Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie gdzie rolnicy maja łeb kupując prosiaka za 250 zł przecież to im czystego zysku gówno zostanie ze sprowadzają z dani i innych państw tyle prosiąt jest mi to ktoś w stanie wytłumaczyć?

Opublikowano

U nas za parę trzeba zapłacić od 300-400 zł! Lekka przesada! Bo kupić a jak trzeba będzie po 3zł sprzedać to się nieźle dołoży <_< ale to wszystko przez tą chorobę Aujeszkyego w mojej okolicy ponad połowa macior musiała zostać zlikwidowana i braki są strasznie widoczne.

Opublikowano

Ja jestem z lubelskiego. W ten czwartek sprzedałem po 400zł za parę. Handlarze obskoczyli mi traktor z przyczepką na wjeździe na targ :P miałem dwa takie małe odrzutki to pierwsze poszły

Opublikowano

Z sąsiadem sprowadzam prosiaki z Niemczech po 220zł i 240za sztukę

220zł za masę 19-20kg

240 za masę 23-24kg

Prosiaki mają komplet sczepień

Transport bezpośredni do mnie

Minimalny zakup jaki trzeba zrobić to 500szt dzieliśmy sie na pół:P

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v