Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, stempos1980 napisał:

silniki 2.2 cierpi

Jaki silnik i do czego bo nie rozumiem 2,2kw trzy czy jedno fazowy.

Opublikowano

Kiedyś kupiłem z allegro chińskie najtańsze i droższe "niemieckie" (nie naj bo cena kosmos)  elektrody. Wzięliśmy ojca mojego kolegi (zagorzały pisior) by powiedział którymi spawa się lepiej tymi "chińskimi" czy tymi drogimi . Oczywiście przypadkowo podmieniliśmy opakowania (aż dziwne że nie zauważył że w 1 paczce wystają 1cm ia w drugiej są przy krótkie) oczywiście pokazaliśmy wcześniej paragon które ile kosztują zgadnijcie którymi spawało mu się lepiej? :D  

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, stuart napisał:

Kiedyś kupiłem z allegro chińskie najtańsze i droższe "niemieckie" (nie naj bo cena kosmos)  elektrody. Wzięliśmy ojca mojego kolegi (zagorzały pisior) by powiedział którymi spawa się lepiej tymi "chińskimi" czy tymi drogimi . 

Dobra ale do h*ja co ma za znaczenie przy spawanieu że to pisior?? Chyba ważne są umiejętność , A może to być pisior , pełowiec albo inny kukiz

Edytowane przez Gość
Opublikowano

znajdzie sie ktoś co tyle za nia zaplaci?

ja po sezonie sprzedaje swoja  ,usług coraz mniej a na 1ha łaki nie warto mi jej trzymac  ,,słoma pod szarpacz idzie,  łąkę likwiduje

Opublikowano

www.olx.pl/oferta/prasa-do-kombajnu-massey-ferguson-186-CID757-IDAicEV.html#3a686df8df       

to się jakoś na kombajn montowało i snopki wylatywały ? bo nie ogarniam 

Opublikowano

Sam jak snopek . Dawno wpadli na taki pomysł żeby kombajn od razu słomę prasował . Nie przyjęło się , bo chyba słoma za świeża .

Opublikowano

Nawet dziadule wychodziły z prasą , znaczy wistule😊

Opublikowano

linka nie moge otworzyć  do kmbajnu wszystko podczepisz  ,plewniki kiedyś byly w modzie   ,ale prasa to nie dla nich trafisz tega slomę i praca staje sie nie wydajna   ,

Zetorki ma racje to nie ma szans  słoma nie nadaje sie do prasowania możne przestane zyto  ,

Opublikowano
3 godziny temu, stuart napisał:

Kiedyś kupiłem z allegro chińskie najtańsze i droższe "niemieckie" (nie naj bo cena kosmos)  elektrody. Wzięliśmy ojca mojego kolegi (zagorzały pisior) by powiedział którymi spawa się lepiej tymi "chińskimi" czy tymi drogimi . Oczywiście przypadkowo podmieniliśmy opakowania (aż dziwne że nie zauważył że w 1 paczce wystają 1cm ia w drugiej są przy krótkie) oczywiście pokazaliśmy wcześniej paragon które ile kosztują zgadnijcie którymi spawało mu się lepiej? :D  

chińskimi

• Like 1
Opublikowano

U mnie w stodole stoi prasa kuna od warmianki,warmianka pocięta i pojechała na złom chociaż była w super stanie a kuna została i tylko mi miejsce zajmuje,nie wiem czy sprawna i czy ktoś takie coś kupuje bo trochę szkoda na złom oddać za grosze

Opublikowano
48 minut temu, Tomasz78 napisał:

Ursus wrzuć linka jakiegoś z taką kombinacja  bo szukam z ciekawości po necie i nic

Proszę bardzo 😊 

Opublikowano

ale widziałem jeszcze na yt video z Turcji ale nie mogę znaleźć, ale generalnie to nie jest zbyt praktyczne bo mając taki sprzęt w małe kostki czy snopki to jest zbyt dużo roboty chyba że ma się kemper balenwagen do zbierania kostek ale i tak układaj to itp, ostatnio ale to na łąkach, pola nie mam to 6 ha siana w 3 kawałkach mi w 5 godzin  sprasował prasą lely RP 535 w 120 i 119 sztuk wyszło a pomyślcie ile by wyszło w kostkach, tato liczył że 1 dobrze zbity bal to jest 40 kostek

Opublikowano

Zależy od bel i od kostek . Te na filmie to niezłe kloce . Tak patrzę że na trzy sznurki . B|😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v