Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Straciliśmy trochę suwerenności bo sami na to się zgodziliśmy i wiedzieliśmy jak to będzie wyglądać. Czy mi to przeszkadza? Nie bo dlaczego? Co straciłem wchodząc do UE? Nic. Co zyskałem? Rozejrzyj się i zobacz. Według mnie bardzo dużo. Czy warto było? Pewnie, że tak.

Dlaczego rolnicy chcą tak wychodzić z UE? Bo myślą, że wszystko zostanie tak jak teraz. Tylko nie zostanie.

Wystarczy że nie będą padliny z Niemcowni wozić a wszystko wróci do normy swoją jałmużnę mogą sobie wsadzić tam gdzie się kończy przewód pokarmowy :P :P :P

Opublikowano

Człowieku większego idioty od Ciebie to nie widziałem skąd oni biorą takich matołów B) ?

Jeden tu pisał że wzioł 2 mln na modernizację to mu się należało a jak rząd chce dać rodzinom 500 zł na dziecko to już jałmużna

Opublikowano

Wziął 2 mln ale nie narzeka na unie a ty 500 łykniesz jak indor kluchę marudząc że karmią nas padliną itp ale że na 500+ rząd pożycza w unii to juz nie przeszkadza. 

Jak ja dostaje z unii to dobrze a jak inni to patologia - prawda Staszku?

Opublikowano (edytowane)

Staszek pisałeś, że jałmużny od Niemców nie chcesz. A gdzie zapożyczał się ostatnio rząd Szydło? Komu sprzedał obligacje? Sam z siebie idiotę zrobiłeś z tą jałmużną a teraz się rzucasz bo to zauważyłeś. Ten co pisał, że wziął 2 miliony. Nie pisał przy tym, że jałmużny nie chce. Ty pisałeś, że jałmużny nie chcesz. To zapytałem czy 500 weźmiesz? Widzisz jak to jest pluć na wszystkich dookoła i brać od nich pieniądze. Sam z siebie idiotę robisz i łatwo ci to wypomnieć.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Widzisz tyle że 500 dostanie każdy uprawniony a 2 mln to są dla wybranych a to pogarsza konkurencyjnoć na rynku ale Ty tego nie rozumiesz bo POpslańcy Ci mózg wyprali :lol: B)

Opublikowano

Na te 500  to pisaliście niedawno że 700 mi zabiorą że banki a teraz już od niemców ale z was prostaki :D :D :D

Opublikowano (edytowane)

Nie wykręcaj się, napisz lepiej czy chcesz te jałmużnę od Niemców czy nie? Czy będziesz brał te 500 na które Szydło pożyczyła kasę od Niemców czy nie? No i napisz na końcu jak to jest jak ktoś ci pluje w twarz a ty mówisz, że deszcz pada. Czytaj mówisz nie chcę jałmużny a bierzesz.

PS widzisz jak to jest. Pisałeś, że nie chcesz jałmużny od Niemców a bierzesz. Bo rząd Szydło pożycza u nich pieniądze. @Alamo pisał o cukrowni w Łapach. A wyszło, że to Jurgiel ją rozwalił. PiS wyprał wam mózgi a tu okazuje się, że to co piszecie przeciw wam się obraca.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Na te 500  to pisaliście niedawno że 700 mi zabiorą że banki a teraz już od niemców ale z was prostaki :D :D :D

taki kit sprzedawał pisuar a tu kicha i okazało się ze Niemcy już nie beee 

a ty nie w temacie  :D  :D  :D

Opublikowano

attachicon.gifpola uprawne.pngPisoludki i tak nie zobaczą faktów skoro ich mesjasz mówi co innego. To jest stan umysłu i to jest groźne.

A teraz coś na rozluźnienie tematu - słyszeliście że paetz ma odprawiać mszę na rocznicę chrztu Polski?   To już kabaret jakiego nawet pissowi nie udaje się za często wymyśleć ;). Ciekawe czy orgia będzie przed czy po mszy ? Jak ktoś jeszcze ma jakieś wątpliwości o co chodzi z tym polskim kościołem i ich "walką o dobro" Polaków to ta grafika to wyjaśni :

Pewnie byś chciał u niego za ministranta robić :D :D ;)

Opublikowano

Zabiorą ci 700 + 100 bo muszą oddać niemcom z odsetkami

Widzisz tyle że 500 dostanie każdy uprawniony a 2 mln to są dla wybranych a to pogarsza konkurencyjnoć na rynku ale Ty tego nie rozumiesz bo POpslańcy Ci mózg wyprali :lol: B)

Na 500 + jest wiecej uprawnionych niż na PROWy bo wiecej ludzi jest dzieciatych niż rolników w kraju .Literalnie jest to program socjalny i nawet PIS powoli wycofuje się z tezy że zwiekszy sie dzietność a podkreslaja socjalny wymiar tego dodatku.

