Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opel citroen czy peugeot, czy a4 b8 to takie samo wozidło d*py jak dacia czy  to tipo tylko dużo droższe i z przebiegiem ponad 100tyś więc nie wiem co Ty porównujesz. Mam a4 b8 z 2012 i wiem co mówię dopiero teraz jak kupiłem Bmw F31 to wiem co to wygoda i komfort, celowałem  w audi a6 c7 ale nie znalazłem nic ciekawego 

Opublikowano
1 godzinę temu, rafix255 napisał:

Ja miałem tą samą sytuacje. za 35 nawet to są takie czasem ulepy że szkoda czasu na te komisy i ci handlarze podejście też mają za***iste. ALbo na flaku stoi albo zapalić nie może albo nawet 500zł  nie urwie z 30tysięcy

dla tego ja kupuje auta  max 2000 może trochę nowsze ale tak to same starocie często starocie ale wszędzie decyduje stan a nie  przebieg  bo co z tego że fajny itp i przebieg niski jak Janusz z Mirkiem już 3ci raz przestawiają z 400k na 200k i mówią nówka, dla tego tez nie kupuję aut popularnych jak pasaty bmw czy inne skodziny tylko np japońce czy francuzy z tamtych lat bo konstrukcje pancerne a w przypadku japońców to ruda ale jak był dobrze utrzymany to nie chrupie za bardzo ( subaru, toyota), generalnie to teraz następne auto za jakim bym się rozglądał to albo subaru forester/outback albo volvo ale nie vki czy ski tylko 700 itp lub starą v70 z 2,5 tdi ( pancerniak na miarę starych diesli merca 

Opublikowano (edytowane)

1,9tdi chodzi do 600tyś bez remontu a nawet do miliona,turbo przeważnie się psuje ok 250-300tyś,waku pompka może się popsuć,i wężyki od podciśnienia wysiadają a tak to lala,Można zmapować za 150zł i z 115 masz 140 czy z130 masz 160.I wszystko chodzi,i pali tyle samo.

A i dodam ze sprzęgło robiłem od prawie nowości ale na to ma wpływ skrzynia 6 bo wiencej się je wciska.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No takim tipo nie jeździłem więc nie mam porównania, ale insygnią, oplem vectra C peugeot 508. Jeździłem i dla mnie bez szału, b8 też nie jest jakimś luksusowym samochodem wydaje mi się że na równi z tymi wyżej

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

No Bravo. Tak czytałem, a ile w tym prawdy to się okaże z czasem

U mnie ubytek lakieru co pisałem wyżej akurat na rancie klapy jest

U kuzyna kolo znaczka na tylnej klapie sie cos pojawia również (2007r )

Opublikowano
24 minuty temu, Wiesi0 napisał:

1,9tdi chodzi do 600tyś bez remontu a nawet do miliona,turbo przeważnie się psuje ok 250-300tyś,waku pompka może się popsuć,i wężyki od podciśnienia wysiadają a tak to lala,Można zmapować za 150zł i z 115 masz 140 czy z130 masz 160.I wszystko chodzi,i pali tyle samo.

A i dodam ze sprzęgło robiłem od prawie nowości ale na to ma wpływ skrzynia 6 bo wiencej się je wciska.

A nie więcej 🤔🙄

Opublikowano (edytowane)

Ale zwrocie uwagę na to ze z Audi czy Passata ludzie wychodzą cało z wypadków a z Bmw nie,zresztą widziałem dużo wypadków i inne miażdżą się konkretnie a inne nie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
12 minut temu, szmergiel napisał:

i tu masz racje że insygnia i a4 i 508 to podobnie z komfortem ale tipo  10 razy gorsze i lipniejsze.klasa skody fabi czy tam Rapid. dno nie auto.

Jak Zetor 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wiesi0 napisał:

Ale zwrocie uwagę na to ze z Audi czy Passata ludzie wychodzą cało z wypadków a z Bmw nie,zresztą widziałem dużo wypadków i inne miażdżą się konkretnie a inne nie.

Zwróćcie.

Bo jak auto jest zmiażdżone nie ma wpływu marka, tylko prędkość z jaką poruszał się kierowca, a że starymi betami jeżdżą same smarki to nie dziwne że jest opinia jaką jest

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
9 minut temu, Wiesi0 napisał:

ale zobacz ze to calkiem co inne passek ma na przod , ze wychodzadząc zakrętu przód ciagnie i tracać przyczepność przód ciagnie , i jakos te auto prostuje a  bemke zacznie majtać na boki , albo lecisz na dach, chyba

Opublikowano
5 minut temu, DANDYS napisał:

ale zobacz ze to calkiem co inne passek ma na przod , ze wychodzadząc zakrętu przód ciagnie i tracać przyczepność przód ciagnie , i jakos te auto prostuje a  bemke zacznie majtać na boki , albo lecisz na dach, chyba

Ale właściciele bmw twierdzą ze lubią mieć kontrolę nadrzucac tyłem i słyszałem od niejednego ze jakby Pan Bóg kochał przedni napęd to ludzie by chodzili na rekach :D

Opublikowano (edytowane)

Ja się trzymam marek vw i audi,ale i volwo dobre a  toyota ma jedną wadę cienkie blachy,miał kumpel avensis i co zabawa to wgnieciona,wystarczy się oprzeć i już masz wgniecenie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, Wiesi0 napisał:

Ja się trzymam marek vw i audi, toyota ma jedną wadę cienkie blachy,miał kumpel avensis i co zabawa to wgnieciona,wystarczy się oprzeć i już masz wgniecenie.

Ogólnie japonce maja cienkie blachy i skrzynie lubią łożyska wysiadac (honda, toyota) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v