Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, MarcinNH napisał:

Bo tak jest, ale firmy chyba tego nie wiedzą że jak taka mafia stolec reklamuje syngente a oglądaja go głównie dzieci, to dzieci nie pójdą i nie kupią

Dzieci nie ale ich rodzice?

Opublikowano

,Tylko,jak mając 40 lat pokazali ci jak komputer wlączyć,a wiedza jest żadna,od znajomego wiedzy nie złapiesz,bo tego nie umie,krowa nie podpowie , dzieci nigdy nie ma na czas. To dla świętego spokoju zrobię dobrze i opłacę,bo być może gówniarz nie dopłacił,lub inna,, żona'' nie dopatrzyła,i dla złotówki nie będę robił awantury,bo jeszcze się wyda🤪. I poszłooooooo.......

Opublikowano

Ja też jak wejdę w swoje krowy,to pierwszy rzut oka [np. przy wycieleniu] i widzę że coś nie tak,ale jak by owca....,nie mam pojęcia.Jak siedzisz w temacie to ,,bierzesz'' to od niechcenia i ci to proste.😐

Opublikowano

Najgorsze jest powiązanie kont z rożnymi stronami, google, yt, fb, itp i jedno hasło oraz zapisana opcja ich zapamiętywania. 

Opublikowano
10 godzin temu, LuckyLuke12345 napisał:

Uważaj żeby tobie twoja pani rogów nie przyprawiła

Wiesio to nie ma sensu temu czemuś tłumaczyć. 

nie znam cię, ale powiedz, chce ci się za @zycietoniejebajka1 chodzić i w każdym temacie mu d*pę obrabiać, gdzie bym nie widział jego postu to zaraz pod spodem ty jesteś i jedziesz na niego... co on ci zrobił??? bardzo ci zaszedł za skórę??? jedź go po mordzie wytrzaskaj, i tyle, a nie robisz tu chlew na co drugiej stronie

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No a to działa też na papierowych przelewach płaconych w  banku

Czy na kontach elektronicznych tylko?

ta, pani na poczcie cię może przekręcić😋

34 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Jak masz konto i tylko kartę bankomatową i masz zablokowane usługi online to spij spokojnie.

Dlatego uważam ze najlepiej mieć 2 konto z odblokowani usługami on line i coraz wpłacić parę zł żeby płacić rachunki,kupić coś przez allegro nie stać na poczcie i nie płacić prowizji.Bo ci dziecko na kompa siądzie lub baba i naciśnie to co nie trzeba.

najlepsze rozwiązanie, i trzeba będzie chyba nad tym pomyśleć

Opublikowano (edytowane)

Ja znam się trochę na hakowaniu i powiem tak sporo osób ma adres Emila jeszcze z podstawówki i tam jest taka opcja -zapomniałem hasła-wpisujesz adres emaila i wyskakują rożne pytania,pierwsza miłość,nazwa kota psa i rozmaite i wpisujesz poprawną odpowiedz jak znasz człowieka lub pamiętasz z podstawówki i zmieniasz hasło na swoje i masz kontrole nad wszystkimi portalami.

I co takie trudne.

Jeszcze jest parę sposobów rozmaite słowniki się wrzuca po 10gb,np złamać hasło sąsiada wifi,

Więc najlepiej stosować hasła,Duże małe litery cyfry,nie wyrazy które są w słowniku.

I pozmieniajcie sobie to co napisałem u góry na coś bardziej skomplikowanego.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Cyfry to za mało,muszą być miedzy nimi litery,bo liter jest wiencej a cyfr mniej i rośnie kombinacja.,i takie rzeczy mogą być w słowniku takim hakerskim.

Są słowniki nawet po 100gb pomyślcie ile tam cyfr i liter się zmieści i wyrazów się zmieści.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem.

Ale tez mogą być trojany ze przykładowo ktoś może widzieć obraz z twojego komputera.Jak dziecko by coś nacisnęło zainstalowano.

Więc najlepiej mieć 2 konta ja uważam tak jak napisałem wyżej.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Jak masz konto i tylko kartę bankomatową i masz zablokowane usługi online to spij spokojnie.

