Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótka odpowiedż -ile dasz-zapłaciłem za nia 17500 z rozbitą tulejai łożyskiem na maszynie-kupowałem w ciemno bez urochomienia maszyny ,zrobiłem to chodzi super ,jest parę rzeczy do poprawy ale to kosmetyka i niższej ceny jak 25 nie podawałem

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

Ja tam zastrzeżeń do tej przyczepy nie mam. W mojej rodzinie wujek posiada taką samą od nowości, pół wsi od niego ją pożycza nie tylko na żniwa ale do różnych prac. A wożone było nią wszystko: zboża, ziemniaki, obornik, bele sianokiszonki, złom, kamienie, gruz, drewno, ziemię... latała po najgorszych wyboistych drogach i dziurawym asfalcie i często dość długie dystanse. Do niedawna była w stanie idealnym ale jakiś geniusz pożyczył i zapomniał jednego bolca wsadzić przy kiprowaniu i teraz jest w stanie średnim. :P Ale generalnie uważam, że ta przyczepa jest bardzo udana.

Ojciec użytkował to przyczepę ponad 10 lat i sprzedaliśmy bo chcieliśmy kupić nową na prow. Ona miała  lekko zgięto ramę i jeszcze pamiętam jak skakaliśmy po skrzyni by zmniejszyła się szpara bo zaraz miał przyjechać handlarz. Co do zalet to na pewno szerokość paletowa skrzyni. Bele wchodziły spokojnie. Zastanawiam się czy nie kupić takiej do małego remontu zamiast kolejnej nowej. 

Edytowane przez stuart
Opublikowano
29 minut temu, bratrolnika napisał:

to chyba ta ruska przyczepa, co pisali o niej że kiedyś była tańsza niż d47, a wytrzymałością bije ją na głowę, a wadą jest jedynie skręt jak w rozrzutniku w starszych wersjach

One były chyba robione w fabryce na Białorusi a na skręcie jak w rozrzutniku były baaaaardzo stare modele z drewnianą podłogą. Zaleto tego rozwiązania jest większa stabilność przyczepy. A wada sami wiecie jak zachowuje się polski rozrzutnik przy 40km/h 

Opublikowano

Ten gość od tej przyczepy to ma pod deklem najebane jak Cygan w tobołku. Piszę do niego ze jestem zainteresowany żeby podał najlepiej nr. telefonu to zadzwonię do niego a on odpisuje : słucham, piszę mu znowu że jestem zainteresowany i żeby podał telefon i jaka jest cena, a on mi ile daje? App to mu pisze ze 3tys, a on ze za tyle to mogę sztywną kupic

Opublikowano

Teraz odpisuję że :logiczne jest ze przyczepa jest warta powyzej 12990 i tyle chcę. 

Śmiać się, czy płakać? 

Opublikowano

to niech pisze w aukcji ile chce a nie bzdety wypisuje, raportować chama do olx i tyle, niech mu kasują aukcję

a jako ciekawostkę dodam że ostatnio była w okolicy ruska przyczepa z wywrotem trójstronnym i zawieszeniem przednim jak w rozrzutniku za 2350zł, ale już ogłoszenia nie widzę, widać poszła

Opublikowano

benio, może przeholowałem z tym 24, nie czuj się urażony, ale śledzę ogłoszenia z kombajnami ostatnio na bieżąco i mogę na pamięć powiedzieć, który kombajn ile czasu stoi w ogłoszeniach.  Oglądałem taką 514 jak twoja (niebieska) i jakbym gdzieś złupił trochę kasy dodatkowo to bym kupił bo znam te kombajny i wiem, ile są warte

Ogłoszenie z ruską wywrotką bez papierów na zwrotnicach było w lubelskim za 3000 dłuższy czas, musiałbym poszukać

Opublikowano

@Agrest Sentyment niemców. Tam cenią niesamowicie. Ja mam 3 i zadowolony jestem ale cena mocno zawyżana ich jest. Żeby miały rewers i chociaż jeden bieg pod obciążeniem to może taki mógłby do 70-80k kosztować. Jedyne zalety to bezawaryjność i wygoda jazdy, bo szybkości też już nie osiąga taki (40km/h)

Opublikowano
2 godziny temu, tobi866 napisał:

Teraz odpisuję że :logiczne jest ze przyczepa jest warta powyzej 12990 i tyle chcę. 

Śmiać się, czy płakać? 

Teraz juz na olx stoi za 4900

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Dla mnie to ciężarówka,nie ciągnik :D

Unimog to ciężarówka i ciągnik^^ a MB trac to ciągnik który ma sporo miejsca za kabiną i 4 takie same koła xD

Opublikowano

Sprzedam ładnego Golfa w dieslu. ktoś coś?

Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-laweta-niskopodwoziowa-wojskowa-CID757-IDr5XE5.html#46bd577ef4

Sprzedawca, a raczej sprzedawcy tej przyczepy są jacyś...  o.O Przed edycją opisu cena była 5700. Ustaliliśmy cenę na 5600 brutto, załatwiłem transport już wszystko ustaliłem i wchodzę nie dawno na olx, a tu cena z dopiskiem +VAT. Zadzwoniłem że jak to, a ten że przyczepę niby wystawił syn gdzie pracuje na stacji w Kielcach i się pomylił. Ojciec dał numer do syna, dzwonie tamten mówi z kolei że pracuje we Wrocławiu i cena poszybowała do góry. Nie polecam, cały czas coś "kręcą". Odradzam żeby tam jechać, szkoda waszego czasu.

Edytowane przez thebestacc
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v