Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam

potrzebuje kupić opony 18.4-38 i w związku z tym mam pytanie co sądzicie o oponach z Rosji jak one się spisują bo ich cena jest trochę mniejsza o tych krajowej produkcji, gdyż radialka kosztuje prawie 1600 a polskie ponad 2000

Opublikowano

u mnie ruskie opony spisują sie bardzo dobrze zwłaszcza w ciągnikach z turami są bardziej wytrzymałe na ścieranie tylko przy kupnie trzeba zwracać uwagę na ilość partów bo ruscy mają te same opony ale o różnej ilości partów.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Chromex polecam,solidna firma. Opony na terenie całej Polski przywozi na miejsce gratis. Ojciec ostatnio dzwonił, bo chcemy kupić opony do Zetora, nam chodzi o Mitas(czeskie lepsze). Na miejscu nie mieli, ale mogli ściągnąć. Mieli też te ruskie, ukraińskie i jakieś tureckie. Tata nie chciał brać, bo nie jest przekonany do tych opon....

Opublikowano

Przywoziłem kiedyś opony z czechkupowałem je za nie duże pieniądze prawieże zadarmo długo się nimi nie pocieszyłem po zaoraniu kilku hektarów musiałem je wyżucić od kilku lat kupuje ruskie opony kauczukowe na jednym komplecie opon moge jeździć 10 lat one są nie do zdarcia. Serdecznie polecam ruskie opony są wiele tańsze i wiele lepsze od naszych polskich i czeskich POZDRO xD

Gość Profil usunięty
Opublikowano

10 lat to według mnie krótko. Wujek ma Zetora 7340 od nowego już ponad 10 lat. Ma oryginalne opony Barum, narazie nic nie widać, żeby dużo bieżnika ubyło. Ruskich opon nie da się porównać do czeskich. Według mnie czeskie są zdecydowanie lepsze. Przy Mitasach są bardzo wysokie bieżniki.... :rolleyes:

Opublikowano

U mnie przy 912 też były opony Barum z tyłu i wytrzymały 12 lat (nie wiem co dalej bo ciągnik sprzedany). Były już znacznie przydarte, ale to tylko dlatego, że do cukrowni się buraki woziło (12km) po asfalcie, ale bardzo dziurawym i je po prostu zjadło... Barum i Mitas jak najbardziej polecam... :rolleyes:

Opublikowano

no my właśnie dzisiaj zamówiliśmy ruskie radialki voltyre 16 płótnowe bo były tańsze nawet od 8 płutnowych no i mam nadzieje że będzie dobrze a kosztują 1300 zł netto za sztukę dzięki za opinie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez adikpl1
      Czy wiecie jak porównać opony zwykłe do niskoprofilowych na podstawie numeru np czemu będzie odpowiadał rozmiar 13.6R24
      w niskoprofilowych, albo 14,9R24
    • Przez Czarek525
      Witajcie. Planuję zakup nowych opon o rozmiarze 16,9R34 (420/85R34). Zastanawiam się nad takimi modelami : Alliance Agristar II, SEHA AGRO 10, Ascenso TDR 850 i ewentualnie BKT AGRIMAX RT855.
      Posiada ktoś takie opony ? Jak trzymają rozmiar ? Jak z samooczyszczaniem się z gliny i ziemi ?
      Jakie polecacie opony z niższej ewentualnie średniej półki cenowej ?
    • Przez Radek11111
      Witam, potrzebuje pomocy. Prowadzę firmę budowlaną, która zajmuje się również robotami ziemnymi. Do transportu urobku zakupiłem ciągnik new holland t7550 oraz przyczepę wywrotkę meiller kipper 18t ( potrzebuję wywrot na trzy strony z racji pracy na drogach). W przyczepie opony ciężarowe 385/60 r22,5 piasta 280mm. Wystarczy że jest trochę mokro albo miękko i ciągnik z przyczepą zakopuje się. Z jednej strony usłyszałem że przyczepa samochodowa za mało naciska na ciągnik ( z tym nie jestem w stanie nic zrobić ), z drugiej usłyszałem że problemem są opony ciężarowe. Moje pytanie jest takie czy da radę założyć oponę rolniczą do felgi ciężarowej i czy przy mojej feldze 11,75 szerokości da coś założenie opony rolniczej szerokości 400 czy może przy tej dmc przyczepy ta opona i tak jest za wąska ? Zastanawiam się jeszcze nad kupnem felg 22,5x14 i wtedy opona 500/60 ? Czy może ktoś miał taki problem i podpowie jak sobie z tym poradzić ? Z góry dziękuje za podpowiedzi. 
    • Przez Dawix321
      Cześć, czy ktoś w was może ma u siebie w ciągniku któryś z wymieninych opon: 
      - Kabak 
      - Ozka 
      - MRL 
      Zaoferowano mi takie do Zetora potrzebuje je w rozmiarze 16.9 R34 i zastanawiam się, na które się zdecydować. Może sami macie u siebie takie założone, lub ktoś z waszej rodziny czy znajomych i moglibyście krótko opisać czy warto na któreś z nich się zdecydować.  Dodam, że wszystkie są 14-sto płucienne. Pozdrawiam! 
    • Przez kuna9977
      Czy ktoś ma doświadczenie z tanimi oponami np. Oska, ascenso. Jaką tanią firmę byście polecili do KOMBAJNU za oske 2500 netto, petlas 2600  a np. używana trelleborg 1500-2000 tyś sztuka bieżnik mniej niż 50% jak uważacie lepiej kupić używaną markową czy tanią nową. Używek jeszcze nie byłem jechany oglądać więc też nie wiadomo jak wyglądają czy nie są popękane kupując nowe dołożę 1000-2000 za dwie. Petlas mam w rozrzutniku 3 rok i nic się nie dzieje 
  • Dodaj nową pozycję...
v