Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Są ludzie pojeb. U mnie w okolicy są tacy co nawet telewizora i radia nie mają,krowy doją ręcznie,szkoda prądu,Dzieci pouciekały do ciotek wujków nie mając pełnoletności,w tych samych ubraniach co dzień do szkoły bez łazienki,bez wody,i rodzice ok 50 a takie chytre i nie wiadomo na co zbierają bo nikomu nic nie dadzą.

A ogólnie to wszystko przez tych rajków bo czuby nie powinny się żenić i wychodzić za mąż, mieć dzieci i potem tak jest.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

"wskaznik wysokości ścierniska" - kawałek drutu i miarki :D wielka modernizacja :D

Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

To Wam współczuję.  Ja po zakończeniu edukacji powiedziałem że chcę wziąć kredyt na młodego rolnika tylko ziemia mi potrzebna. 

Przepisali całą gospodarkę pomimo braku wieku do emerytury. Od razu  ubezpieczyłem rodziców jako domowników. I jakoś do domu starców ich nie oddałem ,jak to życzliwi głównie ojca straszyli. 

Ale powiem że miał okres zwątpienia jak okoliczni wichrzyciele umysł mu indoktrynowali. 

Wielu ludzi tak myśli, bo chyba sami by tak zrobili z  własnym ojcem i matką. 

5 godzin temu, zetorki12 napisał:

Nie rozumiem jak można własnych rodziców obgadywać publicznie ? Wstyd !

No i po za tym - Co to ma wspólnego z tym tematem ?!

Tu jest anonimowe forum więc... A kto nas zna to i zna sytuacje. 
A to nie jest obgadywanie a raczej "wylewanie żali" 

Widać że nie pracujesz z ojcem albo sam nim jesteś i odwalasz manniany i chcesz by to tylko w domu zostawało, bo wstyd? 

• Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

pewno alkoholowe ? ;) jak wpojone

tak to wstyd ale rodzica który nie upilnował dziecka to byś zamknął na dożywocie razem z mordercami i innymi lewakami ;)

a czepiasz sie tak jak bym podał imię, nazwisko i adres zamieszkania ;)

Co tatuś i mama powie to święte! Widłami, ręcznie gnój na płycie przewalać nie turem! Bo koła się pobrudzą w oborniku. Albo jak kuzyn chciał przyczepę z zbożem wepchnąć w zasiek przodem ciągnika wy kiprować by było bez roboty to jego ojciec zabronił i kazał wywalić na przejazd boi całe życie tak robił i że sam po przewala łopatą a potem chodził się żalił jaki to syn zły że ojcowi nie chce pomóc zboża przewalać w zasiek!  W okolicy kilka gospodarek poszło się je***ać bo rolnik przyprowadził żonę a mamusia się czepiała dziewczyny, bo jak to? Obca baba przyszła rządzi się w mojej kuchni i mojej oborze! I odchodziły z dziećmi bo nie mogły wytrzymać a rolnik taki mami synek tylko głowę spuści i się za żoną nie obstanie. No ilu z was żyje z matkami i nie może sobie luby znaleźć, bo z którą się nie zaczniecie spotykać to ona taka i nie taka?  Ojca i matkę masz tylko jednych a kobiet możesz mieć tysiące ale z nami ani jednej. 
   Ja widzę po innych ludziach co potrafią i wiem że sobie w życiu poradzę i mi ta gospodarka powoli bokiem wyłazi I mogę wyjść jak stoję. A jak ktoś jest ofiarą losu i się do niczego innego jak chodzeniu przy bydle nie nadaje to sory bardzo trzeba być przydupasem rodziców. 

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, bratrolnika napisał:

I wtedy od upartego ojca/teścia usłyszysz "po co? Przecież tak jak robimy od 40 lat jest dobrze, po co zmieniać..."

U mnie jak robimy 7-8 ton pszenicy czy 9-12t  kukurydzy z ha to dobrze że z bratem prowadze gosp ale w tym roku rzepak 3.5, groch 2.5 i teraz wracamy do kukurydzy i ozimaej pszenicy na 30 % areału, ojciec kiedyś mnie denerwował, ale to jest taki trzeźwy hamulec żeby nie szaleć z kosztami.

Opublikowano

Mam prawko, miałem motor ale sprzedałem 18lat temu, coś bym sobie kupił.

