Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy podobnego euroteca i jest już prawie wszędzie wzmocniony. Marchew nie żeliwo. Nowe mocowanie stołu, nowe wmocnienia do blokowania silnika i oczywiście sam silnik zmieniony na dobry 3 fazowy. Tam chyba w mocy o jedno 0 za dużo. Uchwyt wiertarski nowy. Sam uchwyt wypada ze stożka a także wałek wrzeciona wypada z łożyska, ale to poprawione. Tylko u nas nie ma lekko i największe wiertło jakim się wierciło to fi32. Żałuję, że WS18 i podobne są drogie. Co prawda dawno nie sprawdzałem ceny. To co w linku to do amatorskiego wiercenia fi12-14 max.

Opublikowano

Jestem na etapie budowy kompresora, mam butle 150l silnik 5 kw i szukam teraz sprezarki i znalazlem dwie ktore mnie zainteresowaly, według mnie sa identyczne bo maja takie same oznaczenie 3090 a jeden sprzedawca podaje:

max 10 bar i 1100-1400 obr/min http://allegro.pl/sprezarka-kompresor-pompa-3-tloki-10km-900l-v3090-i5769467067.html

a drugi

max 8 bar i 810 obr/min http://allegro.pl/sprezarka-kompresor-capral-3090dh-1300l-min-gigant-i5805180252.html

i tu moje pytanie czy rzeczywiscie sa inne czy po prostu sprzedawcy naciagaja klientów??

Opublikowano

wydajność w tych z linku może być podana na ssaniu, a nie na wydechu.
Mam Wana AW i on ma wydajność na wydechu około 1300l, a sprężarka gabarytowo jest dużo większa od tej z linku.
Zależy do czego potrzebujesz sprężarki, ale ja na Twoim miejscu szukałbym czegoś sprawdzonego ;)

Opublikowano

Kompresor do domowego uzytku,uzywany kilka razy w miesiacu albo wcale do pompowania kół, klucza pneumatycznego, smarownicy itd ale w przyszłosci chciałbym zrobic sobie mala piaskarke syfonowa zebym w razie remontu jakiejs maszyny nie musiał nigdzie zawozic, no i do malowania, wiec nie bedzie jakos szczegolnie intensywnie eksploatowany.

Opublikowano

Intensywnie może nie będzie, ale do tego co piszesz musisz mieć sporą wydajność na wyjściu.... do piaskowania z tego co się orientowałem i czytałem na necie minimum 500l /min.
Kiedyś miałem też budować kompresor na dwóch sprężarkach od Jelcza, ale okazyjnie kupiłem Wana AW i pomysł upadł.
Może znajdą się użytkownicy sprężarek z linków i oni coś sensownego na ich temat powiedzą, jaką one mają rzeczywistą wydajność na wyjściu.

Opublikowano

Pod tą 60-ką opis czytaliście? Daje radę ciągnąć 4 obrotową. :):)

Opublikowano

Tymi pistoletami to maszyny można śmiało malować, ale maskę w ciągniku bym odpuścił. Patrz na oznaczenia hvlp i lvlp. Ten drugi pracuje przy niskim ciśnieniu i małej objętości powietrza z kompresora zaś pierwszy potrzebuje dużo powietrza. Dysz 1.8 to się do podkładów nadaje. Do lakierowania kupiłbym 1.3. Mniejszy strumień to mniej zacieków.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v