Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma się  co śmiać bo jak ktoś traktuje rolnictwo jak hobby a praca na  10 ha taką jest, to lepiej mieć większy ciągnik i zrobić szybko po godzinach i nie robić po nocy 

Opublikowano

Przed zakupem ciągnika polecam jednak sie zastanowić i po pierwsze mieć jeszcze kase na czarną godzine oraz rozważyć, czy nie warto poczekac rok czy wiecej i zaryzykować kupno zachodniego, duzo wygodniejszego ciagnika, zdrowie ma sie jedno. A wiekszość osób, która nie chce patrzec na zachodnie, bo sąsiadowi sie popsuł niech kiedys popracuje dzien lub dwa u znajomego na 20 letnim zagranicznym ciagniku, a pozniej jeśli ma w okolicy niech popatrzy na polskie ciagniki, nie trzeba nawet jeżdzic, wystarczy popatrzec. Ale jak juz wyzej wspomnialem, sprawa najwazniejsza to nie kupowac ciagnika za ostatnie pieniadze.

• Like 3
Opublikowano

Ja tam też jak bendę kupował to zachodniego ale nówkę sztukę bo tylko taka wchodzi w grę na prow a jak mi nie przyznają to będę robił ursusami,życie to ciągłe zmiany i one są normalnością,A tak ogólnie wywalić 500tyś brutto na ciągnik bez jakiegoś zwrotu to można mieć mieszkanie za to w Warszawie.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, rex15 napisał:

Przed zakupem ciągnika polecam jednak sie zastanowić i po pierwsze mieć jeszcze kase na czarną godzine oraz rozważyć, czy nie warto poczekac rok czy wiecej i zaryzykować kupno zachodniego, duzo wygodniejszego ciagnika, zdrowie ma sie jedno. A wiekszość osób, która nie chce patrzec na zachodnie, bo sąsiadowi sie popsuł niech kiedys popracuje dzien lub dwa u znajomego na 20 letnim zagranicznym ciagniku, a pozniej jeśli ma w okolicy niech popatrzy na polskie ciagniki, nie trzeba nawet jeżdzic, wystarczy popatrzec. Ale jak juz wyzej wspomnialem, sprawa najwazniejsza to nie kupowac ciagnika za ostatnie pieniadze.

Doskonale wszyscy wiemy że w zachodnim ciągniku komfort nie porównywalny do naszych czy zetorów i mtzów. Dlatego kupuje ursusa bo jak coś pierdzielnie ma mnie być stać naprawić za swoje i najlepiej samemu . pewnie że marzy mi się john ale to już 100 tysi minimum a ursus będzie za połowe tego i też zrobie . bo tyle co mam teraz to'60 już się nieda😏

Edytowane przez Gość
Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

No tak podstawa to komfort a wszelkie inne funkcje schodzą na drugi plan.

a który łursus ma wom e540 lub 750 ? wydajną hydraulikę bieg eko do transportu i tak można wymieniać jeszcze kilka rzeczy

danielhaker napisał:

a ten tu to jelenia szuka?😃

Opublikowano

Panowie doradcy jak będę kupował za wasze to kupie zachodni . A za swoje kupuje co mi się podoba 

Mi wystarczy taki , ktoś ma większe wymagania to kupuje zachoda , Tak czy siak mnie to nie interesuje i nikomu nie doradzam , A inni widzę lubią 😏

Opublikowano (edytowane)

Już nie przesadzaj że takie dno bo na gospodarstwo 10-20 ha taki Ursus 1224 czy 1624 jest całkiem wystarczający żeby zrobić szybko lecz z marnym komfortem

@Ursus932 od kilku postów nie widzę żeby ktoś wypowiadał się na temat Twojego wyboru a Ty spinasz się jak plandeka na żuku. Chcesz tłuc się ursusem to twoja sprawa ja też kiedyś myślałem że ursus wystarczy ale przekonałem się że szkoda zdrowia 

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
Ursusc385 napisał:

Przeciez 540e i 750 to jest to samo. Bieg Eco maja tylko jedne z nowszych zachodnich. Tak czy tak łursus to dno w tej cenie mamy dużo lepszy sprzęt 

Fendt 500 ma skrzynię 50k/godzinę tylko jest zablokowana na 40

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

Może i ma szybką skrzynię co nie zmienia faktu że bieg ,,eco'' nadbieg mają tylko najnowsze ciągniki więc próżno szukać takiego udogodnienia w latach 90

Opublikowano

nikt nikomu nie karze kupować ani ursusa ani fynda czy jd ja tylko wyrażam opinię i pokazałem czego nie ma ursus a ma zachodni ☺ prędkość womu eko 540 dla mnie jest priorytetem nie trzeba piłować ciągnika np w kosiarce i wtedy dużo mniej spali i przyjemniej się pracuje gdy motor nie wyje na maksa😃

radekz200 napisał:

25 minut temu, slawek74 napisał:

a który łursus ma wom e540 lub 750 ? 

No który który toć proste ze 60 tka jak weźmiesz przez biegi 😂😂 ja na eco kręcę paszowóz 😂😂

to spróbuj tą szesdziesiątką na tym eko trawę kosić 😃

Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

Może i ma szybką skrzynię co nie zmienia faktu że bieg ,,eco'' nadbieg mają tylko najnowsze ciągniki więc próżno szukać takiego udogodnienia w latach 90

Miałeś styczność z pięcetką?

Opublikowano
20 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

@Ursus932 od kilku postów nie widzę żeby ktoś wypowiadał się na temat Twojego wyboru a Ty spinasz się jak plandeka na żuku. Chcesz tłuc się ursusem to twoja sprawa ja też kiedyś myślałem że ursus wystarczy ale przekonałem się że szkoda zdrowia 

Spokojnie nie żołądkuj się tak

Opublikowano

mam jeden niby polski (farmera) i co jak naprawię jedno to zastanawiam się co następnego pier....nie wczoraj naprawiałem symeryng na pompie jakiś czas temu włącznik masy się rozleciał przdtym krzyżak na wale i tak można wymieniać bez końca

Opublikowano

Konfort dobra sprawa,ale ile ja muszę worków przenieść i pre dziej mi wyjdzie to na zdrowie niż jazda zachodnim ciągnikiem.Ludzie kiedyś robili snopowiązałkami i prędzej im wyszło na zdrowie niż w dzisiejszym trybie życia.Co niektórzy jak Pieski Francuskie.

Opublikowano
28 minut temu, slawek74 napisał:

nikt nikomu nie karze kupować ani ursusa ani fynda czy jd ja tylko wyrażam opinię i pokazałem czego nie ma ursus a ma zachodni ☺ prędkość womu eko 540 dla mnie jest priorytetem nie trzeba piłować ciągnika np w kosiarce i wtedy dużo mniej spali i przyjemniej się pracuje gdy motor nie wyje na maksa😃

to spróbuj tą szesdziesiątką na tym eko trawę kosić 😃

Miałeś styczność z pięcetką?

Chyba mylisz pojęcia, to że ma szybką skrzynie nie znaczy że jest to EKO z tzw. nadbiegiem gdzie ciągnik osiąga pełną prędkość gdzieś przy 1600 obr/min. Fendt 500 tego nie ma i nigdy nie miał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v