Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pobierane są przy każdym odbiorze, a wtedy badanie robią kiedy chcą i dowiadujesz się o wynikach w połowie i pod koniec miesiąca.

w ramach ścisłości: po piątym odbiorze każdej połowy można dzwonić i pytać o wyniki, jak kierownik ma dobry humor to będąc osobiście- po czwartym :) jeszcze nie zdarzyło mi się żeby nie było wyników po piątym odbiorze no ale zapewne jest to możliwe.
Opublikowano

Pozwól ze zacytuje Ciebie ,,Masz prawo się bać"

SM Mlekovita cena bez zmian czyli powinno wyjść około 1.4zł a moze nawet ciut wiecej bo lepsze parametry aaaa kredyty są jednak strach mnie nie obleciał :P

ja sie nie boje bo nie mam kredytow.Ty w mojej cenie gdybys sprzedawal juz bys juz byl zlicytowany przez komornika

pamietaj ze do konca kredytow bedzisesz sie bal i sikal w majtki ze strachu na slowo ""kryzys" a ja to olewam  najwyzej zamkne i bede sie smial z kredytwcow..

Koledzy trochę Was nie rozumiem. Skoro nie jesteście zadowoleni z ceny to jaki macie problem w tym żeby zmienić odbiorcę? U mnie nie ma problemu z odbiorcami raczej w terenie płaci się od 90 gr tym małym do 1,20 dużym i mleczarnie przynajmniej tutaj cały czas szukają mleka... przynajmniej moja :) Gdybym ja miał mleko po 60 gr to bym znalazł napewno lepszego odbiorcę. Chyba, że macie po jednej krowie o oddajecie hobbystycznie mleko po 300 litrów miesiecznie to wtedy może i bym się zgodził do zasadności tej ceny.

kolego nie ma jak zmienic dostawcy.np mleczarnia w nowym saczu wogole nie przyjmuje nowych dostawcow.a mleka 100km wiez sie nie oplaca

Opublikowano

ja sie nie boje bo nie mam kredytow.Ty w mojej cenie gdybys sprzedawal juz bys juz byl zlicytowany przez komornika

pamietaj ze do konca kredytow bedzisesz sie bal i sikal w majtki ze strachu na slowo ""kryzys" a ja to olewam  najwyzej zamkne i bede sie smial z kredytwcow..

kolego nie ma jak zmienic dostawcy.np mleczarnia w nowym saczu wogole nie przyjmuje nowych dostawcow.a mleka 100km wiez sie nie oplaca

Nie sadze gdyż moje kredyty nie przekraczaja 30% wartości mojej ziemi o zabudowaniach inwentarzu i srodkach ruchomych nie wspominajac mamy kryzys i jakoś nie sikam najwyzej sprzedam wszystko i pojde do pracy ale nie bede ciułał na wszytko nie wiadomo ile lat i innym zazdroscił i zyczył jak najgorzej jak ty.

Opublikowano

Przy obecnej cenie chyba szybko nie pójdziesz do pracy he he u mnie przy dość słabych parametrach i mniejszym litrażu za wrzesień było chyba 1.29 zł także my nie mamy co kredytu bać się, no ale są tacy którzy martwią się o twoje finanse... (???)

Opublikowano

Potrzebuje cen mleka z mleczarni ktore odbieraja mleko z woj, łódzkiego do ktorej ewentualnie mozna sie przenies, prosilbym o ceny i orientacyjne wiadomosci o nich. chodzi mi o cene przy dostawach 40tys co miesiac

Opublikowano

Hochland sprzedał Mlekovicie zakład w Baranowie to i na podwyżkę pieniądze się znalazły he he
Zastanawia mnie tylko co oznaczają słowa: dalsza współpraca. Czy to początek przejmowania Hochlandu przez Mlekovitę?
Informacja napawająca optymizmem... nasze polskie wykupuje coś zachodniego

Opublikowano

Koledzy trochę Was nie rozumiem. Skoro nie jesteście zadowoleni z ceny to jaki macie problem w tym żeby zmienić odbiorcę? U mnie nie ma problemu z odbiorcami raczej w terenie płaci się od 90 gr tym małym do 1,20 dużym i mleczarnie przynajmniej tutaj cały czas szukają mleka... przynajmniej moja :) Gdybym ja miał mleko po 60 gr to bym znalazł napewno lepszego odbiorcę. Chyba, że macie po jednej krowie o oddajecie hobbystycznie mleko po 300 litrów miesiecznie to wtedy może i bym się zgodził do zasadności tej ceny.

Od kilku miesięcy otrzymuję 0,94 zł brutto przy ilości w granicach 10 tyś l (raz więcej, raz mniej), parametry w normie. Moja mleczarnia zrobiła sobie 6-cio miesięczny okres wypowiedzenia, co znacznie utrudnia negocjajcje z innymi odbiorcami. W okolicy jest kilka mleczarnii, z których jedna zminiejszyła skup o połowe a do innej ciężko się dostać albo nie szukają dostawców. Czyli nie jest tak kolorowo i łatwo jak u Ciebie. I co robimy? Działamy dalej.

Opublikowano

Darek skąd takie informacje? Wydawało mi się, że po tym jak hochland w Baranowie dostał zakaz eksportu do ruskich, bo coś tam wykryli przejął ich Polmlek. Jednak jak byłem tam miesiąc temu to dalej wisiały barwy hochlandu. Nie pamiętam gdzie natknąłem się na tę plotkę.

Opublikowano (edytowane)

Jest to informacja potwierdzana podobno przez obie strony. Wpisz w google tagi mlekovita hochland w baranowie, wyskoczy cała lista stron gdzie ta informacja jest publikowana od ponad tygodnia

Edytowane przez daremw
Opublikowano

tyle to i sam wyczytałem, wyjaśnij może w takim razie dlaczego sprzedali Baranów? Przecież sami mogli by sobie produkować sery, analogicznie myślę że może być kolejne przejęcie za jakiś czas...

Opublikowano

Hochland w Baranowie nie miał skupu mleka musieli przerzucać z Węgrowa i z Kazimierza a to jest już duży koszt. Druga sprawa to taka że pewnie te sery tak nie schodzą i jest problem z ciągłością produkcji koszty stałe rosną a ceny i produkcja spadają. Jak widzimy Hochland nadal płaci bardzo dobra cenę :) także na pewno nie ma to związku ze zwijaniem się z rynku polskiego:)  

Opublikowano

No cóż jeśli hochlandowi się nie opłaci a mlekovicie tak to coś musi być na rzeczy, ja mimo wszystko będę obstawał przy tym że hochland może przerzucić się na pośrednictwo i sprzedawać produkty mlekovity pod swoim logiem co może być początkiem wycofywania się z rynku skupu w kraju

Opublikowano (edytowane)

SPOMLEK Radzyń Podlaski
Ilość: <9 tys. litrów
tłuszcz: 4,6%
białko: 3,2%

kazeina: 2.48
cena: 1,17zł/l

Cena w górę o 7gr tak jak obiecywali :) 

Edytowane przez szostek1515
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v