Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam niemal identyczny. Ten ma już reelice innego typu. Wysoka wąska szczelina. W swoich też taką wyciąłem, ale dołożyłem jeszcze groty. Taka przeróbka do agregatu do podsiewy trawy. Chyba starsze wersje jak moja miały takie redlice.

To taki niby wysiew dwuścieżkowy. Na dole jest rurka, która rozbija nasiona na 2 rządki. Może to i dobre, ale na suchą ziemię, bo w mokrym piachu mi się zaklejało. Skrzydełka robią jednak robotę i zagarniacze są zbędne.

Nad tym ciąganym też bym się zastanowił, bo to tylko dyszel dołożony i możesz tak samo na tuz wozić. Na + większa skrzynia. Jeśli nie przeszkadza Ci brak znaczników, ścieżek to oglądaj. Mi zamykane ścieżki są zbędne a znaczniki brat dorobił.

Opublikowano
10 godzin temu, stempos1980 napisał:

Jak by to była sipma/metal fach to każdy by krzyczał jakie pe a człowiek pewnie kupił zachodnią "bo się nie spali" a tu zonk. Człowiek z kredytem zostanie jak nie miał kursu na prasy belujące. 
Uprzedzając pytania chory wymóg firm ubezpieczeniowych od AC.

Dnia 29.07.2019 o 07:23, Bananek napisał:

Żniwa w pełni. :) 

a TO do kombajnistów, którzy jeszcze nie wyjechali w pola w tym roku. Może dwa razy się zastanowicie zanim zaczniecie żniwa. :) 

O przyjaciel z sadistica! :D

Opublikowano
2 godziny temu, stuart napisał:

Jak by to była sipma/metal fach to każdy by krzyczał jakie pe a człowiek pewnie kupił zachodnią "bo się nie spali" a tu zonk. Człowiek z kredytem zostanie jak nie miał kursu na prasy belujące. 

nawet jak bedziesz miał kursy to ubezpieczalnia tak cie wydupczy że ani grosza nie dadzą

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Nad tym ciąganym też bym się zastanowił, bo to tylko dyszel dołożony i możesz tak samo na tuz wozić.

Byłem, zobaczyłem, nie kupiłem... Ten bez dyszla ładny ale skrzynia tylko 250l , z dyszlem sporo większy ale skorodowana skrzynia nawozowa 

Opublikowano

Blachy mają jednak mocne. W moim korozja była jak kupiłem i do tej pory jakoś się nie powiększa. Z byle blachy raczej ich nie robią. Popatrz na redlice. One są z cieniutkiej 1mm blachy i nic się nie wyciera. Żadnego żeliwnego grotu. W tego małego nawozu wchodzi ok 350 kg. W skrzynię nasienną mieści się ok 70z kg trawy a zboża(żyta) wchodziło mi chyba 150 kg. Trochę mało, ale na moje potrzeby wystarcza.

Opublikowano (edytowane)

Była naklejka z podziałką do 250l czyli ok 200kg pszenicy, na hektar wystarczy.... Ta skrzynia nawozowa była już liputana, ktoś blachy naspawał i one już korodują... No nic szukam dalej ewentualnie jak nic nie znajdę to ten mały wezmę 

jutro zadzwonię o ten, talerzowy plus nawóz był by idealny https://ogloszenia.moja-ostroleka.pl/siewnik-talerzykowy,2356661.html

Edytowane przez pawel885
Opublikowano

Na olx trzeba szukać pod wieloma nazwami nie tylko po kategoriach. W juko masz przekładnie i kółka wysiewające. Junkkari, Tume mają wałek wielorowkowy jak w nodetach. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Jest w ogóle coś takiego?

Jest ja mam do prasy.

Po zatym na sieczkarnie do kukurydzy samojezdną i do ciągnika.

Kombajn zbożowy.

Dzieje się jakiś wypadek czy na drodze ktoś cię stuknie i d*pa mokra.

3 kursy są jakby w jednym i ma się na trzy rzeczy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, stuart napisał:

Z tym kursem to jest głupota. Kiedy robiłem na kombjan miałem do wyboru dodatkowo prasę i sieczkarnie do kukurydzy. Wybrałem sieczkarnię , to jest śmieszne jakie są wymogi.

Opublikowano (edytowane)

Nam mówili ze to egzaminy państwowe ale jak zwał tak zwał.I ze 50 lat gdzieś to leży, chyba w Starachowiczach i ludzie biorą do sądów w razie czego.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, Wiesi0 napisał:

Nam mówili ze to egzaminy państwowe ale jak zwał tak zwał.I ze 50 lat gdzieś to leży, chyba w Starachowiczach i ludzie biorą do sądów w razie czego.

To w Starachowicach takie wymogi?

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, farmtrac8244 napisał:

To w Starachowicach takie wymogi?

Nie wiem tylko chyba z stamtąd byli te ludzie co to prowadzili i chyba byli 2 czy 3 zjazdy po po 2-3 godz.Mówili ze ktoś tam zgubił te kartkę z kursami i miał wypadek i jest to do odzyskania.Na 3 maszyny z 200zł kosztowało i różniło się tylko testem bo jak ktoś chciał tylko kombajn to taniej i krótszy test.Ale poszedłem ze względu na kombajn a zrobiłem już te 3 kategorie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 godzin temu, extrabyk napisał:

Na temat tej laski przywiązanej do hedera mogę powiedzieć tylko jedno... Pojebana suka albo w zasadzie nie dojebana... 👎

Przecież ona sobie tym filmem jaja z tych wszystkich aktywistów robi.;)

Opublikowano

co do kursów dostałem ulotkę szukają chetnych na całą gminę 

żuraiwe hds -800 zł 

pilarz zawodowy 1400zł

na pilarkę -500zł , na kosę spali-200zł , rębak 350 zł 

na wszystko zaraz kursy będą co ma silnik albo przekładnie brakuje na kątówki/fleksy i wiertarki 

A wracając do tematu na kombajn 400zł  + druga maszyna sieczkarnia albo prasa

na sieczkarnie samą 300zł 

a na prasę 300zł 

Ale właśnie na prasę wysokiego stopnia zgniotu to jak sie orientuję to tylko do dużych kostek , czyli do balotów nie trzeba jeszcze kursów ?

Opublikowano
6 godzin temu, extrabyk napisał:

Na temat tej laski przywiązanej do hedera mogę powiedzieć tylko jedno... Pojebana suka albo w zasadzie nie dojebana... 👎

E tam... Grzywke by pokazała to byś inaczej o niej mówi😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v