Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A łudziłem się że tylko u mnie.

Czyli edukacja leży i kwiczy

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Dzisiaj moje dzieci to mam wrażenie że mają więcej wolnego jak nauki. Dni wolnych od groma. Akademie co i rusz, teatrzyku, obwoźne zoo, zdjęcia, magicy, obwoźne obserwatorium, obwoźne centrum nauki, wizyta strażaka, policjanta, zawody . I do tego nauczyciele prywatne rozmowy przez komórki w trakcie lekcji prowadzą. 

Zastanawiam poważnie się nad przeniesieniem dzieci do innej szkoły. 

Wszędzie tak jest?

U mnie to samo ( SP i gimnazjum), normalnie coś mnie trafi jak o tym myślę . I te strajki ( tzw. strajk polski = L4)

Opublikowano

Koledzy ja się nie gniewam jak ktoś mnie poprawi za błąd. W szkole też byłem na bakier z ortografią. A co do pisania tu na af to ja piszę z tel nie z laptopa. Tel pomimo wyczyszczenia wszystkich przewidywań to i tak potrafi wstawić inaczej jak napisałem. Nieraz edytuje posta i poprawię to mimo poprawienia i wystawieniu posta spowrotem to nadal są błędy. Długopisem też robię błędy i brzydko pisze. Ja jak byłem mały zostałem przerobiony paskiem z leworęcznego do pisania praworęcznego. Taka była mętalność ludzi w czasach komuny. Jeżeli kogoś razi po oczach to Przepraszam. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

ponoc jak juz wystrzelali chore dziki to wezma sie za strzelanie do nauczycieli z l4 :)

Ja powtarzam żonie. Jak pójdziesz strajkować na L4 to możesz do domu nie wracać. Jak chcesz dorobić to do lasu łapać dziki. 650 zł za sztukę dostaniesz i se będziesz żyła jak króle 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

A łudziłem się że tylko u mnie.

Czyli edukacja leży i kwiczy

NIe tak dawno pisałem na AF o wychowaniu w szkole,mnie od czasu do czasu jak przeskrobałem coś(średnio 2 razy w tygodniu)jakiś nauczyciel lał mnie po łapach,mimo wszystko mam o nich jak najlepsze zdanie i szanuję ich za to jakim człowiekiem mnie ukształtowali

• Like 1
Opublikowano

Ale poziom nauczania to dno i 2m mułu. Same dzieci czasem z niemalże płaczem przychodzą mówiąc że pani zrobi jeden przykład na tablicy bez tłumaczenia co się skąd wzięło, a potem drze japę że nic nie umieją. 

Opublikowano

stempos1980 napisał: Ja jak byłem mały zostałem przerobiony paskiem z leworęcznego do pisania praworęcznego.   nie wazna metoda. wazne, ze zadzialalo. osobiscie jak widze, ze ktos pisze lewa reka to mam wrazenie, ze pochodzi z piekla. :) jakis mnie taki dreszcz przechodzi. za moich czasow nie bylo mankutow. przez caly okres edukacji nie spotkalem sie z tym. serio. nie chce tu nikogo obrazic. jesli kogos to dotknelo to przepraszam.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ale poziom nauczania to dno i 2m mułu. Same dzieci czasem z niemalże płaczem przychodzą mówiąc że pani zrobi jeden przykład na tablicy bez tłumaczenia co się skąd wzięło, a potem drze japę że nic nie umieją. 

jakbym widział niemiecki córki

Po pól roku nauczania nie było odmiany czasownika SEIN a każą im układać zdania z tym czasownikiem

Opublikowano

O właśnie- wymagający nauczyciel był nie lubiany w szkole ale jest doceniany i miło wspominany po zakończonej edukacji.

Opublikowano

Wymagający to nie wszystko . Dobrze , ale najlepszy jest wymagający i potrafiący swoją wiedzę przekazać .

Opublikowano

Moje dzieci już w średnich u córki cisną niemiłośernie a wychowawczyni to przez 10 albo i więcej lat nie opuściła ani dnia u syna w technikum znowu zawodowych głąb uczy i straszy ich cba

Opublikowano

Ja w technikum miałem na zastępstwie przez rok czasu,osobę na emeryturze.Dziadek po 70.Ale jak wytłumaczył to nie tak jak w ksiązce,tylko tak aby zrozumieć o co chodzi.Uczył fizyki-nie moglem pojąc jakiejs zasady z ciśnieniem i oporem.Wytłumaczył tak,,Pamiętaj im wyzej kolan tym cisnienie większe a opór mniejszy''.......A całą formułka ksiązkowa zajmowala pól strony.

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

O właśnie- wymagający nauczyciel był nie lubiany w szkole ale jest doceniany i miło wspominany po zakończonej edukacji.

wszystkich takich wspominam z łezką w oku

7 minut temu, zetorki12 napisał:

Wymagający to nie wszystko . Dobrze , ale najlepszy jest wymagający i potrafiący swoją wiedzę przekazać .

Miąłem to szczęście,ze wiekszość nauczycieli czy to w gimnazjum czy technikum miałem takich,z ei wymagali i potrafili nauczyć, bo na studiach to już inna historia

Bez chwalenia byłem stypendystą PREZESA RADY MINISTRÓW i WOJEWODY WLKP,w 2006 roku dostałem nagrodę za NAJLEPSZĄ MATURĘ  w PZL😓

Opublikowano

Ja w technikum miałem wychowawczynie też bardzo wymagającą. Matematyka albo fizyka u niej to musiała być obcykana. Nieraz jak wchodziła do sali i jak nie powiedziała Dzień Dobry to już widzieliśmy że trzeba kartki szykować do kartkuwki. Nasza klasa dała jej popalić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v