Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do tego opryskiwacza to cena nie jest okazyjna. Ja w tym roku miałem też takiego małego 400l 12m lance, rozdzielacz pilmet, pompa P60 to razem z zakupem i remontem kosztował mnie 480zł, a sam opryskiwacz do remontu kosztował mnie 250zł(remont: regeneracja pompy, malowanie, nowe wszystkie węże fi 12,5mm i jeden fi 25(tego to miałem w domu) nowe opaski prawie wszystkie, kilka nowych końcówek, i kilka innych drobiazgów).

Teraz mam możliwość kupienia termita 400l 10m lance za 40zł tylko brakuje mu pompy, bo gdyby miał pompę to bym się nie zastanawiał, bo nie będę pompy za dobre 4 stówki kupował do starego grata.

Jak ktoś ma pompę P60 lub inną o wydajności 120l to niech da znać.

Opublikowano (edytowane)

Te 2 pierwsze chyba zbyt masywne na 100 KM, nie wiemy jeszcze jakie masz ziemie, górki....

Ziemie mam trochę III a reszta to IVb i trochę V. Górek  nie brakuje ale myślę że do reni 110.54 wagowo powinien być.

Chodzi mi głównie czy ten model lemkena nie jest jakiś wadliwy (typu pękające ramy) Podoba mi się ten ostatni ale to jakiś czeski czy słowacki zamiennik lemkena (tak wspominał właściciel) Do tej pory orzę starym pogiętym radełkiem UG 4x35 lub 40 (te największe lemiesze) i z mocą jest ok to i z obrotówką nie powinno być problemu.

Edytowane przez Wojtek987
Opublikowano

Odkładnice podobne do pługów Overum.KV to to nie jest chyba.

Opublikowano

@Wojtej987 Pod ciągnik 100konny to nie ma sensu na ramie 140 . Lemkena 110 tylko na nowego typu piersiach (trójkątne). Mam ciągnik 93kM i właśnie taki pług. Zobacz w mojej galeri
I najlepiej na przedpłużkach

Opublikowano

Dzięki @ursus16 za podpowiedź, ile on waży. Czemu najlepiej na przedpłużkach?? Sąsiad ma huarda z przedpłużkami i po talerzowaniu nie pociętej słomy i na kamieniach zapychało mu się. Mi najlepiej podobają się ścinacze.

Opublikowano

@Wojtek987 Około 850kg . Mam scinacze i przedpluzki. Przedpłużki robią lepszą robote. Jak kto uważa, ale jak masz przedpłużki to dokupić ścinacze nie jest problemem około 200zl uchwyt i listwa ścinająca(ścinacz) ewentualnie ze stali borowej zrobią ci za 80zł na skibe, a kupić przedpłużki używane to około 250zl z mocowaniem, ale to jak ktoś sprzedaje 4 i to w miare tanio (bardzoo mało tego jest), bo są tacy co liczą sobie 1600zl komplet. Mam takiego na sprzedaż jakby cie interesował http://olx.pl/oferta/plug-4-skibowy-3-1-obrotowy-lemken-opal-110-nie-90-140-kverneland-CID757-IDbkWfz.html W tym pługu jest super sprawa z kołem bo jest podporowo transportowe przez co podnośnik nie cierpi podczas transportu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v