Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zależy od ukształtowania terenu i klasy ziemi no i oczywiście prędkości z jaka chcemy się poruszać. Jak dla mnie przedział od 100KM-140KM max brona wahadłowa nie ma zbyt dużego zapotrzebowania na moc w przeciwieństwie do wirnikowej.

Opublikowano

Wszystko zależy od ukształtowania terenu i klasy ziemi no i oczywiście prędkości z jaka chcemy się poruszać. Jak dla mnie przedział od 100KM-140KM max brona wahadłowa nie ma zbyt dużego zapotrzebowania na moc w przeciwieństwie do wirnikowej.

zależy z jaką prędkością chcesz pracować. Wydaje mi się, że nie kupuje się agregatu za 20k żeby jechać z prędkością 5 czy 7 km/h. Więc 100 KM stanowczo za mało. 

Opublikowano

zależy z jaką prędkością chcesz pracować. Wydaje mi się, że nie kupuje się agregatu za 20k żeby jechać z prędkością 5 czy 7 km/h. Więc 100 KM stanowczo za mało. 

To słabo Ci się wydaje. Po za tym 100KM na równym terenie oczywiście mówimy o 6 to sobie może z nim spokojnie współpracować.

Opublikowano

Do tego zestawu Amazone to tak ok 100km +/- w zależności od warunków terenowych i glebowych. Wiadomo na lżejszej ziemi poleci szybciej a w bryle trzeba będzie zwolnić żeby rozbić bryły. Wszystko zależy w jakich warunkach będzie pracował.

Opublikowano

Jak mnie wkur.... takie ogłoszenia -" kombajn mechanicznie i w lakierze idealny...." a zaraz że do odratowania, przypalony silnik - aluminium pewnie się stopiło, parę blach do wymiany... Moim zdaniem szkoda czasu na oglądanie

Opublikowano

@mariuszd93 ten sam. Patrz na drugą skibe na lewej stronie- brak długiej śruby do regulacji/ podtrzymywania listew. Ostatni korpus w tych dwóch pługów jest najnowszego typu (regulacja pochylenia na trzy śruby) Płozy nie problem. On miał kilka pługów 110 i 140, a w każdym zakłada wszystkie elementy robocze nowe. Widocznie mu zostały jakieś lepsze to założył.
Zobacz sobie naklejkę na wierzycce 6 zdjęcie pierwszy link i tą samą naklejke w drugim ogłoszeniu. Jest identycznie zdarta

Opublikowano

po tuningu tylko szkoda że taśma tylko na 2 łańcuchy

http://olx.pl/oferta/sprzedam-rozrzutnik-do-obornika-i-wapna-CID757-IDbnEPj.html#9562daa115

To  zwykły  4  tonowy  rozrzutnik  , nawet  nie  na  resorach - tylko na  poduszkach  .

ten  wehikuł nie  wytrzyma  nawet  dnia  wozenia  obornika,  przy ładowaniu  do  pełna  w  podwójne  burty ,

bez  sensu  ten  adapter  do  takiego  rozrzutnika ... 

Opublikowano

Żeby to ładnie rozrzucało wapno to trzeba założyć silnik hydrauliczny do posuwu żeby jednostajnie podawało materiał, klapę za wiatrakami żeby rozdrobnione bryły spadały na talerze i dwie taśmy obowiązkowo, inaczej efekt będzie nie wiele lepszy niż ten https://www.youtube.com/watch?v=nQIK888bvu4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v