Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, jahooo napisał:

Nowy lemiesz do mojego pługa, w doskonałej jakości (zamiennik) kosztuje 60zł brutto, handlarz proponował mi używane po 50zł. Pozorne oszczędności niczego nie dają.

do UG 3 :ph34r:?

Opublikowano
11 godzin temu, bratrolnika napisał:

wiem że nie na temat, wybaczcie, ale musiałem się tym podzielić

https://joemonster.org/art/44060/Przeglad_podlaskich_memow_dlaczego_smiejemy_sie_z_Podlasia_

To ja DLA Ciebie i całej reszty też coś z tej strony...ktoś parę lat temu zrobił zdjęcie tablicy którą wykonałem na szybko bo już kurwicy dostawałem przez miastowych pakujących mi się na moje miejsce na ziemi. Każda sobota czy niedziela i już jacyś wjeżdżali samochodami, rowerami itp. i robili zdjęcia. Tablica swoim prostym przekazem odniosła prawdziwy sukces a sama w sobie stała się lokalną atrakcją turystyczną :D Efekt był taki,że miastowi robili sobie zdjęcia przy tablicy i... szybko wypierdalali a do mnie już nikt nie wjeżdżał :D

https://joemonster.org/mg/162165,lastup,Turystom_powiedzial_zdecydowane_NIE

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, extrabyk napisał:

To ja DLA Ciebie i całej reszty też coś z tej strony...ktoś parę lat temu zrobił zdjęcie tablicy którą wykonałem na szybko bo już kurwicy dostawałem przez miastowych pakujących mi się na moje miejsce na ziemi. Każda sobota czy niedziela i już jacyś wjeżdżali samochodami, rowerami itp. i robili zdjęcia. Tablica swoim prostym przekazem odniosła prawdziwy sukces a sama w sobie stała się lokalną atrakcją turystyczną :D Efekt był taki,że miastowi robili sobie zdjęcia przy tablicy i... szybko wypierdalali a do mnie już nikt nie wjeżdżał :D

https://joemonster.org/mg/162165,lastup,Turystom_powiedzial_zdecydowane_NIE

Naprawdę to twoja tablica?widziałem ją parę lat temu w internecie, można powiedzieć że jesteś sławny, mistrzu, można autograf?

Opublikowano

Tablica moja. Powstała na skutek impulsu tuż przed weekendem majowym bo to co roku było apogeum od samego rana. Mieszkam na uboczu , wręcz zadupiu a nie wiedzieć skąd od kilku lat przyszła moda,że jak tylko weekend to całe miast pcha się na wieś i wciskają się w każde dróżki jak robactwo. Wtedy jeszcze nie miałem zamkniętego wjazdu no i co roku nawet śniadania nie można było zjeść spokojnie bo co chwila ktoś wjeżdżał i się wychodziło zapytać o co chodzi a jajecznica stygła... Tak więc pewnego czwartkowego wieczoru przypomniałem sobie,że jutro piątek i zacznie się najazd. Wpadłem w panikę...co tu zrobić...jak ich zatrzymać...no i wziąłem kawałek starej sklejki plus farba do znaczenia drzew w lesie. Tablica żyła kilka lat aż się sklejka rozpadła. Wciąż myślę by zrobić nową ale jakoś się odkłada.

W temacie pogoda wkleiłem coś z JM co idealnie uzupełnia to co dałeś o Podlasiu (chociaż nie tylko Podlasiu) :D

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

żeby nie było, ja się z podlasia nie śmieję, chciałbym się tam wybrać w celach turystycznych-podobają mi się te wasze strony , choć jak u was takie tablice czekają na gości to nie wiem czy cię odwiedzę🤨

• Haha 1
Opublikowano

Hehehe a ja się lubię śmiać ze wszystkich i ze wszystkiego w tym oczywiście z siebie samego też. Dystans do siebie i do świata to podstawa bo w przeciwnym wypadku pozostaje tylko "kałach" i seriami do wszystkiego co wychodzi nam na przeciw i nie schodzi z drogi :D

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

To ja mieszkam koło cmentarza i pola mam dookoła cmentarza i na wszystkich świętych trzeba prowizorycznie grodzić wszelkie wjazdu na te pola żeby nie wjeżdżali mi na pola. Kiedyś zwróciłem uwagę jednej pani że zawraca po rzepaku to stwierdziła że myślała że to zielsko. I to pani z sąsiedniej wsi i też miała gospodarstwo więc powinna teoretycznie domyśleć się że może coś tu rosnąć :)

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, extrabyk napisał:

Tablica moja. Powstała na skutek impulsu tuż przed weekendem majowym bo to co roku było apogeum od samego rana. Mieszkam na uboczu , wręcz zadupiu a nie wiedzieć skąd od kilku lat przyszła moda,że jak tylko weekend to całe miast pcha się na wieś i wciskają się w każde dróżki jak robactwo. Wtedy jeszcze nie miałem zamkniętego wjazdu no i co roku nawet śniadania nie można było zjeść spokojnie bo co chwila ktoś wjeżdżał i się wychodziło zapytać o co chodzi a jajecznica stygła... Tak więc pewnego czwartkowego wieczoru przypomniałem sobie,że jutro piątek i zacznie się najazd. Wpadłem w panikę...co tu zrobić...jak ich zatrzymać...no i wziąłem kawałek starej sklejki plus farba do znaczenia drzew w lesie. Tablica żyła kilka lat aż się sklejka rozpadła. Wciąż myślę by zrobić nową ale jakoś się odkłada.

W temacie pogoda wkleiłem coś z JM co idealnie uzupełnia to co dałeś o Podlasiu (chociaż nie tylko Podlasiu) :D

to maszyny w tle też twoje ? mniej więcej kojarzysz z kiedy to zjęcie tzn ile lat wstecz, chyba jakiegoś wahadłowca od vicona widzę albo tylko mi się zdaje 

@Rolnik7343 to teraz takie lanie że siniaki i opuchlizna do osiemnastek pewnie nie zejdą i świadomość do końca życia że rodzice są w plecy o kilkanaście kPLNów , bedą wiedzieć co w życu mają najpierw odpracować 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
2 godziny temu, konteno napisał:

to maszyny w tle też twoje ? mniej więcej kojarzysz z kiedy to zjęcie tzn ile lat wstecz, chyba jakiegoś wahadłowca od vicona widzę albo tylko mi się zdaje 

@Rolnik7343 to teraz takie lanie że siniaki i opuchlizna do osiemnastek pewnie nie zejdą i świadomość do końca życia że rodzice są w plecy o kilkanaście kPLNów , bedą wiedzieć co w życu mają najpierw odpracować 

Nie dla każdego kasa najważniejsza . Po pierwsze za takie dzieciaki odpowiadają rodzice . A najważniejsze że dzieciakom nic . Duuuużo lat temu dwóch chłopców tak zginęło . Wtedy dopiero jest tragedia .

Opublikowano

Jak nie było ? Tylko teraz Babą Jagą trudniej nastraszyć .

Opublikowano

Tak nie było - tylko mój kolega ojcu w ten sposób stodołę z dymem puścił. Miał chyba 7 lat. Ale była radocha dla dzieciaków jak eternit pękał strzelał i wylatywał w losowym kierunku jak z procy wystrzelony.

Opublikowano

Starsi zawsze mówią młodszym że za ich czasów tych złych rzeczy nie było. Gówno prawda, były tak samo jak i teraz, tak samo młode chłopaczki fajek próbowali, tak samo każdego z nas i z nich pewnego razu koledzy przynieśli do domu zalanego w trzy d*py, tak samo zdarzały się wpadki, niechciane dzieci. Każdy ma głupi okres w swoim życiu, tylko potem o tym mówić nie chce, i swoim dzieciom mówi że za starych czasów było inaczej

Opublikowano

Mądrze powiedziane .

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Dawniej też było,sam osobiscie przerabiałem.A wychowanie dzieci jest super proste,póki się ich nie ma!!!

Opublikowano

Co do dzieci-sytuacja z przed trzech godzin, córka nie całe trzy latka zadławiła się kurczakiem, złapałem ją, wale w plecy, trzymam za nogę żeby głową była niżej, i widzę że się dusić zaczyna. Uwierzcie mi że takiego uczucia bezsilności nigdy wcześniej nie doświadczyłem, przez głowę tylko przelatywało jak się robi sztuczne oddychanie, i myśl jak długa karetka będzie do mnie jechała. Całe szczęście że się udało, choć zaczynałem już wątpić.

• Confused 1
Opublikowano

MARTINEZUrsus napisał: Teraz to większość dzieci jest nadpobudliwych, rodzice rozpieszczają. Pinćset plus dostały mamusie i w d*pach się poprzewracalo.  Dawniej jakoś takich zabaw nie było, i dzieci były sporo madrzejsze.  czyżby? jak to mówi stare przysłowie ,,zapomniał wół jak cieleńciem był ''

• Like 1
Opublikowano

Daruś tak na przyszłość sprawdź czym jest chwyt Heimlicha i jak go wykonać. Dziwi mnie, że o tym nie pomyślałeś.

Opublikowano

Rozumiem, ale od tego jest rodzic by być opanowanym i znać podstawowe działania. W końcu odpowiadają za ich życie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v