Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam, Panowie potrzebuje opini o firmie ,, skup zwierząt Krzysztof Jurek" ma ktoś jakieś doświadczenie z tym kupcem?

witam. Sprzedawałem mu jakieś poł roku temu waga ok kasa do 14 dni na kącie była, długo czekałem żeby przyjechał po 4 szt

Opublikowano

Ciekawe kiedy kasa........może nigdy,chyba tylko kasa na rękę i do banku.

To ja wolę sprzedać za mniejszą cenę do zaufanej firmy z którą nie było problemu z wypłatą niż ryzykować za kilka gr na kg.

Opublikowano

Czy to prawda, że dzisiaj ceny za bydło poleciały na łeb na szyję?
Propozycja na dzisiaj za sima ok. 550 kg.-wypycham jednego bo kasa na żniwa potrzebna- 6 zł netto?! Byczek ładnie zbudowany. Kumplowi ów lokalny handlarz proponował za hf-y 5 zł netto?!? Powiat ostrowski, węgrowski. Co o tym myślicie? Gonić dziada?

Opublikowano

Moim zdaniem to chwilowe, w Niemczech ceny bydła w górę.... teraz handlarze bazują na nieszczęściu rolników ( susza ), ponieważ wielu rolników musi sprzedawać bydło z konieczności.

Opublikowano

Propozycja za 4 szt hf w wadze 800kg to maks 6.80 +vat. bezprośrednio do dużej ubojni. Handlarzyki oferowali 6 i 6.2+ vat. Przestuj z bydłem jest, bo teraz dużo osób sprzedaje,a nie ma zbytu na to mięso.

Opublikowano
bieniek_88

w tamtą środę sprzedany byk 660kg btutto po 7,20 i to nie żaden mięśniak. odbrorca z okolic kosowa lackiego. Mnie jeszcze nie oszukał. Za byki mięsne w podobnej wadze wujek dostał po 7,60 (ceny btutto) powiat ostrowski. Tak więc ceny coś słabe ci proponował

Gość marekfarmer
Opublikowano

wielu trzymało dla dopłat i teraz sprzedają i jest za dużo towaru

Opublikowano

u nas niektórzy nie chcą brać ale handlarze żerują na rolnikach i ceny maks w dół. My jak sprzedawaliśmy w czwartek w zeszlym tyg to jeden mówił że 50gr w dół a do innego oddaliśmy to tylko 10-20gr mówił. Tylko waga podpadała ale za to cena super i na przyszły raz zważymy krowę przed sprzedażą i zobaczymy ile będzie u nich na wadze

Gość Profil usunięty
Opublikowano

wielu trzymało dla dopłat i teraz sprzedają i jest za dużo towaru

tu nie chodzi o zdne dopłaty tylko o susze i bardzo wielu wypycha co sie da z powodu braku paszy, a jak bydła duzo to ceny ida na dół, nie powielajcie głupot o dopłatach

Opublikowano

Kolego prawda, susza nie daje szans . Uciekają wszyscy z bydłem, dwa dni nie mogę się dodzwonić do gościa .i cena też w duł .Ponad 7 zeta wyrwać za h f to cud ,Choć prawdy nikt nie powie .Te dopłaty to podpucha, żeby siedzieć cicho. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v