Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście, że złożyłem. Nawet pewien cwaniak poseł, który chciał zabłysnąć w rejonie jaki to on jest super powiedział, że Ci, którym wniosek został negatywnie rozpatrzony, mogą składać jeszcze raz. Ludzie znowu się nachodzili po 5h stali w kolejce tylko po to by usłyszeć, że nic nie dostaną...

@

RafaKdziela

Widzę, że inteligencją i kulturą to raczej nie błyszczysz. Pewnie, najlepiej wyjdź na ulice i zacznij się bić z rolnikami, pokazując jaki to jesteś najmądrzejszy. 
Nie od dziś jestem rolnikiem i widzę jak zachowuje się rynek ceny do danej sytuacji. Zresztą koledzy wyżej pisali jaką mają obniżkę ceny po szykuje się hajs dla rolnika. Więc tak czy siak te dopłaty i tak pójdą do ZM i pośredników, tyle tylko, że przez nasze ręce.  

Opublikowano (edytowane)

Podtrzymuję zdanie o Tobie ,bo tylko ferment siejesz .

Ja kończę edycję pod tytułem świńki u mnie .Kredytów nie mam i odpuszczam sobie ten temat .Niech  pośrednicy się martwią o to ,żeby mieli z kąd brać towar .

Edytowane przez RafaKdziela
Opublikowano

No nierób tego pośrednikom oni też mają rodziny muszą z czegoś żyć a w naszy rejonie to tyle co mrówek i wszyscy piszą że konkurencyjne ceny dają :D B)

Opublikowano

No nierób tego pośrednikom oni też mają rodziny muszą z czegoś żyć a w naszy rejonie to tyle co mrówek i wszyscy piszą że konkurencyjne ceny dają :D B)

Niechaj ziemia im lekką będzie! Amen!

Opublikowano

Skąd masz informację,bo jak narazie to jest projekt przesłany do konsultacji.Jeżeli  jest prawdą że cała pomoc wynosi około 150 milionów złotych zpodziałem  na pół między trzodę i mleczarstwo to realnie wyjdzie  około 40 zl . Cena Niemcy 1,25 euro E.

Opublikowano

Na jakiej podstawie to wyliczyłeś jeszcze wnioski nie złożone jasnowidz jakiś czy co B)

Opublikowano

Dokładnie kolega jasnowidz ,a mało tego koledze styknie 40 zł .Kto by się spodziewał takiego obrotu sprawy wysocy urzędnicy w TV ,co dzień trąbią o 70 zł do sztuki ,a tu kolega nasz z forum uprzedził rządzącą ekipę .

Opublikowano

Polska otrzymała kwotę 28 946 973 euro + taka sama kwota ze środków krajowych. To daje 123mln na świnie i tyle samo na mleko.

Trzeba jeszcze uwzględnić, że tylko 30% dostanie dofinansowanie. 

Opublikowano

Przeczytajcie dokładnie projekt ,wysokosc dopłaty do!!!!!70zl sztuka.Wersja którą czytałem dołożenie przez Polske 28mln ale złotych.Kwartalnie ubija się prawdopodobnie około 2mln sztuk kwalifikujących się do dopłaty .Opcja że rząd dołozy 28mln  ale euro wydaje się mało możliwa Mxymalna kwota całkowita na trzodę 120mln przy załozeniu że rząd dołoży  60mln zl. Mniej optymistyczna wersja, całkowita kwota  90mln do podziału

Opublikowano

No i co z tego że się ubija a ile jest tych w cyklu zamkniętym do 2000 tysięcy?

Opublikowano

No cały czas o tym piszemy ale też nie można twierdzić że będzie 40 okaże sie jak wnioski będą przyjęte

Opublikowano

Do 70 czyli może być nawet 7 zł czy 70 gr w zależności ile będzie sztuk zgłoszonych o pomoc we wnioskach. Podobna sytuacja będzie przecież z dopłata do materiału siewnego bo też ma być do 80 zł he he a wszystko okaże się we wrześniu i analogicznie w zależności od ilości hektarów zgłoszonych o pomoc tyle będzie wynosiła dopłata do hektara. Szkoda że pominięto producentów prosiąt ale jeszcze dziś może się to wszystko zmienić do 24 mają jeszcze czas na obrady. Cena z wczoraj 3.30 

Opublikowano

Raczej nic się nie zmieni kto dziś o tym myśli masz rację ale nie w tym przypadku

Opublikowano

dobrze ze taka cena.Sprowadzajcie jeszcze wiecej Dunczykow po 280zł to moze zmadrzejecie

Masz rację .Może co niektórzy w końcu zmądrzeją ,co śmiem twierdzić ,że raczej nie .W moich okolicach budują i mają zamiar budować wielkie tuczarnie i na co to komu ? Opodatkować tucz kontraktowy i szczegółowo badać mięso sprowadzane z zagranicy .A co robi główny lekarz weterynarii ,gdy z Szwecji sprowadzają 25letnie mięso ,ja się pytam ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v