Skocz do zawartości

Ceny usług rolnych 2015

Gość Profil usunięty

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Witam.

Zamierzam w tym sezonie zająć się prowadzeniem usług rolniczych ale nie do końca wiem jak z cenami. Wiem ze niektórzy z was są z tym na bieżąco i dlatego prosił bym abyście napisali jak to wygląda u was. Rodzaj uslugi,jaki zestaw, województwo i oczywiście cena. Z gory dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

W tym sezonie jeśli paliwo będzie na podobnym poziomie to od stałych klientów będę brał: Prasowanie słomy, siana, sianokiszonki 9 zł balot a w zeszłym 10zł 1.2x1.2 m sipma classic i ursus 914 - ursus 1014, owijanie 9 zł a w zeszłym 10zł ursus c 360 3p, rozsiewanie wapna 140 zł za godz a w godz robię 3ha ursus c 360 3p + rcw3, załadunek bel 1.5zł większa ilość mniejsza 2 zł, wyrzucanie obornika z głębokiej ściółki turem 30zł za przyczepę 3t ursus 914+ solid 1000, równanie terenu kopanie itp to już różnie biorę ursus 914+solid 1000, kombajnowanie 250 za godz przy dobrym zbożu przy słabym od ha  bizon zo 56, jeśli były by jeszcze jakieś usługi to napiszę ;) Woj Pomorskie.

Edytowane przez michal1014
Opublikowano (edytowane)

Prasa nh 648 140x120 10 -11zl od belki.

Osobiście za owijarke place 5 zl od beli sianokiszonki.

Ladowarka Manitou Mlt 634 80-120 zl za godzinę w zależności od pracy.

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano

Palisz litr paliwa na każda bele? 

Ja u siebie nie przewiduje rabatów związanych z cena paliwa kilka lat dostawało się po duqie  to teraz trzeba troszkę wyrównać.

Do sezonu jeszcze daleko i paliwo może skoczyć więc nie ma co cen obniżać.

Opublikowano

U mnie tak samo, dlatego nie radze się wychylać z obniżkami bo i tak ich nikt nie doceni, Jak stanieje siła robocza części kredyty i nowe maszyny to wtedy można spokojnie opuszczać, ale takie cuda w naturze nie występują często.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

no myśle że wlaśnie z powodu tej obniżki paliwa nie ma co az tak  od razu opuszczać cen za usługi. Mozna to by bylo zrobic w przypadku jak podal janusz20 ,ale to raczej mało prawdopodobne

Opublikowano (edytowane)

W tym sezonie jeśli paliwo będzie na podobnym poziomie to od stałych klientów będę brał: Prasowanie słomy, siana, sianokiszonki 9 zł balot a w zeszłym 10zł 1.2x1.2 m sipma classic i ursus 914 - ursus 1014, owijanie 9 zł a w zeszłym 10zł ursus c 360 3p, rozsiewanie wapna 140 zł za godz a w godz robię 3ha ursus c 360 3p + rcw3, załadunek bel 1.5zł większa ilość mniejsza 2 zł, wyrzucanie obornika z głębokiej ściółki turem 30zł za przyczepę 3t ursus 914+ solid 1000, równanie terenu kopanie itp to już różnie biorę ursus 914+solid 1000, kombajnowanie 250 za godz przy dobrym zbożu przy słabym od ha  bizon zo 56, jeśli były by jeszcze jakieś usługi to napiszę ;) Woj Pomorskie.

Coś drogo bierzesz za załadunek obornika. Ja biorę 15zł za rozrzutnik 4t i jeszcze mówią ze drogo. Nawet mi wyleciały 2 usługi bo trafił się tańszy. Za to kombajn masz tani. u mnie za bizonka biorą 300zł.

Edytowane przez andrzej2110
Opublikowano

Jakie u Was ceny za oprysk (opryskiwacz 400 l) , bo w moich stronach straszny rozrzut tzn. od 40 do 80 zł za ha ?

Opublikowano

Wiem że mała kostka nie jest w powszechnym użyciu , ale zapytam - jakie ceny za prasowani planujecie w tym sezonie , bez zmian ?

Opublikowano (edytowane)

W ciągu godziny ok. ile kostek robisz ?

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v