Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gość oszczędny w słowach, ale przypuszczam, że może hydrauliczną na wzór Tekli zrobił. Wtedy te dwa koła realne 

Opublikowano

Witam,

Nie wiem czy wybrałem dobry dział (powróciłem na AF po 5 letniej przerwie :P Dużo się tu zmeiniło ). Mam pytanie.

Jestem na etapie kupna ciągnika , chodzi mi o Zetora 6011 lub 7011 albo 6211 bądź 7211 tylko wersje eksportowe , krajowe mnie nie interesuja. 

Wiec przeglądając Olx napotkałem ogłoszeniodawce z okolic Suwałk który ma w swojej ofercie tylko ciagniki sprowadzone z Finlandii głównie ursusy zetory i mtz wszystko w wersjach de luxe ,finn czy podobnych.  https://www.olx.pl/oferty/?search[user_id]=13114691       

Jestem zainteresowany zetorami 7011 oraz 6211 i 7211 z jego oferty lecz mam do tamtego miejsca ponad 600 KM i chaiłbym zapytać czy ktoś z użytkowników był moze tam lub slyszal jakeis opinie o sprzedajacym ?  Byłbym wdzieczny za odpowiedzi :)  Pozdrawiam :)

Opublikowano

Byłem - sprzęt raczej w porządku, nie picowane i kręcone do sprzedaży, większość w fajnym stanie  ale trochę ciężko się  jest z ceną dogadać. Tysiaka utargujesz więcej na takich mniejszych sprzętach będzie cieżko. 

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedz, wiesz może czy ten gośc ma jakiś wlasny transport ? Planuje sie tam wybrac w przyszly weekend z nadzieja ze przywioze ktoregos z zetorów i moge miec problemy z przetransportowaniem ciagnika do miejsca mojego zamieszkania. Gosc trzyma sie ceny  bo moze jest adekwatna do stanu :P  kilka maszyn jest faktycznie w stanie wrecz fabrycznym.

Opublikowano

Eksportówki  z tego wzgledu ze jakos bardziej mi sei podobaja , krotkie blotniki , inne kabiny ciekawsze wyposazenie czasem trafi sie szybka skrzynia czy kola 38 cali albo takie rodzynki jak w przypadku tego sprzedaajacego wydaje mis ei ze sztuki z kraju sa w wiekszosci nieciekawe. Szukam egzemplarza w oryginale z niskim prezebiegiem  moze byc drogi byleby posluzył troche.

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo w skandynawi tak kiedys było ze ci ktorzy mieszkali na uboczu mieli jakis traktor zeby odsniezyc , wyrownac droge czy przywiezc drewno z lasu. A ze tam Zetor czy mtz lub Ursus był najtańszy w owych czasach no to tak sie działo. Ale to jest tylko moje przypuszczenie. W każdym razie chce tam pojechać i obejrzec te sprzety , zobaczymy co z tego wyniknie , najwyzej sobie zrobimy wycieczke krajoznawczą :P z drugiej jednak strony dziwi mnie to ze jaki gosciu ma zysk z tego ze przyprowadzi taki stan "igła" gdzie nawet w Finlandii ma dosc wysoka cene w euro(sprawdzalem i jaki ma z tego zarobek ? :D (sprawdzełem kilka ogloszen w finlandii czy szwecji).

Opublikowano

Kiedyś znajomy z Ursusa radził mi, żebym wybierał wersje eksportowe jeśli będę miał wybór. Chodziło o to, że do wersji eksportowych części produkowano na podstawie innych technologii (pracownik miał więcej czasu więc były lepiej wykonane), ile w tym prawdy to nie wiem. W każdym razie opisz nam wrażenia z wyjazdu. 

Opublikowano

I własnie o to tez chodzi , lepsze wykonanie na eksport. Owszem jak dojdzie do wyjazdu to jak najbardziej. 

Powiedzcie mi  co sadzicie o tej amszynie : https://www.olx.pl/oferta/zetor-6211-case-renault-landini-massey-ferguson-7211-5211-7711-CID757-IDpJoBx.html#0cde1f0e37;promoted   

Widac wersja Holendrska. Do tego mam blizej ale czy wart zainteresowania ? Ma ktos z was wersje eksportowa podobna do tej ? 

Świadomy jestem tego ze niestety eksportowki na polnoc czy niektore holenderskie czy duńskie nie mialy instalacji pneumatycznej ( tak jak te z Suwałk) wiec bede musiał ja dołożyc sam zeby miec hamulec na przyczepy.

Opublikowano

Ten zetor z linku  na 100 nie jest z 93 . Góra 90 . Niby nie wielka różnica , ale ...

Opublikowano

Gogisiov, ceny kosmos ma koleś, niczym sie nie różnią od krajowych. Zazwyczaj nie mają wałka na 1000 obr. Nie mają zaczepów, tylko hitch. Kabiny w naszych "krajowych" są większe. Fakt, niewymęczone są ze Skandynawii. 

Posiadałem 7745 z Finlandii, spóźniłeś się trochę, za 4 dyszki miałbyś świetny ciągnik z napędem i 4 nowymi radialnymi oponami...

Opublikowano (edytowane)

Tylko ciekawe ile w tym prawdy . Na szczęście ja jeszcze nie musiałem się o tym przekonywać B|.

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
10 godzin temu, mickas092 napisał:

Ma transport ale mi za 350km w jedną stronę  powiedział cene 2 koła ;)  Volvo FM to było chyba platforma. 

No to dużo nie powiedział , jeżeli to był zestaw ciągnik + naczepa. U nas ceny za zwykły najazd od 1,2-2 zł , o większej ładownosci 1,5 -3 a zestaw od 3 do nawet 10 zł za kilometr w obie strony. Cena zależy też od ilości kilometrów.

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Ktoś tu pisal ze niektóre eksportowe zetory miały inne graty w skrzyni, i jest problem z częściami, miej to na uwadze

Nawet pisał, że część rzeczy trzeba dorabiać, bo nigdzie nie można ich dostać.

Opublikowano
12 godzin temu, kedziorek napisał:

Ja mam do niego niedaleko ale mnie nie ciągnie. Uważam, że sprzęt ma bardzo drogi a w opisy, że ciągnik służył tylko do odśnieżania to średnio wierzę...

Nawet miałem tam jechać jak swojego szukałem, ale ceny miał i ma nadal niekiedy wręcz zaporowe. Też na forum krążyła opinia że pan jest bardzo ciężki w rozmowie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v