Opublikowano
2 godziny temu, stuart napisał:

Co tatuś i mama powie to święte! Widłami, ręcznie gnój na płycie przewalać nie turem! Bo koła się pobrudzą w oborniku. Albo jak kuzyn chciał przyczepę z zbożem wepchnąć w zasiek przodem ciągnika wy kiprować by było bez roboty to jego ojciec zabronił i kazał wywalić na przejazd boi całe życie tak robił i że sam po przewala łopatą a potem chodził się żalił jaki to syn zły że ojcowi nie chce pomóc zboża przewalać w zasiek!  W okolicy kilka gospodarek poszło się je***ać bo rolnik przyprowadził żonę a mamusia się czepiała dziewczyny, bo jak to? Obca baba przyszła rządzi się w mojej kuchni i mojej oborze! I odchodziły z dziećmi bo nie mogły wytrzymać a rolnik taki mami synek tylko głowę spuści i się za żoną nie obstanie. No ilu z was żyje z matkami i nie może sobie luby znaleźć, bo z którą się nie zaczniecie spotykać to ona taka i nie taka?  Ojca i matkę masz tylko jednych a kobiet możesz mieć tysiące ale z nami ani jednej. 
   Ja widzę po innych ludziach co potrafią i wiem że sobie w życiu poradzę i mi ta gospodarka powoli bokiem wyłazi I mogę wyjść jak stoję. A jak ktoś jest ofiarą losu i się do niczego innego jak chodzeniu przy bydle nie nadaje to sory bardzo trzeba być przydupasem rodziców. 

też miał być wyciąg ale sam powiedziałem że po co ;) spokojnie sie widłami wyrzuci a tą kase co by poszłą na wyciąg żeby na coś innego wydać

Opublikowano

Coś na teren bo jazdy po asfalcie mnie nie kręcą.Lubie polne drogi, lasy,zobaczyć szybko na pole.

Opublikowano
35 minut temu, 90210grzesiu napisał:

ojciec kiedyś mnie denerwował, ale to jest taki trzeźwy hamulec żeby nie szaleć z kosztami.

u mnie tam samo z ojcem bo bym za dużo kupował itp. swoją drogą to u mnie akcja jest tego typu że dziadkowie jedni i drudzy w blokach mieszkają a my z ojcem gospodarujemy od 5-ciu lat i się ciągle uczymy, ja chciałbym największą mechanizację a ojciec też taki hamulec, ale taki ze zrozumieniem bo wie że trza nowy ciągnik kupić bo 12ha c360 łąk obrabiać + hodowla bydła i kozy to trochę za dużo na ten traktor ( od remontu w tamtym roku w kwietniu 280 mth) 

Opublikowano
4 minuty temu, igor10246 napisał:

u mnie tam samo z ojcem bo bym za dużo kupował itp. swoją drogą to u mnie akcja jest tego typu że dziadkowie jedni i drudzy w blokach mieszkają a my z ojcem gospodarujemy od 5-ciu lat i się ciągle uczymy, ja chciałbym największą mechanizację a ojciec też taki hamulec, ale taki ze zrozumieniem bo wie że trza nowy ciągnik kupić bo 12ha c360 łąk obrabiać + hodowla bydła i kozy to trochę za dużo na ten traktor ( od remontu w tamtym roku w kwietniu 280 mth) 

Po co Wy się w to rolnictwo pakujeta?? 

Opublikowano
8 minut temu, Wiesi0 napisał:

Coś na teren bo jazdy po asfalcie mnie nie kręcą.Lubie polne drogi, lasy,zobaczyć szybko na pole.

A to nie podpowiem, ja bardziej za szosówkami patrzę

1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

przez lata obrabiało sie koło 50ha 80tką i 60tką + bydło i świnie i sie obrobiło... tylko wtedy 60tka to lekko te 400mth kręciła rocznie

Trzydziestką kiedyś ponad 350mtg na sezon się kręciło, jedyny traktor na 13ha warzywa+bydło...

Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

Po co Wy się w to rolnictwo pakujeta?? 

ja od małego rolnictwo lubiłem a ojciec stwierdził że pier.... siedzenie za biurkiem i woli gnój wyrzucać i kozy doić niż się z ludźmi użerać a jak wszystko się dobrze zorganizuje to pieniądz jest z tego jak z etatu i jeszcze poza sezonem idzie coś na spokojnie dorobić 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, igor10246 napisał:

ja od małego rolnictwo lubiłem a ojciec stwierdził że pier.... siedzenie za biurkiem i woli gnój wyrzucać i kozy doić niż się z ludźmi użerać a jak wszystko się dobrze zorganizuje to pieniądz jest z tego jak z etatu i jeszcze poza sezonem idzie coś na spokojnie dorobić 

Czyli to wasza pasja , najważniejsze żeby robić to co się lubi😊 . swoją drogą też bym wolał gnój niż siedzenie za biurkiem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v