Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i po ile ci zaplacil za te  3sztuki? u nas co wtorek jest 7km trzeba dojechac albo i na miejscu kasa zawsze placi. ale pytalem go we wtorek i mowi ze za lm 8zl nawet jak ktos zawiezie 1 czy 2 sztuki lm czy inne miesne to powinien zaplacic 9.5 jak piszecie a nie 8

Opublikowano

za jakie mięso kolego... jak ktoś hoduje prawdziwe bydło mięsne to wie o co chodzi... to bydło nie jest ubijane w polsce... przynajmniej tak mówi odbiorca i zawsze każe załatwić papiery od weterynarza na export że jest wolne od chorób itp... ostatnio poszły po 9.30 bez targowania a mieszańce 7.50.... kiedys sprzedawałem im odsadki - płacili wtedy po 12 do wagi 300kg ale od jakiegoś czasu trzymam wszystko na duże

Opublikowano

za jakie mięso kolego... jak ktoś hoduje prawdziwe bydło mięsne to wie o co chodzi... to bydło nie jest ubijane w polsce... przynajmniej tak mówi odbiorca i zawsze każe załatwić papiery od weterynarza na export że jest wolne od chorób itp... ostatnio poszły po 9.30 bez targowania a mieszańce 7.50.... kiedys sprzedawałem im odsadki - płacili wtedy po 12 do wagi 300kg ale od jakiegoś czasu trzymam wszystko na duże

Lepiej się Tobie opłaca trzymać do ciężkiej wagi, niż sprzedawać odsadki? Nie wiem jak to jest, ale jedni chwalą inni z kolei narzekają na sprzedawanie odsadków, chcieliśmy zacząć sprzedawać takie 300 kilowe, ale już nie wiem co o tym myśleć. Wczoraj w Agrobiznesie wspominali o wzroście cen za wołowinę, jak to się przełoży na cenniki w ubojniach albo u handlarzy zobaczymy, pewnie nieprędko to nastąpi, mam nadzieję, że się mylę.

Opublikowano

Mam do sprzedania 5 byków a mięsne i 3 ladnej budowy mieszance w wadze okolo 780 kg w wieku 20 miesięcy , jak myslicie trzymac jeszcze czy sprzedawac ? Zna ktoś jakas firmę w okolicach Siedlec co w miarę placi?? Dostalem ofertę na dzien dzisiejszy za mięsne po 8 a za reszte po 7,8.

Myślę że cena nawet przyzwoita.

Starownik 602 102 302

Za czyste 100 % LM waga od 820 do 853 kg 9,5 brutto.

a ile % na okarmienie biorą takich sztuk z luzu

Opublikowano

Może nie w temacie ale mam pytanie jak podajesz kod rasy cielęcia gdzie matka była MM? 

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj łuniewscy przez tel mówili że płacą max 7.50 netto a klasa O 12.20-12.40  a dzisiaj taka już taka cena ?

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Dziś będzie u mnie odbierał pośrednik co wozi do Łuniewskich dwa dni temu był oglądał i dawał mi po 8 zł brutto jałówka 7 brutto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v