Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet jesli to prawda to nikt tam nie jest tak głupi by to rozglasniac tylko jako czolowy producent trzody w UE wszystko zostanie ladnie zamiecione pod dywan. Tak zeby prosiaczki dunskie i miesko moglo do nas spokojnie jechac. Chociaz osobiscie mogliby im jebnac embargo :D

Opublikowano

jeśli to prawda to ceny swiń skocza do góry bo juz nikt nie wezmie od nich prosiąt  i zaczną sie powoli robic braki na rynku

Trudno mi w to uwierzyć. U mnie w najbliższą sobotę spęd odwołali co wcześniej jeszcze nigdy nie miało miejsca

Opublikowano

W zakładach do których ja sprzedaje ostatnio +20 gr. może się cena odbije od dna, ale zanim wróci do opłacalnego poziomu sporo czasu minie.

Opublikowano

lebek5 czyli co świń nie ma ze odwołali ?

Właśnie że są ale nie chcą brać,znajomy miał w sobotę sprzedawać   to mu oddzwonili że dopiero w następna sobotę wezmą.

Ja sprzedawałem tydzień temu to zdziwiłem sie czemu tak mało kupił bo przeważnie  100sztuk skupuje  a kupił tylko 35. Ogólnie nie zapowiada się dobrze przynajmniej do kwietnia. A cena Ci  co płacili najmniej to +20gr na 3,30-3.40+vat Małopolska powiat dąbrowski

Opublikowano

Ta firma Duńska Danish Crown przecież wykupiła Sokołów i to już nie polski zakład widać co robią u siebie to włos się jeży co robia u nas.Oni już prostują że to klasyczny pomór świń nie afrykański sprawe szybko utną tak jak z antybiotykami które rok temu było z prosiakami bo by im eksport siadł a wy dalej kupujcie duńczyki po 200-250zł i chowajcie za darmo .My hodowle mamy już od 80lat tzn.już tata zaczynał i ani jednego prosiaka nie kupiliśmy nie PL i wolę zlikwidować maciory niż kiedyś kupić duńczyka .Założę się że zaraz sie naraże tym chodowcą dunczyków holendrów itp.

Opublikowano

Dzisiaj rano 3,30 netto w ubojni do której zawsze sprzedaje. Woj. łódzkie okolice pajęczna

Opublikowano (edytowane)

prawdopodobnie chodzi o nabór wniosków na prywatne przechowanie 

albo o te obszary bioasekuracyjne 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

panowie coś sie zaczyna dziać. w piątek miałem 2 tel za świniami. tydzien temu w środe sprzedawalem 3,3 a na jutro od 3,7 do 3,8 zalezy jak sie wybiją. kontrakty niemieckie sie kończą i zaczynają zakłady szukać towaru w Polsce i sie okazuje nagle że nie ma skąd wziąść...

Opublikowano

Niech powstanie więcej ferm chowających w tysiącach w cyklu otwartym a cena jak i jakość mięsa będzie na wysokim poziomie. W mojej okolicy drobni hodowcy zostali praktycznie zmuszeni do zaprzestania chowu trzody.

Opublikowano

Na czym polega ta jakość?

Antybiotyk w Dozatronie, a mięso sama woda, czy oto ci chodzi?

Niech powstanie więcej ferm chowających w tysiącach w cyklu otwartym a cena jak i jakość mięsa będzie na wysokim poziomie. W mojej okolicy drobni hodowcy zostali praktycznie zmuszeni do zaprzestania chowu trzody.

Opublikowano

No dobre jeszcze nie widziałem tucznika fermowego wysokiej jakości :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v