiam
Krzysztof
-

Rekomendowane odpowiedzi
Metal Fach Z602 RN kilka pytań
NH T4.75 - Pilmet 2018 Plus