Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, KlimekPL napisał:

O kurde, mimo że koniem to i tak bardziej zaawansowany technicznie niż większość chłopów u nas. Patrzajta, pług obracalny i do tego z przedpłużkami, pole ładniej zaorane niż po niejednym Kravelandzie i to na razówkę!

akurat kverneland chyba najgorszy w orce,nie liczac ug-bo ma odkladnice kulturalne-tak to sie chyba fachowo nazywa, na gleby w dobrej kulturze rolnej a nie pasci........

wspomnien czar- kiedys tez za plugiem chodzilem  😪, z racji wieku bardziej wtedy konia bacikiem niz plug na kolcach prowadzic.

jaki ten silnik do ogara dozamet czy jawa ??? polski to bylo niezwykle badziewie- cieszylem sie jak go sprzedalem przy przebiegu niewiele wiecej niz 2000 km, sasiad takiego sobie kupil i ma remontowam,moze da sie przejechac.

Opublikowano

Pytałem jakiś czas temu o pompę do piasta. No i kupiłem nową pompę, z hydrotoru no i ma odwrócona głowice. Tzn nowa pewnie ma tak jak być powinno, tylko ja mam na odwrót w starym.

No i teraz pytania się nasuwają 

- odwrocic tylko głowice w nowym i podłączyć tak jak było

- założyć nowy tak jak jest i dać zasilanie tak jak pokazuje

- czy mogę zmienić kierunek zasilania (tzn w piascie puścić olej z drugiej strony)

- w którą stronę będzie się kręcić tarcza

Obecnie zasilenie przychodzi z prawej strony - najpierw załączany jest napęd na koło i dalej idzie na pompę i wraca lewa strona. Talerz kręci się w prawo. 

Jeśli nowy założę tak jak jest i podłączę tak jak pokazane jest na pompie, to zasilenie będzie szło z lewej strony na pompę i potem na załączanie napędu i do ciągnika. 

Co z tym fantem zrobić?

Chciałem znaczyć zdjecie, ale cały czas wyskakuje błąd przy przesyłaniu pliku

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Polski potrzebny, do motorynki. W moim osobistym wrażeniu lepszy niż czeski

Strasznie ciekaw jestem czemu tego co był nie daje się naprawić .

Opublikowano
19 minut temu, zetorki12 napisał:

Strasznie ciekaw jestem czemu tego co był nie daje się naprawić .

Przede wszystkim pozrywane gwinty na zapłonie, nie szło go ustawić bo się rozjeżdżał co chwilę. I słaby wal do tego. Podobno

18 minut temu, soltys48 napisał:

Chcesz?

No przecież z rok już szukam... W sumie dlaczego od razu o tobie nie pomyślałem, przecież ty masz wszystko, albo przynajmniej wiesz kto ma.... 

Tylko od razu zaznaczam, szukam czegoś co wkładam w ramę, zalewam paliwo i odpalam, bez żadnych remontów, regulacji, kombinacji

Opublikowano
32 minuty temu, bratrolnika napisał:

Polski potrzebny, do motorynki. W moim osobistym wrażeniu lepszy niż czeski

witam po sporej nieobecności   wszystkich ,

brat  co sie porobiło na 50tke schodzisz?;)

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, soltys48 napisał:

No właśnie wiem kto ma nawet cała motorynkę

To pewnie rozkompletoeac nie będzie chciał, a całej w sumie nie potrzebuje, chyba że w bardzo okazyjnej cenie

31 minut temu, Tomasz78 napisał:

witam po sporej nieobecności   wszystkich ,

brat  co sie porobiło na 50tke schodzisz?;)

Dla syna, w zeszłym roku smigalismy sobie tą motorynką po okolicznych lasach, a w tym roku silnik zdechł i nie było jazdy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Szukam nadal 😄😄 Dzięki za pamięć,  trzeba będzie sobie zrobić wycieczkę do Wielkopolski.

Z ciekawości pytanie, zna ktoś handlarza w miarę uczciwy??

Opublikowano
30 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Panowie czyżby było jakieś poruszenie na temat ciagników claas z yt? ani jednego filmu o nich.

Masz rację, jeszcze rano były filmiki nawet ktoś rano dodał link, a teraz nie ma po nich śladu🤔🤔 

Czyżby sądem postraszyli faceta ??

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Przede wszystkim pozrywane gwinty na zapłonie, nie szło go ustawić bo się rozjeżdżał co chwilę. I słaby wal do tego. Podobno

No przecież z rok już szukam... W sumie dlaczego od razu o tobie nie pomyślałem, przecież ty masz wszystko, albo przynajmniej wiesz kto ma.... 

Tylko od razu zaznaczam, szukam czegoś co wkładam w ramę, zalewam paliwo i odpalam, bez żadnych remontów, regulacji, kombinacji

Podstawowe pytanie to ile ty chcesz wydać na taki silnik? Bo z tego co piszesz to ten twój jest do odratowania, gwinty zregenerować, zapłon oryginalny wywalić wstawić elektroniczny. A z tym wałem co jest nie tak? Pewnie krzywy?

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Masz rację, jeszcze rano były filmiki nawet ktoś rano dodał link, a teraz nie ma po nich śladu🤔🤔 

Czyżby sądem postraszyli faceta ??

prędzej coś mu dali

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v