Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mocowanie jest normalnie ja T25 u mnie czy u ciebie tylko włącznik jest inny bo on ma właśnie mocowanie na dwie pompy a nie jak u nas na jedną.

Mocowanie jest inne bo jest dłuższe przecież drugą pompe zakładali nizej i z przeciwnej strony ona była do wspomagania. Jest inna budowa tego ciagnika, grubsza. Sam korpus sprzęgła w T25 jest swężony na maxa przy połączeniu ze skrzynią gdzie w T30 jest równo ze skrzynia zapewne przez 2 stopniowe sprzęgło wiec korpus skrzyni też jest inny + wyjście na przedni napęd. Jak by nie patrzeć jest kilka istotnych zmian. A no i bym zapomniał T-30 żeby wam nie kojarzyły sie tylko że ma przedni napęd. Były wersje tak samo beztylko to jest unowocześniona konstrukcja T-25. Tj. Wymienione wyżej 2stopniowe sprzęgło, wyjście do napędu jest i mocniejszy silnik 36 Km 2 Km mniej od MF 235/2812

Edytowane przez UrsusCzesio
Opublikowano

Tylko że nie wyszedł ani jeden model T25 z przednim napędem. To dopiero do zmodernizowanej Wersji T-30 gdzie założono orbitrol, 2 stopień sprzęgła, załozyli napęd z tąd 2 modele T30: T30-69A 2x4 i T30-80A 4x4

Tak sama przystawka pomp ma to samo mocowanie. Ale głowy nie dam sobie uciąć jeżeli będzie inaczej cos w korpusie sprzęgła to nie będzie takie samo

Opublikowano

Skoro mówimy o wspomaganiu, to zapytam, czy może ktoś wie jak dobrać wydajność pompy do wielkości orbitrola? Chcę założyć wspomaganie na orbitrol do władka. Mam orbitrol 160 i pompę 100 i tak myślę, że to będzie kiepskie połączenie. Myślę, że trzeba mniejszy orbitrol i większą pompę. Może są na to jakieś wzory.

Opublikowano

Tylko że nie wyszedł ani jeden model T25 z przednim napędem. To dopiero do zmodernizowanej Wersji T-30 gdzie założono orbitrol, 2 stopień sprzęgła, załozyli napęd z tąd 2 modele T30: T30-69A 2x4 i T30-80A 4x4

Tak sama przystawka pomp ma to samo mocowanie. Ale głowy nie dam sobie uciąć jeżeli będzie inaczej cos w korpusie sprzęgła to nie będzie takie samo

Właśnie o to mi chodzi że mocowanie napędu do korpusu jest takie sam jak w T25 ale napęd jest już inny i w T30 są dwie pompy a w T25 jedna.

Opublikowano

Skoro mówimy o wspomaganiu, to zapytam, czy może ktoś wie jak dobrać wydajność pompy do wielkości orbitrola? Chcę założyć wspomaganie na orbitrol do władka. Mam orbitrol 160 i pompę 100 i tak myślę, że to będzie kiepskie połączenie. Myślę, że trzeba mniejszy orbitrol i większą pompę. Może są na to jakieś wzory.

Hmmm dowiedz się jaki orbitrol był w MTZ bo tam napedzała go pompa NSZ 10 standardowa od podnośnika T25

Opublikowano

Jedna firma na allegro sprzedaje wspomaganie do MTZa na orbitrol 100 i pompę nsz10 a siłownik 50-tka wzmocniony. Nie wiem co to znaczy, czy to fi tłoka w siłowniku, czy średnica zewnętrzna siłownika.

Opublikowano

Zanim wezmę się za wspomaganie to muszę założyć zwolnicę z pochwą. Nie chce wejść półoś pomimo, że blokada jest włączona i tulejka zablokowana.Może ktoś już to przerabiał i mógłby podpowiedzieć.

Opublikowano

Staram się ustawić frezy w jednej linii, ale to nie jest takie proste ponieważ to jest duży ciężar i na dodatek nie foremny trzeba dźwigać rękami i ciężko utrzymać w jednej linii. W pierwszą tulejkę wchodzi półoś a w drugą nie chce do tego trzeba trafiać osią od hamulców w górną obudowę pochwy. Kilkanaście razy w te i wewte i nic. Mam dość ruskiego ustrojstwa.

Opublikowano

Kierownica mi się podoba. Pod kierownicą, tam gdzie masz gaz ręczny kiedyś kombinowałem zrobić wajchę rewersu. Dobra rzecz do tura ale przekombinowałem i jest po staremu.

Opublikowano

Oprucz dokupienia wieżyczki trzeba wymienić wodzik od rewersu na wązki rowek i najlepiej zaspawać część blachy z wycięciami na biegi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A 
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
  • Dodaj nową pozycję...
v