PROWy , młode rolniki i inne mikroprzedsiębiorstwa były bardzo proste  do zrobienia i jesli ktos chciał to spełniał to z palcem w nosie. Nie było to absolutnie dla wybranych  tylko dla myslących, a ci co nie wzieli to najczęściej głupki wioskowe i gołodupce co nie miały nawet połowy na wkład

Opublikowano

No widzisz czyli to żadna jałmużna oddadzą mi moje a wy mówicie że to socjal :P :P dziękuję za uwagę bo szkoda mojego czasu na te wasze wywody :D :D :D

Mi tam w zasadzie kasy nie brakuje ale jak dają to wezmę jak to Ostarley napisał 400 wyślę do Torunia bo tam też mają wydatki a 100 na dzieci żeby nie było że są zle wydawane :P :P :P B)

Opublikowano

Zabiorą ci 700 + 100 bo muszą oddać niemcom z odsetkami

Na 500 + jest wiecej uprawnionych niż na PROWy bo wiecej ludzi jest dzieciatych niż rolników w kraju .Literalnie jest to program socjalny i nawet PIS powoli wycofuje się z tezy że zwiekszy sie dzietność a podkreslaja socjalny wymiar tego dodatku.

PROWy , młode rolniki i inne mikroprzedsiębiorstwa były bardzo proste  do zrobienia i jesli ktos chciał to spełniał to z palcem w nosie. Nie było to absolutnie dla wybranych  tylko dla myslących, a ci co nie wzieli to najczęściej głupki wioskowe i gołodupce co nie miały nawet połowy na wkład

Taa, a ci mądrzy i myślący połowę wkładu mieli ale z banku. W swej nieskończonej mądrości nie przewidzieli roku totalnej suszy, kar za nadprodukcje przy jednoczesnym spadku rentowności. Efekt taki w mojej okolicy że już na 4 dużych gospodarstwach komornik łapę położył, a 2 kolejne na celowniku.

Reasumując lepiej być gołodupcem w SWOIM ursusie niż paniskiem w BANKOWYM fendzie

Opublikowano

Czy ty staszek naprawdę dureń jesteś i myślisz że ja 4 mln na ciagniki i kombajny wydałem?

Za znaczną część tej kwoty postawiłem chłodnie do owoców - i na chwilę obecną tacy jak ty mają u mnie dzięki temu pracę. 

No ale jak dla kogoś 500 pomocy socjalnej to większa część dochodu to o czym my tu rozmawiamy - nie ma co się dziwić że nie podoba mu się że ktoś coś robi , dla niego jest super że dostanie zapomogę i już nic w życiu nie trzeba.

Staszek reprezentujesz swoją osobą typowy prekariat * - i to jest to co chce wyhodować piss , bo ciemną masą łątwo sterować.

Prekariat lub proletariat: najuboższa i najbardziej potrzebująca pomocy społecznej grupa, z niskim wkładem społecznym i kulturowym. 

Opublikowano

To wina pieniędzy z UE i całej UE, że nasi rolnicy przeinwestowali? Niedługo susza też będzie winą UE.

Przecież nie kto inny jak sam Marek Sawicki nawoływał w zeszłym roku w styczniu aby rolnicy nie strajkowali tylko pisali nowe wnioski na dotacje. Niestety jakoś zapomniało mu się w tym samym czasie złożyć wniosek o odstąpienie nakładania kar za nadprodukcje mleka. Przypadek? czy celowe niszczenie poprzez kreowanie wizji rozwoju napędzanym kredytami a później zdołowanie gigantycznymi karami za nadprodukcje. Co przeszkadzało w złożeniu wniosku w stosownym czasie? a może totalna niekompetencja ?

Opublikowano

Przecież nie kto inny jak sam Marek Sawicki nawoływał w zeszłym roku w styczniu aby rolnicy nie strajkowali tylko pisali nowe wnioski na dotacje. Niestety jakoś zapomniało mu się w tym samym czasie złożyć wniosek o odstąpienie nakładania kar za nadprodukcje mleka. Przypadek? czy celowe niszczenie poprzez kreowanie wizji rozwoju napędzanym kredytami a później zdołowanie gigantycznymi karami za nadprodukcje. Co przeszkadzało w złożeniu wniosku w stosownym czasie? a może totalna niekompetencja ?

http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/804197,ue-nie-zgodzila-sie-na-anulowanie-kar-za-nadprodukcje-mleka.html

Spóźnił się z wnioskiem?

I rolnikom, za pomocą policji przystawiano broń do skroni i pod groźbą śmierci kazano składać wnioski i zadłużać się? Czy może polski chłop jest niezbyt inteligenty i jak dawali to brał a nad konsekwencjami nie myślał. A gdy przyszły chude lata to wina Sawickiego bo nawoływał do brania i UE bo pieniądze dawała.

Opublikowano

Ekspercie od wszystkiego artykuł który podałeś jest z 06,2014 i nie o ten rok kwotowy chodzi, tu masz kto i kiedy złożył aktualny wniosek http://wpolityce.pl/gospodarka/275277-wazny-wniosek-ministra-rolnictwa-umorzyc-kary-za-nadprodukcje-mleka

Może ustalcie między sobą który to jest ten inteligentny a który nie bo można dostać pomieszania z poplątaniem. Jeden pisze że tylko myślący skorzystali korzystali a głupki i gołodupcy -nie, Ty natomiast że niezbyt inteligentni nabrali i mają kłopot. O tych 6-ciu gospodarstwach o których wspomniałem to myślący, czy niezbyt inteligentni? - czy może myślący niezbyt inteligentni? :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v