Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, soltys48 napisał:

prędzej coś mu dali

Było mi faceta szkoda bo wydawał się uczciwy, ale teraz to nie wiem co myśleć. Może faktycznie jakoś się dogadali z dealerem 

Opublikowano
8 godzin temu, tomek222 napisał:

Podstawowe pytanie to ile ty chcesz wydać na taki silnik? Bo z tego co piszesz to ten twój jest do odratowania, gwinty zregenerować, zapłon oryginalny wywalić wstawić elektroniczny. A z tym wałem co jest nie tak? Pewnie krzywy?

w sumie to nie wiem, taki znajomek mi go próbował reanimować, i myślę że głupot wyssanych z palca mi nie opowiadał, bo jak wcześniej mi go remontował to zrobił naprawdę dobrą robotę, ustawił tak że z pierwszego palił, siłę miał że razem z synem nim po lasach mogliśmy jeździć i nie zdychał...

ogólnie jakoś mi się nie pali, tym bardziej że teraz już się jeździć nie będzie, coś pewnego się trafi to się kupi,  jak nie to kiedyś wsadzę tam chińskie 50 lub 110ccm w 4T

a właśnie, jesli nie motorynka to może ktoś ma jakiegoś chińczyka na dawcę???

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

choć żyje nadzieją że jak @rogaliq rzucił hasło to coś mi znalazł takiego co potrzebuję.

znalazłem niekoniecznie to co potrzebujesz ale dużo lepsze jakościowo od silnika chińskiego co chcesz do komarka wtarabanić

ogólnie to pierwszy silnik jednoślada jaki w całości uświadczyłem kiedy jeszcze chłopcy nie zaczeli go rozkręcać

jak nie to do GSa wcisniesz

2019-10-08 13.08.49.jpg

Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

ech, narobił nadziei i tyle w temacie....

przecież to ma z 600 pojemności, to chyba od XJ600 silnik...

Ale byś za***rdalał... 😊 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

w sumie to nie wiem, taki znajomek mi go próbował reanimować, i myślę że głupot wyssanych z palca mi nie opowiadał, bo jak wcześniej mi go remontował to zrobił naprawdę dobrą robotę, ustawił tak że z pierwszego palił, siłę miał że razem z synem nim po lasach mogliśmy jeździć i nie zdychał...

ogólnie jakoś mi się nie pali, tym bardziej że teraz już się jeździć nie będzie, coś pewnego się trafi to się kupi,  jak nie to kiedyś wsadzę tam chińskie 50 lub 110ccm w 4T

a właśnie, jesli nie motorynka to może ktoś ma jakiegoś chińczyka na dawcę???

Rób jak uważasz, póki kartery całe to ja bym to remontował. Tym bardziej że na wartości nie stracisz, a jak już zaczniesz kombinować z innym silnikiem przerabiać mocowania itd, to wartość spada o 50%. A po drugie to kupić drugi sprawny silnik to trzeba 600zł wyłożyć, a i tak niewiadomo co kupisz, na jakich częściach zostało to złożone i czy dobrze poskładane? Bo może się okazać że pojeździsz tydzień i go szlak trafi. A naprawdę jak się dobrze zrobi ten silnik, to jeździsz i nic cię nie interesuje tylko paliwo i olej, ale taki remont też trochę kosztuje. 

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

przeca widać żeś handlarz, a takim to się nigdy ze sprzedażą nie śpieszy

I jeszcze'do nocnej negocjacji 😏

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

gdyby się dało to ten gość by mi go ogarnął, tego jestem pewien... w sumie to i tak kwitów do niej nie mam

Uwierz mi nie takie trupy reanimowałem, nieraz trzeba było się TIG-iem wspomagać, w sumie to na klasykach zęby zjadłem więc wiem co pisze.

Opublikowano
Przed chwilą, kuba9449 napisał:

pronarką i meprozetem może byłbym zainteresowany ale do aż takich niskich cen na jakie byłyby w zasiegu moich możliwości finansowych to pewnie byś nie zszedł 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Masz rację, jeszcze rano były filmiki nawet ktoś rano dodał link, a teraz nie ma po nich śladu🤔🤔 

Czyżby sądem postraszyli faceta ??

Nawet pod filmem który wyżej podlinkowałem (maszynydlafarmeraPL flim pt. 10 lat CLAAS Polska) mój komentarz usunęli. To samo było pod filmem Korbanka i kombajnu Rostselmasch. I nie tyle że te komentarze usunęli, a ukryli- że tylko ja je widzę. Wolność słowa k**wa mać

Edytowane przez MF675ursus
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v