Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
blokuje sie lewe kolo i juz myslelismy ze to chamulce ale to nie to a to dzieje sie jak ciagnik postoi 2 lub 3 dni i wiecej

ja to tam miałem jak jechałem do tyłu blokowały sie koło a przyczyna były zbyt mocno podciagniete chamulce

Opublikowano

Ja obstawiam zwolnice... Np mogło wywalić kilka zębów na półosi i blokuje. Ja miałem jeden ząb ukruszony ale nie było nic czuć że coś mu dolega. Ale kolo trzech stów poszło się pruć B)

Opublikowano

Witajcie koledzy mam władka który ma ok. 30latek ;)

Chciałem coś w nim pozmieniać żeby bardziej dorównywał 30-tce :) Co można w poczciwym rusku zmienić albo przerobić żeby praca nim się stała prostrza i szybsza :D

Pozdrawiam Karol12!!!

Opublikowano

Ja bym proponował założyc na tylne koła obciążniki a jak w przyszłóści będziesz zmieniał opony to wez 12.4 -28 Ja tak mam i uciąg władka będzie pare % większy.

Opublikowano

No bo ja planowałem kupno innego traktoru ale że kolega @andrzej2110 powiedział mi że lepiej żebym eksploatował swojego ruska więc narazie pole będę obrabiał władkiem... i dlatego chciałem coś w nim zmienić aby był on bardziej poręczny i pasował do większego asortymentu maszyn ;)

Opublikowano

mam takie pytanie czy jak zapinacie np. pługi to wcześniej regulujecie wysokość wieszaków czy wszystkie są na równej wysokości?

Opublikowano

Człowieku ja z władkiem zawsze mam problemy z odpalaniem ale tylko jak temperatura jest ponirzej 5 stopni ale jak go wypcham z garażu ba słońce to jak sie nagrzeje( bo potrzebuje ciepłego powietrza) to za pierwszego odpala :)

Opublikowano

c 330 jest słabsza od t25 bo 30 jak coągnie coś cięrzkiego do zdycha a wladek idzie jak burza tylko jak juz niema sily to miesza kolami i kto tu muwi ze c 330 jest lepsza

Opublikowano
c 330 jest słabsza od t25 bo 30 jak coągnie coś cięrzkiego do zdycha a wladek idzie jak burza tylko jak juz niema sily to miesza kolami i kto tu muwi ze c 330 jest lepsza

jak moze byc slabsza jak c-330 ma 30km, a T-25 - 25km????to jest nielogiczne co napisales....moze chodzilo Ci o sile uciagu???a nie o moc!!! no bez przesady;/ wiem ze wladek jest dobry bo ma uciag lepszy od ursusa 2812- pisze bo mam oba i wiem;/ruski lepiej pociagnie np przyczepe ze zbozem po lodzie niz ursus 2812...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A 
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
  • Dodaj nową pozycję...
v