Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, sumek666 napisał:

Bardziej mnie martwi tylne dolne otwieranie tz jego zasada działania " na raty"                                                                                                               nie ma najmniejszego problemu, najpierw otwieramy okienko

Edytowane przez jan34533
Opublikowano

Może jeszcze na fabrycznym oleju bryka😁

A co do mechaników do zachodnich ciągników to tak jak w moich stronach praktycznie niema z wyjątkiem tych co pracują a serwisie NH w Przytyku więc nieraz jest problem z dostępnością fachowców

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Ile taka burta może ważyć ? No a właściwie po co ma ściągać ?

Pewnie dobrze ponad setkę kilo

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Bardziej mnie martwi tylne dolne otwieranie tz jego zasada działania " na raty"

IMG_20190117_181748.jpg

Dobrze widzę że są tam dwa dzyndzle na sprężynce jak zasuwki do kurnika? Jeśli tak, to powiem no bez jaj, taki szacher macher konstruktor i remontowiec i nie umie pręta dać w poprzek przyczepy z płaskownikiem na końcu, nie mówię już ładnie dźwignię pod podłogą schować.... Ogólnie stwierdze że zrobiona żeby na pierwszy rzut oka się podobała, ładne burty, i to by było na tyle. A kij to, do kolejnej co będę robił (a w sumie już robię) też daje profilowaną blachę na burty, niech się biją chłopy przed żniwami o nią😁

Opublikowano

gdy przybliżyłem to jest taki skobel przesuwany w bok i wisi rączka .. zaznaczyłem czarnym kaj -

burta.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, bukat82 napisał:

gdy przybliżyłem to jest taki skobel przesuwany w bok i wisi rączka .. zaznaczyłem czarnym kaj -

burta.jpg

No ale podnaporem nawet jak się to przesunie i otworzy to bort się skosi i drugiego się nie przesunie dzyndzla. No spier🐱olone, 1000 trza urwać za to.

Opublikowano

pod naporem to nima bata bo się nie przesunie, chyba że na pusto, troszkę to wygląda mało profesjonalnie ;) no ale działa.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, bukat82 napisał:

pod naporem to nima bata bo się nie przesunie, chyba że na pusto, troszkę to wygląda mało profesjonalnie ;) no ale działa.

otwiera się okienko i prawie tył się wysypie, mam taką i nie mam z otwieraniem borty problemu    wystarczy trochę pomyśleć

Edytowane przez jan34533
  • Thanks 1
Opublikowano
24 minuty temu, Bambi14 napisał:

to choćby we furtce :) sam wyginasz blache czy kupujesz?

Że ja? A jeszcze nie wiem, jak będzie rozsądna oferta i będą chcieli wysłać to kupię, jak nie to będę gial w drzwiach od garażu😂

21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No ale podnaporem nawet jak się to przesunie i otworzy to bort się skosi i drugiego się nie przesunie dzyndzla. No spier🐱olone, 1000 trza urwać za to.

Nawet pierwszego nie odsuniesz, chyba że młotek i prać aż puści, ale to po pierwszym sezonie zamiast farby rdzę będziesz miał. Co do ceny miałem napisać 11, ale jak tak patrzę to wolałbym czego innego poszukać, niby nie brzydka, niby solidna, ale ma parę pierdół które uprzykrzą jej użytkowanie

Opublikowano

Ale to jest fabryczny germański taki wymysł dolnego otwierania, patrzałem te co ma orginalne i jest tak samo,  to jak germaniec tak wymyślił to może jakoś działa.

Kurła co robić noc krótka a decyzje trzeba podjąć 😡

Opublikowano
13 minut temu, jan34533 napisał:

otwiera się okienko i prawie tył się wysypie, mam taką i nie mam z otwieraniem borty problemu    wystarczy trochę pomyśleć

Tandeta i tyle, nie tylko zboże się wozi a i przy pryzmie czekać aż z tyłu zleci to też mi sie nie widzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v