Dlatego uważam ze najlepiej mieć 2 konto z odblokowani usługami on line i coraz wpłacić parę zł żeby płacić rachunki,kupić coś przez allegro nie stać na poczcie i nie płacić prowizji.Bo ci dziecko na kompa siądzie lub baba i naciśnie to co nie trzeba.

Ja tam starodawny,

Nawet karty bankomatowej nie mam, jak trzeba to zajdę do banku.

Opublikowano
33 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Więc najlepiej stosować hasła,Duże małe litery cyfry,nie wyrazy które są w słowniku.

No to śtyl, fajtok, onegdaj, śrubśtag, łojwoj,  i wiele innych by się nadało. 😂 

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja tam starodawny,

Kare można mieć bo prowizji od pobierania gotówki nie ma,ale warto wykupić sobie powiadomienie sms ze jak pobierasz kasę czy dostajesz przelew to ci przychodzi SMS.

Dlatego ze jak by ktoś zamontował przy bankomacie mikro kamerę i poznał twój pin,I mieć limit na rachunku dzienny z bankomatu.Wtedy masz wszystko pod kontrolą.

Opublikowano

Najsłabszym elementem jest człowiek i jego naiwność. W dużym banku kilkanaście lat temu wprowadzili zmianę haseł wymuszoną co 7 dni na conajmniej 10 znaków generowaną losowo przez system. Po miesiącu zrezygnowali, bo każdy miał na monitorze żółtą karteczkę z hasłem i d*pa z całych zabezpieczeń.

Opublikowano

Mam taką zagwostkę, w zetorze 9540 zawsze po pracy podnoszę ramiona do góry, jak chcę podczepić jakąś maszynę to biorę wajchę w dół i ramiona nie opadają, muszę po nich trochę poskakać, jak podczepię maszynę to elegancko opuszcza się. Gdzie szukać przyczyny? Mam w nim tura, a patrząc na miarkę oleju to jest lekko ponad minimum i z turem też mam przeboje bo pionowe siłowniki od euroramki wysuwają się jak chcę dźwignąć coś mocno ciężkiego. Na postoju jak tur jest do końca opuszczony to pionowe wysuną się kilka cm, a jak nie opuszczę do końca i poziome będą lekko wysunięte to pionowe się nie wysuwają. Takie mam dwa problemy z hydrauliką. Czy to może być wina ze jest mniej oleju?

Opublikowano
29 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja tam starodawny,

Rysiu mam kartę ale jej nie używam bo wszystko teraz załatwiam przez neta nie ruszają się z domu .

20 minut temu, Wiesi0 napisał:

Kare można mieć bo prowizji od pobierania gotówki nie ma,ale warto wykupić sobie powiadomienie sms ze jak pobierasz kasę czy dostajesz przelew to ci przychodzi SMS.

Dlatego ze jak by ktoś zamontował przy bankomacie mikro kamerę i poznał twój pin,I mieć limit na rachunku dzienny z bankomatu.Wtedy masz wszystko pod kontrolą.

Dokładnie. 

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

A jaki masz ten olej w hydraulice, może za gęsty ?

Napewno nie zmieniany od zakupu 😀 ale ciągnik kupiony tylko aby używać go z turem i do transportu, maszyny sporadycznie, na początku nie było problemu z tymi siłownikami,stało.sie to nagle jak paletę z towarem dźwignąlem

Opublikowano (edytowane)

Nie znam się na zetorach ale tam pod siedzeniem jest może takie pokrętło od zamykania oleju w podnośniku i jest za mało otwarte, może przekręciło się same.

A z turem, cię nie rozumiem ale pewnie nie działa rozdzielacz lub puścił uszczelniacz i olej przelewa się miedzy komorami w tłoku dwu stronym.

Ale tur to pikuś da się to szybko zdiagnozować co się stało ale nie mam czasu teraz pisać.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

k**wa wszyscy teraz wygodni 😏 przelewy z domu , a jak gdzieś już jedzie to brama na pilota żeby dupska nie ruszyć , zakupy przez neta ,i tak można wymieniać i wymienić. Na wsi to chociaż do wypasionego ciągnika musi wleść i troche kości rozrusza ale miastowy :ph34r: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v