Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, mom napisał:

Jeśli kolega Wiesi0 pisał że pod pastuch wnioskować możemy że chodzi raczej o bardziej miękkie (mokre?) ziemię

Nie wiem jak u ciebie, ale u nas ostatnio susza, i to miałem na myśli pisząc o skamielinie.

Poza tym wcześniej napisał też że ma do wbijania kołki przy nasypach kolejowych i drogowych, więc tam może być twardo

• Like 1
Opublikowano

Generalnie jak krzepy nie będzie miał zagapi się, czy trafi na korzeń to oberka zatańczy. Targnie nim jak Reksio kością.

Pamiętam jak pierwszy raz uruchomiłem zacieraczkę do betonu. Jak mną rzuciła to nie wiedziałem jak ją podejść żeby  złapać .

Zupełnie jak czasem swoją żonę😂

Opublikowano

jeśli idzie o ogrodzenie to ja zapie... z młotem 😁😫, dość popularny sposób w okolicy 😉. Kołki drewniane  olchowe bo mam dużo tych drzew , trochę postoją , wierzbowe jak zdrowe to i porosną , najdłużej to dębowe się trzymają , 

Można jeszcze pokombinować z turem albo ładowarką też idzie łychą docisnąć 😋 tylko trzeba uważać bo jak sucho to może pęknąć kołek ... Jakby dorobić jakieś sensowne mocowanie do tefgo 

Co do bielenia zawsze mordowaliśmy się z ręczna pompką jeden bieli drugi pompuje to się zapycha do tego , raz próbowałem opryskiwacz nawet szło (starym) 

W końcu kupiłem takie coś do farb sie nadaje do i do wapna https://allegro.pl/oferta/agregat-malarski-hydrodynamiczny-dedra-ded7421-7617317721

teraz robota idzie i nie ma że sie zapcha . Tylko jedna uwaga trzeba dyszę kupić do gęstego bo ta co dają w komplecie  to się zapycha .

A te na sprężarkę to nie wiem jak wy tym bielicie rozumiem ściany da się rady ale sufit na drabinie 🤔 i do tego ja daję 100 l na oborę ...

Opublikowano

bratrolnika Jak by nie było nie zmienia to faktu że musi się trochę pozasuwać przy tych dołkach i skoro napisałeś że dochodzą skarpy (czego nie doczytałem) to coraz bardziej racjonalny robi się świder przy ciągniku

Opublikowano

Młotem można wbić taki 8 cm zaostrzony ale już mnie wkur ta nie ustana robota przy tych ogrodzeniach, chciałbym zrobić solidnie,ze jak co to mi jakiś łoś przerwie linkę a pale będą stały nadal.I prędko nie zgniją nawet jak gdzieś bym dostał słupów z rozbiórki to też by byli ok.

Mam gdzieś przekładnie kontową solidną taką 60kg od razu miała wyjście pod wałek.

Opublikowano (edytowane)

Podkładów kolejowych kup na słupki. Widziałem takie niedaleko w ogrodzeniu, ale z drutem kolczastym. Nie przeżyjesz tego. Pod pastuch wystarczyłoby tylko jakąś drewnianą łatę drutem przywiązać do izolatora. Zamiast samemu lepić to może kupić gotowe wiertło.

https://www.olx.pl/oferta/wiertlo-do-swidra-wiertnicy-glebowej-do-ziemi-fi300-800mm-30-80cm-CID628-IDwYhkz.html

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Na łosie nie ma rady. Podkład kolejowy jest za krótki, takie ogrodzenie to on przeskoczy. Najlepszy byłby PK/PKS sterowany fotokomórka obsadzone na rogach ogrodzenia :-)

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

W najbliższym czasie robię do ciągnika wszystko mam tylko pospawać, przekładnia okazała się delikatniejsza i co gorsze ma przełożenie 1:1 ale nie będę kupował.Kupie tylko wiertło bo nie mam.

20190505_123023[1].jpg

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Z tego ludzie robią v-rake jak ktoś ma czas to jeszcze kawał dobrej maszyny można z tego zrobić za nie duże pieniądze.

Jest dużo tego typu przeróbek na YouTube jedna z firm myślała nad produkcją v-rake ale koszt by był 20tyś w dobie karuzelówek, ryzykowny interes.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Wiesi0 nie wiem, skad jesteś, ale leży u mnie przekładnia od RCW, a ta twoja to też RCW, tylko do napędu talerza, moja jest od taśmy

Podeszły by te felgi go MTZ-ta na przód ? A, widzę, ilość otworów inna

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
5 godzin temu, Agrest napisał:

A to nie przyczepa do winogron? 

To jednak ma lżej na mokro niż popchnąć ciężkie zboże.

No i czy tam jest pompa czy napęd łopatek z przekładni napędzane wom?

Zgadza się to jest do winogron , nie wiem właśnie jak jest rozwiązane pompowanie i czy ta pompa poradzi ze zbożem 

Opublikowano
6 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Młotem można wbić taki 8 cm zaostrzony ale już mnie wkur ta nie ustana robota przy tych ogrodzeniach, chciałbym zrobić solidnie,ze jak co to mi jakiś łoś przerwie linkę a pale będą stały nadal.I prędko nie zgniją nawet jak gdzieś bym dostał słupów z rozbiórki to też by byli ok.

Mam gdzieś przekładnie kontową solidną taką 60kg od razu miała wyjście pod wałek.

widziałem gdzieś gościu miał słupki plastikowe czy PCV ale nie takie z marketu tylko słupek miał 8 cm średnicy a ścianka 3 cm grubości w w 3 lub 4 warstwach, mówił że wstawił bo ludzie jak parkują za jego płotem to lubią sobie w ten płot wjechać a ubezpieczyciel nie chciał kasy wypłacać bo sprawca nie znany

Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

Panowie może ktoś potzrebuje tani ciągnik ok 80km z napędem??Dokumeenty są

Idealny do lasu, paszowozu....

Odezwij się na priv

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v